12 Nisan 2010 Pazartesi

İSRAİL, UZAYA YENİ BİR CASUS UYDU GÖNDERİYOR

İsrail’in, uzaya Ofeq-8 adlı son derece gelişmiş yeni bir casus uyduyu fırlatmaya hazırlandığı bildirildi.
İsrail’in, uzaya Ofeq-8 adlı son derece gelişmiş yeni bir casus uyduyu fırlatmaya hazırlandığı bildirildi.

Rusya resmi haber ajansı Ria Novosti’nin İsrail’de yayımlanan Maariv gazetesine dayandırarak bildirdiği habere göre İsrail ordusu, uzaya Ofeq-8 adlı yeni bir casus uydusu göndermeye hazırlanıyor.

İsrail’in istihbarat kapasitesini büyük ölçüde arttıracağı bildirilen Ofeq-8 casus uydusunun İsrail’in 6. casus uydusu olacağı ve İsrail hava kuvvetleri tarafından yörüngeye yerleştirileceği ifade ediliyor.

İsrailli uzmanların 6 ay sonra istihbarat almayı umdukları yeni uydunun her hava ve iklim şartında bağlı olduğu merkeze canlı olarak veri aktarabileceği bildiriliyor.

Ria Novosti’nin haberine göre İsrailli askeri uzmanlar, Ofeq-8 uydusuyla İran’da yaşanan her türlü gelişmeden haberdar olacaklarını ve İran’daki tesislerle ilgili canlı olarak bilgi alabileceklerini ifade ediyorlar.
ESKİ MOSSAD AJANI AÇIKLADI

İsrail gizli servisi Mossad’ın eski ajanlarından Victor Ostrovsky, Mossad’ın kendi ajanları için sahte pasaport düzenlediğini açıkladı.
İsrail gizli servisi Mossad’ın eski ajanlarından Victor Ostrovsky, Mossad’ın kendi ajanları için sahte pasaport düzenlediğini açıkladı.

Hamas liderlerinden Mahmud el-Mabhuh’un Avrupa ülkelerine mensup ülkelerin pasaportunu taşıyan bir İsrail casusluk şebekesi tarafından öldürüldüğünün açıklanmasından sonra Avrupa ülkelerinin İsrail’e yönelik tepkileri artarken, Mossad’ın eski subaylarından Victor Ostrovsky, Avustralya devlet radyosu ABS’e verdiği demeçte Mossad’ın Mabhuh cinayetinden önce de birçok defa ajanlarına Avustralya pasaportu düzenlediğini söyledi.

Avustralya vatandaşı görünümündeki Mossad ajanlarının uluslar arası dolaşımlarda çok fazla zorlukla karşılaşmadığını belirten Ostrovsky, buna sebep olarak Ortadoğu ülkelerinde Avustralya hakkında çok fazla bir bilgi bulunmamasını gösterdi.

Avustralyalıların İngilizce konuşmalarının ve bu ülke hakkında çok fazla bir bilgiye sahip olunmamasının Mossad’ın işini kolaylaştırdığını belirten Ostrovsky, birçok defa kendini Avustralya vatandaşı gibi gösteren çok sayıda kişi tanıdığını ifade etti.

Dubai polisinin Mabhuh cinayetinde görev alan üç kişinin Avustralya pasaportu taşıdığını açıklamasından sonra Avustralya dışişleri bakanlığı, İsrail büyükelçisini çağırarak ikili ilişkilerin tehlikeye girmeye başladığı uyarısını yaptı.

Filistin’in Avustralya’daki eski Temsilcisi Ali Kazak, 2004 yılında Sidney’deki bir Mossad ajanının 5 sahte Avustralya pasaportu elde ettiğini açıklamış, 2004 yılının mart ayında da Yeni Zelanda yargısı iki Mossad ajanını sahte pasaport düzenlemek suçundan mahkum etmişti.

Irak’ın Osirak nükleer santralinin bombalanması öncesinde rol aldığı istihbarat operasyonuna da katılan Victor Ostrovsky, anılarını Türkçeye “Hile Yolu” adıyla çevrilen kitabında kaleme almıştı.