27 Temmuz 2010 Salı

ACI KAYIP

Üç hafta evvel İzmir Konak Meydanı bir kafeteryanın dış kısmında iki masayı birleştirip oturuyoruz. Sağ yanımda yeni tanıştığım ama Atatürkçü kişiliğiyle 500 metre yürüyüp diğer arkadaşları ararken kaynaştığımız Tire müzesinde çalışan Cevdet abi var.Sigara içmeyen,boş kül tabağının kokusundan rahatsız olan hayat dolu bir insan.Masadan erken kalkmak zorunda kaldı.Tire’ye giden tirene yetişmek için.Masada uğurladık.Gitti.
Biz diğer arkadaşlarla yaklaşık bir saat daha oturduk. Konular Türkiye’nin durumu ve yapılması gerekenlerdi. Masadan kalkıp hesabı istedik ama hesap ödenmişti. Cevdet abi bize görünmeden misafir olduğu masanın hesabını ödemiş ve gitmişti.Daha sonra internetten birkaç kez daha görüştük.
Masada ki uzun sohbetten Cevdet abinin söylediği aklımda kalan aktarıyorum.

“Sene 1916 Atatürk’ün doğu sınırında çadırında sabaha kadar mum ışığı sönmez. Sabahın ilk ışıklarıyla ufukta bir atlı belirir. Atlı silahlıdır. Askerler durdurur, silahını alırlar ve Ata’ya haber veriler. Ata çadırından elinde kahvesiyle çıkar.
Ata “ kimsin ve nereden geliyorsun” diye sorar.
Atlı “Kazak Türk’üyüm. Ruslar bizi Türklere karşı savaştırıyor. Rus ordusundan kaçtım” der.
Ve Ata’nın ağzından tarihe geçen şu cümle dökülür:
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”
İşte bu insanı bu sabah kaybettik.
Mekânın cennet olsun.
Nur içinde uyu Cevdet Abi.



MÜZEDE DEHŞET 
İşten çıkartılan müze görevlisi müdürünü yaraladı, yardımcısını öldürdü

Anıl ERTAN/ TİRE, (İzmir)(DHA)

İZMİR'İN Tire İlçesi'nde, işten çıkartılan Arkeoloji Müzesi görevlisi Y.Ç. (37) dehşet saçtı. İşten çıkartılmasından sorumlu tuttuğu müze müdürünü otomatik av tüfeğiyle yaralayıp, yardımcını da öldüren Y.Ç., gözaltına alındı.
Tire Arkeoloji Müzesi'nde işçi olarak çalışan Y.Ç. (37), bir süre önce işten çıkartıldı. İşine son verilmesini kabullenemeyen Y.Ç., bugün saat 08.30 sıralarında müzeye geldi. Y.Ç., bahçede Müze Müdürü Enis Üçbaylar (48) ve yardımcısı arkeolog
Cevdet Üstündağ (45) ile karşılaştı. Aralarında tartışma çıktı.

Tartışmanın uzaması üzerine Y.Ç., yanında getirdiği otomatik av tüfeğiyle Üstündağ ve Üçbaylar'a üç el ateş etti.
Başına isabet eden saçmalarla kanlar içinde yere yığılan Üstündağ olay yerinde öldü, Üçbaylar ise karnından yaralandı. Üçbaylar, ambulans kaldırıldığı Tire Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.
Polis olayın ardından Y.Ç.'yi gözaltına aldı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.