22 Haziran 2011 Çarşamba

SEÇİM BİTTİ MAVİ MARMARA ARIZALANDI

Haaretz’in iddiası: Türkiye ve İsrail gizli görüşüyor
İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz, Türkiye ile İsrail’in dışişleri yetkililerinin iki ülke arasındaki gerginliği sona erdirmek için gizlice görüştüklerini iddia etti.
 Gazete görüşmelerin Netanyahu’yu temsil eden bir İsrailli yetkili ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu arasında gerçekleştiğini, ABD’nin de görüşmelere destek verdiğini iddia etti.

İSRAİL DONANMA KOMUTANI ELİEZER MAROM “NEFRET FİLOSU DURDURULMALI”
İsrail Savunma Kuvvetleri yetkilisi Eliezer Marom, Gazze filosunun tek amacının İsrail’e karşı gelmek, medya provokasyonu yaratmak ve İsrail’in varlığının meşru olmadığı hissini yaratmak olduğunu söyledi.

İsrail Donanma Kuvvetleri Amirali Eliezer Marom, bu ayın sonunda Gazze’ye gelmeyi hedefleyenleri sert bir dille uyardı. Marom, Donanma Dalgıçları toplantısı kapanış konuşmasında, donanmanın İsrail’e yönelik saldırılara karşı duracağının altını önemle çizdi. ‘Provokasyon gemisi’ olarak adlandırdığı geminin durması için de elinden geleni yapacağını söyleyen Marom, bu geminin amacının yardım dışında Hamas’a İsrail’e karşı terör eylemleri yapabilmek için, sınırsız silah yardımı taşımak olduğunu belirtti.
Gazze’de insani bir kriz bulunmadığını dünyanın önde gelen yardım kuruluşları da belirtiyor. Yapılan yardımlar belirlenen kontrol noktalarından geçerek Gazze’ye ulaşabiliyor.

İsrail’den diplomatik girişim
Cuma günü, İHH Gazze konvoyuna katılmayacağını belirtmişti. Organizasyonun başındaki kişiler ise Mavi Marmara olmadan da yola çıkacaklarını duyurmuşlardı.
İsrail gemi konvoyunu durdurmak için bir dizi diplomatik girişimde bulunmaya devam ediyor. Diplomatik temaslar gemilerin durması veya devletlerin gemi organizasyonlarının arkasında durmaması şeklinde sonuç veriyor.
İsveç Başbakanı Fredrick Reinfeldt parlamentoda yaptığı açıklamada böyle bir organizasyona katılmayı seçen vatandaşlara yaşam garantisi veremeyeceklerini konuşmasında belirtti. Konvoya katılması beklenen Fransız gemisi ise iptal edildi. Fransa’dan Gazze’ye yola çıkmak üzere planlanan gemi Yahudi Cemaati’nin girişimleri ile durduruldu. Fransız katılımcıların Yunanistan’dan kalkan gemilere binmesi bekleniyor. Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Yunanistan’dan Gazze gemisini durdurmasını istedi.

Türkiye’den gönderilen tıbbi malzeme yardımı gazze’ye ulaştı
Bölgedeki koordinasyondan sorumlu birimin başında bulunan General Eitan Dangot, perşembe günü Türkiye’den gelen ve Kızılay tarafından bağışlanan tıbbi malzemenin girişini onayladı. Malzeme, Ürdün üzerinden Erez Kontrol Noktası’na getirilmiş ve akabinde Hamas kontrolündeki bölgeye girişi yapılmıştı. İsrail Savunma Bakanlığı tarafından verilen bilgide sağlık, eğitim, tarım ve altyapıya ilişkin yardımların prosedürler çerçevesinde ve koordinasyon içinde her gün bölgeye iletildiği açıklandı.
22 Haziran 2011



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."
DİNLER ARASI DİYALOG-MEDENİYETLER İTTİFAKI
Söze gerek var mı? Sanatçı ruhundan geçen düşüncelerini zaten en iyi şekilde yansıtmış.Patron kim belirtmiş.Adam belirtmiş de İspanya ile Medeniyetler ittifakı,dinler arası diyalog projesini yürütenler içlerindeki neyi yansıtıyor acaba?



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."