28 Temmuz 2012 Cumartesi

KUTSAL DAMACANA (FİNAL BÖLÜMÜ)

"KUTSAL DAMACANA" NIN İLK BÖLÜMLER (MERAKLISINA):
http://millici-ciddiadamlar.blogspot.com/search/label/SULARIMIZ

YER YERİNDEN OYNARKEN EMPERYAL UŞAKLARI BOŞ DURMUYOR:



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY

AKLIN YOLU BİRDİR.


ABD ve İngilizlerin yeni Orta Doğu planı tıkır tıkır işliyor


Türkiye’nin sınırlarına yeni komşular(!) yerleşiyor. Irak’ın kuzeyinden sonra Suriye’nin kuzeyi de Kürtlerin eline geçti. PKK’nın uzantısı olan PYD’nin eşbaşkanı Salih Müslim, bölgeye hakim olduklarını ilan etti.

Gelişmeye karşı hazırlanmıştık
Suriye’deki Kürt bölgelerinin yönetimi PKK’nın uzantısı PYD’nin (Demokratik Birlik Partisi) kontrolüne geçti. PYD Eş Başkanı Salih Müslim, bu gelişmeye hazırlıklı olduklarını anlatarak, “Tedbirlerimizi baştan aldık. Halkımızı örgütledik. Bu Afrin’le başladı, Kobani’ye yayıldı” dedi.

Bölgenin adı Batı Kürdistan
Bölgedeki Kürtlerin, devlete ait kurum ve kuruluşlara el koyduğunu ifade eden Müslim şunları söyledi: Halk güvenlik güçlerini dışarıya çıkarttı ve kendi kendini yönetiyor. Aynı durum sonra Derik’te de çıktı. Biz bölgeye Batı Kürdistan diyoruz. Bizim isteğimiz demokratik özerklik..

Kürdistan için deniz göründü!
ABD ve İngiltere’nin planladığı dört parçalı Büyük Kürdistan için deniz göründü! Suriye güçlerinin çekilmesiyle birlikte, ucu Akdeniz’e dayanan Türkiye’nin güney sınırı Kürtlerin kontrolüne geçti.

Batı Kürdistan
haritalara girdi
BOP kapsamında “Kürdistan”ın Suriye ayağı da tamamlanıyor. Ülkenin 877 kilometrelik Türkiye sınırı artık Kürtlerin ve terör örgütünün kontrolü altında.

Haber: Bilun ÇELİK
Bölgede oynanan oyunun gerçek amacı sonunda ortaya çıktı. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında çizilen harita, Kürtlerin ve PKK’nn Suriye’nin kuzeyine yerleştirilmesiyle hayat buluyor. Kürtler, Türkiye sınırına yakın Kobani, Afrin, Derik, Amude ve El Ayna’da tüm devlet kurumlarını ele geçirerek “Kürt bayrağı”, Abdullah Öcalan posterleri astı. Ele geçirdikleri bölgelerde giriş çıkışları denetim altına alan Kürtler, özerk bir yönetim talep ediyor. Böylece PKK ile mücadelede, Irak’la olan 331 km’lik sınıra, Suriye ile 877 km’lik bir sınırın daha eklendiği belirtiliyor. Toplamda 1208 kilometreye çıkan sınırın Türkiye’nin başını ağrıtacağı bildiriliyor. PKK’nın Suriye’deki kolu olarak tanınan Demokratik Birlik Partisi’nin  (PYD) eş başkanı Salih Müslim, son gelişmeleri BBC Türkçe’ye değerlendirdi.
Müslim planı açıkladı
Müslim, “Bizim Kürt toplumu olarak durumu bir okumamız vardı. Bu yüzden daha baştan beri tedbirlerimizi aldık. Halkımızı örgütledik, yerli komiteler oluşturduk. Bu da daha önceki çabamızın bir devamıydı. Bu süreçleri karşılamak içindi” dedi. Salih Müslim şöyle devam etti: “Örgütlü halk, örgütlü insanlar hangi durumlarla karşılaşırsa daha etkili olabilir. Çatışmalar yayılıyor, bütün Suriye’ye yayılıyor, neredeyse Kürt bölgelerine de ulaştı, çatışmalar kapıya dayandı. Bu çatışmaların bizim bölgelere sıçramaması için bu yerel komiteler devreye girdi. Halk kalktı, oradaki rejimin kurum ve kuruluşlarını dışarıya çıkardı. ’Biz kendi kendimizi yönetebiliriz, o güçteyiz’diyerek dışarıya çıkardı. Bu Afrin’le başladı, Kobani’ye yayıldı. Oradaki halk rejimin kurum ve kuruluşlarına el koydu, güvenlik güçlerini dışarıya çıkarttı ve kendi kendini yönetiyor. Aynı durum sonra Derik’te de çıktı. Şimdi halk artık bütün kurum ve kuruluşlara el koymuş durumda, kendini yönetiyor.” Müslim, “Biz bölgeye Batı Kürdistan diyoruz. Bizim isteklerimiz önceden belliydi. Biz demokratik çerçeve içinde, yani Suriye’nin bütünlüğü içinde, Kürt halkının anayasal olarak tanınması ve oradaki ulusal hakların (okuma, yazma, anadil gibi) verilmesini kapsayacak bir proje üzerinde dört yıldır çalışıyoruz. Buna da demokratik özerklik diyoruz. Bu sadece Kürtler için değil eğer onlar isterse diğer bölgeler için de geçerli olabilir tabii” diye konuştu.
İşi Barzani ayarlamış
PYD eş başkanı Salih Müslim, Irak Kürt Yönetimi’yle ilişkileri konusunda, “Mesud Barzani’nin davetiyle bölgemizdeki İki meclis oturdu, anlaştı. Bu çabayı harcadığı için teşekkür ediyoruz. Ama o hiçbir zaman bizim iç işimize girmedi” dedi.  Müslim, “ Bizce felsefi olarak, ideolojik olarak PKK ile bir yakınlaşma vardır. Bunu biz de zaten açıkça söylüyoruz. Ama herhangi bir organik bağımız hiçbir kimseyle yok. Bir de birçok söylenti var. PKK’lılar dışarıdan geldi deniyor. Tek bir kişi bile dışarıdan gelmedi. Hepsi asılsızdır. Bizim kendi gücümüzle, kendi halkımızın gücüyle komiteler işi idare ediyor. Bu zaten son günlerde ilan edildi. Halk Savuna Birlikleri adı altında bazı birlikler oluşturuluyor.” Müslüm ayrıca, “Ben kimya mühendisiyim. İTÜ’den mezun oldum. Benim Türkçem o yüzden İstanbul Türkçesidir, Urfa Türkçesi değildir” ifadelerini kullandı.





"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY