13 Ekim 2009 Salı

TÜRKİYE-ERMENİSTAN MAÇI
Pazartesi, 12 Ekim 2009
 Hükümet, 14 Ekim'de Bursa'da oynancak Türkiye Ermenistan maçı için, bugüne kadar görülmemiş tedbirler alıyor. AKP hükümetinin yüzlerce polis, asker ve askeri öğrenciyi sivil olarak stada sokup, tribünde oturtacağı öğrenildi. Bursa valiliği de daha önce, maça azerbaycan bayraklarının sokulmayacağını açıklamaştı.
Hükümet, Türkiye ile Ermenistan A milli futbol takımları arasında çarşamba günü Bursa’da oynanacak maçta herhangi bir olay çıkmaması için bugüne dek görülmemiş tedbirler aldı...
Buna göre, Maç günü stat çevresinde ve içinde 2 bin 500 polis görev yapacak. Bu polislerin bir bölümü stada sivil olarak sokulup, tribündeki seyircilerin arasına oturtulacak.
Ayrıca, çok sayıda askerin ve askeri öğrencinin de sivil olarak tribüne alınacağı ileri sürüldü. Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri dün Bursaspor taraftar gruplarının liderleri ile görüşerek, “En küçük bir kötü tezahürat ya da olay çıkmasını istemiyoruz. Bu konuda üzerinize düşeni yapın” uyarısında bulundu.
Karşılaşmaya Azerbaycan bayrakları ile gelmeyi planlayan Azeri kökenli vatandaşlarla temasa geçilerek, “Sakın böyle bir şey yapmayın” mesajı verildi.
Öte yandan, Devlet Bakanı Faruk Çelik de dün Bursa’da, maçın oynanacağı Atatürk Stadı’nda incelemelerde bulundu. Bakan Çelik, “Şampiyonada şansımızın kalmaması önemli değil. Maça coşku hakim olacak. Dostça başlayıp dostça ayrılacağız” dedi.
"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."