20 Ağustos 2009 Perşembe

İran'ın haklı tepkisini ve uyarısını İsrail; İran-Türkiye düşmanlığı olarak kamuoyuna yaymaya çalışıyor.Üzülerek söylüyorum İran bu tepkisinde haklıdır.İsrail NATO ülkesi değilken ve sınır komşumuz da değilken ne tatbikatı yapılıyor.Silah gücü var diye istediğimiz ülkele tatbikat yapmak zorundamıyız?Yunanistan NATO ülkesi iken bu tatbikata tepki gösterdi.Neden onun tepkisi konu olmadı.İran komşumuz ve tek problemimiz olmayan komşumuz.Bence bu tepkilerin içerisinde tek dikkate alınması gereken ülke;İran dır.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Türkiye’nin İsrail ve ABD ile düzenlediği ortak tatbikat için “Bazı komşularımız, Siyonistlere hizmet ediyor” dedi

Türkiye, ABD ve İsrail’in geleneksel olarak düzenlediği Güvenilir Denizkızı, Doğu Akdeniz’de arama-kurtarma tatbikatı, İran’ın Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın tepkisini çekti. Bu yıl onuncusu gerçekleşen, hafta başında Türkiye’nin ev sahipliğinde başlayan deniz tatbikatına istinaden konuşan Ahmedinecad, “Siyonistlerin hizmetinde olan ve İsrail’in dünya üzerinde hâkimiyet kurmasına aracılık eden komşularımız için üzülüyoruz.

Bazı komşular, Siyonistlerin çıkarlarına hizmet ettiklerini anlamıyorlar. Umarız artık uyanırlar,” dedi. İran liderinin sözlerine yer veren yabancı haber ajansları Ahmedinecad’ın bu sözlerle Türkiye’yi hedef aldığı yorumunu yaparken, ortak tatbikatın yanı sıra Türkiye’nin, İsrail ile Suriye arasındaki görüşmelerde arabuluculuk yapma isteğinin de İran tarafından hoş karşılanmadığını belirtti.

Pazartesi günü başlayan üç ülkenin ortak tatbikatı, Cuma günü sona eriyor. Tatbikata toplam sekiz gemi, dört helikopter ve üç arama-kurtarma uçağı katılıyor.

Hiç yorum yok: