6 Şubat 2010 Cumartesi

BURADA MI ÇALIŞTIN CHRİS MASON ENİŞTE?

Chiris Mason enişte 23 yılının 4 yılını burada nasıl geçirdin.
Dağın başı orası.
Nasıl bir dış işleri görevidir bu.
Google Earth giriniz ve Paktika yazınız.
Ev bulabilirseniz aşk olsun. Ev yok çünkü insanlar mağaralarda yaşıyor. Mağaralarda yaşıyor  çünkü Amerika bombalıyor.
Bir tek bina var.
Dere yatağından biraz yüksekte bir düzlükte. Bina hem dere yatağını kontrol ediyor. Zaten dere yatağının dışında sarp kayalıklar yükseliyor. Dağ keçisi olsan geçemezsin.
Bu bina tabiî ki ABD’nin.
Chris MASON enişte orada mı çalıştın?
Yazık sana be.
4 yıl geçer mi orada?
Enişte orada 4 yıl geçirdi ama ne çok iş bitirdi.
Günümüz Lawrence gibi.
Afgan halkının kökenlerini kabile yapılarını araştırmış.
Onların haritalarını çıkarmış.
İnsanlık hayrına tabii.
Nereden bilsin canım enişte; ABD kalkacak bu haritaları kullanacak, Afgan halkını birbirine düşürecek, katledecek.
Zaten ABD bizi de Kürt/Türk/Çerkez/Alevi/Suni diye bölmüyor mu?
Pkk’ya silah, lojistik ve eğitim vermiyormu?
Yani şimdi Yasemin bacımız demokrasi adına teröristleri savunuyorsa bunun eniştemizin Cia olmasıyla ne alakası var.
Zaten adam gibi parada kazanamamış ki Yasemin bacımızı göndermiş Türkiye’ye köşe yazarlığı yaptırıyor.
Çok ayıp.
Siz düşünmeyin böyle çuvalla belgeyi falan.
Demokrasi diyor mu? Yasemin bacı. Diyor.
Kaldırın kardeşim sizde Türk Silahlı Kuvvetlerini falan.
Bakın ABD’de üst mevkilerde eniştemizde var.
Korur bizi.



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

CIA'nın "Peştun Kırmızı Hücre" Exposed


Türkiye'de Skandalı: Yasemin yılanbalığı, Chris Mason ve CIA

Türk basınında spekülasyonlar ile dolu olan bir eski ABD Deniz Kuvvetleri ve kim Yasemin Çongar ile evli olan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, bir kez Türk gazetesiMilliyet ve Washington bürosu şefi ve şimdi Taraf ile ilişkisi, bir CIA ajanıdır. Ana kanıt bir iki Nisan 2002 makale tarafından sağlanmıştır bağlantı olduğu yılanbalığı Dışişleri Hizmet Dergisi, içinde o "FSO Chris Mason evli olma olarak kendini tespit yayınlandı.
Bay Mason, o, Akşam Gazetesi için, kategorik iddiaları Oray Eğin tarafından onun hakkında orijinal 2 Şubat 2010 makalede yapılan inkar yazılmış gibi görünüyor.Özellikle, Bay Mason bildirildi şimdiye kadar, ya da ilişkili olan CIA veya RAND Corporation olarak iddia edilen makalede, tazminat aldıktan yalanladı. Kendisinin Afganistan'da bir akademik ilgi ile emekli bir diplomat olduğunu ve Akşam Gazetesi onların yanlış ve asılsız iddiaları geri talep etti, süre kağıt karşı diğer yasal işlemler için sağ ayrılması devletler.
Bu da ancak doğru olabilir onun kamu özgeçmiş gösterir gibi, o olduğu gibi görünüyor ve yakın ABD istihbarat topluluğu ile iş ilişkileri bulunmaya devam ediyor. O düzenli Müşterek Özel Operasyonlar Üniversitesi de, Naval Postgraduate School, Milli Savunma Üniversitesi konferans ve iddia Fort Bragg Özel Operasyon Merkezi, Fort Carson, Fort Drum ve diğer askeri mesaj olarak öğretmektir.
Her ne kadar onun özgeçmiş artık Deniz Enstitü web sitesinde görünür, Chris Mason araştırma, yayın ve danışmanlık çalışmaları hala fazlasıyla üzerinde belgelenmiştir. Örneğin, "Senior Research Fellow NPS ve Dışişleri Servis Görevlisi Chris Mason emekli" rapor olduğu Güney Afganistan, 25-27 Ağustos, 2009, hangi ABD Korgeneral McChrystal ve katıldı yılında Kültür ve karşı-Doğum Konferansıele sahip olmak canadian Brig. Gen Daniel Menard ve bir düzine onun Müşterek Görev Gücü-Afganistan üst subaylar; Mason bildirildi "Peştun kültürü kullanarak stratejik avantaj için" bir sunum yaptı.
Kolayca Chris Mason's arka plan, çıkarları kamu aşağıdaki bilgileri, faaliyetleri ve Naval Postgraduate School Milli Savunma Üniversitesi (ve) faiz biridir: 
Chris Mason 
Kıdemli E-posta: Chris c4ads de mason dot dot org
Bay Mason ABD hükümetinin bir Deniz Subay ve Dış Hizmet Görevlisi olarak 23 yıl görev yaptı. 2001 2005 yılları arasında bir politika memuru Afganistan Interagency Operations Group Dışişleri Bakanlığı ve en son siyasi subay olarak İl İmar Ekibi Paktika ilinde görev almıştı. O düzenli olarak Afganistan ve karşı-Doğum Müşterek Özel Operasyonlar Üniversitesi'nde dersler Deniz Lisansüstü Okulu ve Milli Savunma Üniversitesi, ve Afgan tarih, kültür öğretir ve askeri personel Afganistan'a Fort Bragg Özel Operasyon Merkezi, Fort Carson, Fort de dağıtmak için etnografya ve diğer askeri mesaj Drum. O, bir Yüksek Lisans Askeri Çalışmaların tutar ve George Washington Üniversitesi Tarih doktora aday. [Kaynak]
Önceki Bay Mason Çalışmalar Kültür & Çatışma için Programı ile, Naval Postgraduate School Monterey, Kaliforniya'daki Kıdemli Araştırma Görevlisi oldu.Aşağıda yayınlanmıştır http://www.nps.edu/programs/ccs/Mason_bio.htmlGoogle'ın önbellek içeriği, aynı zamanda Fikriyet tarafından yeniden yapılmış olduğunu. Olarak 14 Ocak 2010 14:26:20 GMT belirdi Bu sayfanın bir enstantane, Naval Postgraduate School web sitesinde, bir; sayfası o zamandan beri kaldırılmış görünüyor-bu farkedilmeden Fikriyet tarafından geçmez bir gerçek.

M. Chris Mason

Senior Research Fellow

M. Chris Mason Kıdemli Araştırma Görevlisi Çalışmalar Kültür & Çatışma için Programı ile tarih ve Afganistan, Pakistan ve Hindistan etnografya üzerinde duruluyor. Bay Mason emekli Yabancı Servis Görevlisi olan Afganistan Politikası Subayı olarak Bürosu Siyasi Askeri İşler için Dışişleri Bakanlığı'nın Haziran 2001'de başlayan dört yıl görev yaptı, Afganistan ABD güvenlik politikası geliştirilmesi, Uluslararası Güvenlik Yardım Gücü (ISAF) arasında değişen bir , Silahsızlanma Programı (DDR) ve Afgan Ulusal Ordusu (ANA) için.
Dışişleri Bakanlığı bulunduğu sırada, yakından sınıflandırılmış projeler aşiret haritalama ve Afganistan'ın kabileleri içeren bir dizi istihbarat topluluğu ile çalıştı. O tarih, kültür ve ülkenin etnografya ve CIA'nın sunulan tarihinde Dışişleri Bakanlığı uzman kabul edildi Peştun Red Cell.
2005 yılında Siyasi Subayı olarak İl İmar Ekibi (PRT) Doğum Paktika İli Pakistan sınırında görev yapmıştır. Üst düzey ABD hükümeti ilinde sivil olarak, yaygın eyalet valisi ve ABD Ordusu manevra unsurları ile seyahat binlerce çekici Afgan konuşmalar ve Shura (büyükleri) il genelinde toplantılarında bir. o tur öncesinde, daha önce Bay Mason sık Afganistan'a, Ocak ayında, güvenlik çeşitli projeler ilgili 2.002 başında yolculuk vardı.
Merkezi İleri Savunma Araştırmaları Washington DC de O, şu anda da bir kıdemli ve hizmet Marine Corps Merkezi Gelişmiş Kültür Öğrenme (CAOCL için) Quantico, Virginia, burada Marine Corps geliştirilen Güney Asya Danışma Görevlisi olarak için 'sınıf programı ve mesafe-Afganistan için eğitim programları öğrenme, Afganistan Deployer Kültür Kılavuzu yazdı ve Deniz Afganistan'a konuşlandırmak trenler.
Bay Mason şu etnografya ve Afganistan'daki karşı ayaklanma üzerine Milli Savunma Üniversitesi'nde ders Müşterek Özel Operasyonlar Üniversitesi, Fort Bragg, RAND, DynCorps ve Deniz Yüksek Lisans Okulu.
Ayrıca, o, Yüksek Güvenlik Çalışmaları (MSS) için karşı-bir ders Rochester Institute of Technology (RIT) de programı öğretir ve Afganistan tarih, kültür ve Taliban'la ABD Ordusu seyahat Liderlik Geliştirme ve Eğitim İçin Sürdürülebilir Barış için dersler olan askeri personel Afganistan'a konuşlandırılması trenler (LDESP) programı.
Önce 1990 yılında Dışişleri Hizmet katılmadan, Bay Mason 1981-1986 den aktif görev 1977-1979 ve deniz subayı Güney Amerika'da bir Barış Gücü gönüllü olarak, bir topçu subayı olarak turlar ile servis (USS John Young, DD973), ileri gözlemci (2d Taburu 12. Deniz) ve bir deniz subayı ateş (2d ANGLICO Havadan). O Navy Master paraşütçü kanat, Deniz Kuvvetleri Başarı Madalyası, Kore Savunma Madalyası, İnsani Hizmet Madalyası, Zimbabwe Ordu paraşüt kanatlı, Dışişleri Bakanlığı Kazanılan Üstün Şeref Madalyası ve diğer ödüller. O Carnegie Mellon Üniversitesi, yüksek lisans Çalışmaları Askeri de Marine Corps Üniversitesi'nden bir Lisans tutar, ve George Washington Üniversitesi Washington DC Güney Asya Tarihi şu anda bir doktora adayı.
Kültür & Çatışma DERLEMELER:
Diğer Yayınlar:
Malzeme burada meslektaşların eleştiri ve tartışma amaç için yapılır ve mutlaka Bölümü Deniz Kuvvetleri veya Savunma Bakanlığı görüşlerini yansıtmaz içeriyordu.
