11 Aralık 2009 Cuma


GENELKURMAY BAŞKANLIĞI İSTİHBARAT BAŞKANI KORGENERAL İSMAİL HAKKI PEKİN’DEN OLAYI ÇÖZÜMLEYEN AÇIKLAMA

NE DEDİ:
ÇELİK: KURT PUSLU HAVADAN HOŞLANIR

ANKARA Milliyet
10.12.2009
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, düzenlediği basın toplantısında 7 askerin şehit edildiği saldırının taşeron bir terör örgütünce yapılmış olabileceğini söyledi
Çelik, Tokat’taki olay ile daha önce 33 askerin şehit edilmesi arasında bağlantı olup olmadığı ve arkasında Ergenekon gibi örgütün bulunup bulunmadığı yolundaki soruya, “Kurt puslu havadan hoşlanır. Herkes bizim mezarımızı kazmaya çalışıyor. Millet olarak biz uyanık olursak bunların üstesinden geliriz” yanıtını verdi.



NE CEVAP ALDI:
TSK'DAN SALDIRIYI KİM YAPTI AÇIKLAMASI
11 Aralık 2009
7 askerin şehit 3'ünün de yaralandığı Tokat Reşadiye'deki saldırıyı dün terör örgütü PKK üstlenmişti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan TSK saldırının kimler tarafından ve kaç kişiyle yapıldığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Tokat'taki saldırının PKK/KONGRA-GEL terör örgütü tarafından yapıldığının açık ve net olarak belirlendiğini belirtti. Korgeneral Pekin, eylemi gerçekleştiren teröristler ile bağlı olduğu terörist grup arasında 8–9 Aralık 2009'da yapılan telsiz konuşmalarındaki seslerin analizlerinden, eylemi yapan ve eylem talimatını veren teröristlerin tespit edildiğini bildirdi.

Korgeneral Pekin, Genelkurmay Karargâhındaki basın bilgilendirme toplantısında, 7 Aralıkta Tokat'ın Reşadiye ilçesinde meydana gelen, bir uzman çavuş ile altı erbaş ve erin şehit edildiği, bir uzman çavuş ile iki erin yaralandığı saldırıyla ilgili bilgi verdi.
Korgeneral Pekin, olayla ilgili bugüne kadar maksatlı, ön yargılı ve haksız çeşitli yorumlar yapıldığını belirtti.

Saldırının PKK/KONGRA-GEL terör örgütü tarafından yapıldığının açık ve net olarak belirlendiğini söyleyen Korgeneral Pekin, ''Eylemi gerçekleştiren teröristler ile bağlı olduğu terörist grup arasında 8–9 Aralık 2009'da yapılan telsiz konuşmalarındaki seslerin analizlerinden, eylemi yapan ve eylem talimatını veren teröristler tespit edilmiştir'' dedi.
Korgeneral Pekin, Tokat'taki terörist eylemin ardından aynı gün 17.50'den itibaren Tokat Turhal ve Niksar'da 3 tabura yakın kuvvetin bölgeye sevk edilerek operasyona başlandığını, halen helikopter desteğinde, mevcut kuvvetlere takviye olarak bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekât birlikleriyle operasyonlara devam edildiğini kaydetti.
Teknik tespit imkânlarından faydalanılarak, bu olayın Tunceli bölgesinde bulunan terörist gruba bağlı özel güç birliğine ait 5–6 kişilik bir grup tarafından yapıldığının belirlendiğini bildiren Korgeneral Pekin, ''Yapılan incelemede, eylem talimatının Tunceli bölgesinden sorumlu terörist tarafından verildiği belirlenmiş, ancak eylemle ilgili Zap bölgesinde bulunan 'HPG' karargahına da rapor verildiği tespit edilmiştir'' diye konuştu.
Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanı Korgeneral Pekin, Tokat'taki terörist eylemin ardından, 1993 yılında Bingöl'de meydana gelen 33 erin şehit edilmesiyle ilgili çeşitli iddiaların gündeme getirildiğini belirtti. Bingöl'deki olayla ilgili idari tahkikatın yapıldığını ve hukuki sürecin başlatıldığını anlatan Korgeneral Pekin, olayın PKK/KONGRA-GEL terör örgütü tarafından yapıldığının, görgü tanıkları ile sonradan yakalanan ve teslim olan 11 teröristin ifadelerinde açık olarak belirtildiğini, bu teröristler hakkında gerekli yasal işlem yapıldığını anımsattı.
Korgeneral Pekin, ''Hukuki süreci tamamlanmış bir konunun bazı çevrelerce tekrar tekrar gizli tanık ifadelerine dayanılarak gündeme getirilmesinin altında yatan nedenleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz'' dedi.

"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."