18 Nisan 2010 Pazar

ÖZEL YAŞAMI İLGİLENDİREN VE DAVA KONUSUYLA HİÇ ALAKASI OLMAYAN IVIR ZIVIRIN  KLASÖRLER DOLDURDUĞU VE HALA NE SUÇLA SUÇLANDIKLARINI BİLMEYEN BİR SÜRÜ AYNININ İÇERİ YATTIĞI BİR ORTAMDA; ADI SANI BELLİ BİR BAYAN HAYKIRIYOR.
ENTRİKALAR PAÇAVRASI TARAF VE İHANET KARDEŞLİĞİ BASINDA TIK YOK.

Sunahanım Güven Hanım:



“Eşim 2004’te ordudan ayrılırken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile ilgili siyah bir bavul içerisinde gizli belge almıştı yanına... Bu belgeleri birilerine verip karşılığında da her ay düzenli olarak onlardan 20 bin dolar alıyordu. 2 Mayıs 2008’de İlker, biri özel bir hastanenin sahibi olan iki kişi ile Bağdat Caddesi-Divan Pub’ta buluştu. Bu buluşmada ben de vardım. İlker onlara yine belge verdi, onlar da bunun karşılığında 20 bin dolar verdi. İlker, bu ikiliyle daha önce de Kartal’da özel bir hastanede ve Küçükbakkalköy’deki bir inşaat şirketinde defalarca görüştü. Bunun kayıtları vardır. Ergenekon’da ortaya çıkan belgelerin bazıları sanırım bunlardı.”

“Eşim 2004’te emekliye ayrıldı. 2006’da Güllük’teki Gültan Yapı Kooperatifi’nin başkanı oldu. Bunun için Sanayi Bakanlığı’na el yazısıyla verdiği mal bildiriminde 800 bin dolar nakit parası olduğunu beyan etti. Ayrıca evli olduğumuz dönemde, evde 6-7 çanta içinde 5 milyon dolar vardı. Bu para nereden geldi, nasıl geldi bilmiyorum ama vardı.”

Eşi emekli Amiral İlker Güven’i “köstebek” olmakla suçlayan Sunahanım Güven, iddialarını dün de sürdürdü. Bu kez NTV’ye konuşan Sunahanım Güven, eşinin cumhurbaşkanlığı için bir dönem hazırlandığını, hatta bu konuda Kuran-ı Kerim’in üzerine el basarak bazı kişilere yemin ettiğini söyledi. Eşinin tarikat bağlantılı görüştüğü kişilerin yılda birkaç kez ABD’ye gittiklerini ve “beyfendi” diye tabir ettikleri kişiyle görüştüklerini, hatta eşini de ABD’ye götürmek istediklerini öne süren Güven, “Kocam 5 vakit namaz kılar, Cuma namazlarına giderdi. Zikir ayinlerine katılırdı” dedi. 

“Eşim İlker Güven, gizli belge verip 40 bin dolar aldı. 20 bin doları kendisine, 20 bin doları da, Oramiral Muzaffer Metin Ataç’a -yurtdışında master yapan oğlu için- iletilmek üzere verildi. Ama bu para Ataç’a iletildi mi, iletilmedi mi bilmiyorum”

“Tüm söylediklerim, şikayetim ve ilgili gizli belgeler Genelkurmay’da mevcuttur. Ama yeniden çağırırlarsa memnuniyetle gidip tüm bildiklerimi bütün detaylarıyla anlatmaya hazırım ”



Diyor.
Ama tık yok.
Bunların haber değeri yok mu?
Sizi bilmem ama bende bu sözlerin ayrıntıları intikam almak isteyen ama doğruları haykıran bayan intibası oluştu.
İntikam var gibi, ama sözlerin ayrıntıları da doğru gibi.
Üstelik yandaş basının duyarsızlığı bir kat daha şüphelerimi arttırıyor.

Sunahanım Güven Kim mi?
Emekli Tümamiral İlker Güven’in boşandığı eşi.

İlker Güven 1993 yılında tuğamiral oldu. 1997-99 arasındaki üç Askeri Şura Toplantısı’nda (YAŞ) görev süresi 3 defa uzatıldı. Rusya’da Askeri Ataşe olarak çalıştı. 2000 yılında tümamiral oldu. İstanbul Boğazlar Komutanı olarak görev yaptığı dönemde, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil’in adının karıştığı ihale yolsuzluğu soruşturmasında adı geçti. 2004 yılında bu soruşturma nedeniyle Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) zorunlu olarak emekli edildi.

Bu arada:

Eşi Sunahanım Güven'in TSK'ya ait gizli belgeleri satmakla suçladığı Emekli Tümamiral İlker Güven, Salı günü düzenleyeceği basın toplantısıyla hakkındaki iddialara yanıt vereceğini açıkladı.
Emekli Tümamiral İlker Güven, boşanma davası halen süren eşi Sunahanım Güven'in iddialarına basın toplantısıyla yanıt vereceğini açıkladı. Yazılı açıklama yapan İlker Güven, iftira kampanyasıyla karşı karşıya olduğunu savundu.
Güven, "Ancak aile bireylerim, dost arkadaş çevrem, mensubu olmaktan onur duyduğum Türk Silahlı Kuvvetleri ve silah arkadaşlarıma yönelik hakaret ve iftiralara yanıt vermek, yargı yolunda hak aramak dışında kamuoyunu bilgilendirmek benim için zorunlu bir görev haline geldi" dedi. Güven açıklamasında, 20 Nisan Salı günü saat 13.00'de Ankara Sürmeli Oteli'nde basın toplantısı yapacağını duyurdu. S
unahanım Güven, evli olduğu dönemde evlerinde bavullar içinde 5 milyon dolar paraları olduğunu ileri sürmüştü. “Köstebek” diye suçladığı İlker Güven'in gizli belgeleri sızdırdığını iddia eden Sunahanım Güven, bu belgelerin fotokopilerinin de kendisinde olduğunu öne sürmüştü.




"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."