Aslında Bay Mason "CIA'nın Peştun Kırmızı Hücre" sunulan ilginç bir şey ()günlüğü. US News and World Report, David Kaplan da uzun (11 olarak bildirildi vardı sayfa) madde "Kırmızı Hücre" aşağıdaki gibidir:
Washington seçin politika yapıcıların masalarında ayıran kırmızı şeritler arazileri ile iki kez her hafta, bir üst gizli rapor."Kırmızı Hücre Called," bu aynı adla bir CIA biriminin iş, 9 / 11 saldırıları sonrasında kurmak "kutusuna dışında düşünmek etmektir." Bazıları gerçekten, hatta korkutucu wacky var, "diyor bir insider. "Bombardıman İran gibi." "Kırmızı Hücre", bir çok gerçek anlamda, Amerikan istihbarat topluluğu bugün kendini bulur bela sembolik olduğunu. Kendi raporları, ev eleştirmenler, bayat alıyorsanız söylüyorlar. "İşte genç kan çok," bir analist, "diyor ve değil yeterli ciro değil."
Bu arka plan gerçeğini Bay Mason "CIA Red Cell önemi olmadan değildir sunulan görmeyi kabul ışığında. Ayrıca, vahiy ki bir "Peştun Kırmızı Hücre" olarak Pashtuns üzerinde meşgul olmuştur kutusu "Bay Mason ve arkadaşları düşünme dışında ne tür" hakkında soruları yanıtlayan neydi? Eğer bombardıman İran Red Cell düşünürler için masadan, sonra kesinlikle Pashtunistan yaratmak değildi (ya da Pakistan balkanising) gündemi ya kapalı olmazdı.
Istihbarat topluluğuna Bay Mason yakın bağlantıları açıkça bir Jamestown Vakfı olay Waziristan ve Özbekler ( "") 6 Haziran 2007 tarihinde gerçekleştirilen Doğum: de onun konuşanın giriş ortaya spelt vardır
Dışişleri Bakanlığı bulunduğu sırada, yakından sınıflandırılmış projeler aşiret haritalama ve Afganistan ve FATA aşiretleri içeren bir dizi istihbarat topluluğu ile çalıştı ve CIA'nın Peştun Red Cell sunulan.
Giriş ayrıca Mart 2007'de Bay Mason Quetta, Peşaver ve Pakistan içinde federal Yönetilen Tribal Alanları (FATA) ziyaret ettiği ülkeler.
Son olarak, Türk basına daha fazla gibi görünüyor-özellikle bir Amerikan yılanbalığı için evlilik scandalising da, iddia edilen CIA bağlantıları olan, bir yandan, ve tartışmalı Taraf gazetesi onu konumu, diğer yandan; Taraf (1) olduğunu şüpheli Fethullah Gülen tarafından finanse edilen (Müslüman kendini yaşayan ılımlı bir gözlemci-Amerika Birleşik Devletleri'nde sürgünde), ve (2) sadık yanlısı olmakla suçlanan AKP (Adalet ve Kalk? nma Partisi, ya da Adalet ve Kalkınma Partisi, bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan), ve (3) olmak anti-askeri. Bu türk dil aşina, günümüz yazar aksine için, aşağıdaki bağlantıları verilmektedir:
Kapsama türk Basında:
Ilgili posta:
  1. Kapıları Exposes Pakistan Hükümeti: Blackwater / Xe Pakistan olduğunu[Translate] UPDATE - sonrasında eden ...
  2. Afganistan: "karşı ayaklanma" Work [Translate] ABC News | yapma Tom A. Engin | By ...
  3. ABD Alış Tribal Loyalties Afganistan'daki [Translate] New York Times | Ruhullah Khapalwak ve By ...
  4. Hala Kansas: Amerikalılar Afganistan'da [Translate] "Dini tartışmalarda sık olacaktır. Say what you ...
  5. Ürdün Müslüman Kardeşler Eleştiri Hükümeti Irak'taki Wrong Side ve Üye Afganistan [Translate] BBC Monitoring COMTEX (yoluyla) | 6 Ocak 2010 Türkiye ... tarihinde olmak için
İlgili mesajlar size Ancak tarafından başka İlgili Plugin Mesaj getirdi.











"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."