8 Şubat 2010 Pazartesi

ÇONGAR’IN EŞİ BALYOZCU ÇIKTI
Yasemin Çongar’ın eşi Chris Mason’un CIA ajanlığı iddiası günlerdir tartışılıyor.
Mason’un görev aldığı okulda yayınlanan biyografisinde şu ifade dikkat çekiciydi: “CIA’nin Paştun Kızıl Hücresi’nde görev almıştır.”

Bu ifadelerle Mason, CIA için çalşıtığını kabul ediyordu.

Peki, CIA’nın kızıl hücresi (red cell) için çalışan Mason’un görev aldığı bu hücre ne iş yapıyor?
Bunun ayrıntılarını David E. Kaplan’ın US News’e yazdığı “The inside story of how a band of reformers tried--and failed--to change America's spy agencies” başlıklı uzun çalışmasından öğrenmek mümkün.

Kaplan yazısında Red Cell’in 11 Eylül saldırıları sonrasında kurulduğunu anlatıyor. Buna göre 11 Eylül saldırıları ABD’nin alışılagelmiş güvenlik anlayışının çaresizliğini gösteriyordu. Uçakta yolculuk eden eylemcilerin yaptığı bu eylem CIA’nın akıl yoluyla acze itilebileceğini gösteriyordu. O güne kadar düşünmedikleri bu tür eylemlere hazırlıklı olabilmek için uçuk fikirler üreten bir hücre oluşturuldu.
Bu hücre haftada iki kez toplanıyordu. Toplantılarında kırmızı çerçeveli raporlar hazırlayan yapı, raporlarında düşünce sınırlarını zorluyordu. Kaplan’ın “sapıkça ve ürkütücü” bulduğu senaryoların içinde İran’ın vurulması dahi vardı.

İşte Çongar’ın eşi Mason’un CV’sinde çalıştığını söylediği kızıl hücre böyle çalışıyordu. Ancak Genelkurmay’da üretilen felaket senaryolarını haber yapan Taraf Gazetesi ABD’nin uygulamaya koyduğu bu senaryoları göremedi.

Odatv.com 



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."