29 Ağustos 2010 Pazar

BİLDERBERG KÜRESEL ÇETENİN KORKULU RÜYASI YAZAR:
DANİEL ESTULİN'DEN SES GETİREN RÖPORTAJ
"USAME BİN LADİN CİA AJANIDIR"

Küba'nın efsane lideri Fidel Castro, Usame Bin Ladin için, 'ABD eski Başkanı George W. Bush dünyayı korkutmak istediği zaman ortaya çıkan bir CIA ajanı' ifadesini kullandı.

El Kaide lideri ve dünyanın en çok aranan teröristi Bin Ladin, gizlice ABD hükümeti için çalışıyor olabilir mi? Küba’nın efsane liderine göre, Ladin ABD’nin adamı. Castro, öne sürdüğü iddianın delillerinin, Irak ile Afganistan savaşları hakkında yayımladığı belgelerle dünyayı sarsan Wikileaks örgütünün elinde olduğunu söyledi.

Castro, Bilderberg Grubu'nun gizli amaçları hakkındaki kitaplarıyla bilinen Litvanya doğumlu yazar Daniel Estulin ile bir araya geldiği görüşmede ilginç açıklamalarda bulundu.

Küba Komünist Partisi’nin gazetesinde geçtiğimiz gün 84 yaşındaki liderin bu konuyla ilgili sözleri yayımlandı. Castro, ABD’nin eski Başkanı George W. Bush ve yönetimini Bin Ladin’i insanlar üzerine korku psikolojisi yaymak ve bu şekilde hükümet politikalarını uygulamak için uygun ortamı oluşturmakla suçladı.

Castro, AP haber ajansına göre şu ifadeleri kullandı: “Ne zaman Bush korku ortamını harekete geçirse ve büyük bir konuşma yapsa, Bin Ladin sahneye çıkar ve insanları yaşanabilecek olası saldırılar hakkında tehdit ederdi.”

Küba’nın eski lideri sözlerine şöyle devam etti: “Bush politikalarını uygulamak için her zaman Ladin’den destek gördü. Ladin, hep Bush’un emrindeydi.”  AP,  Castro’nun iddiasını destekleyen bilgilerin nereden geldiği hakkında ayrıntılı bilgi vermediğini ancak kaynağın Wikileaks’in elindeki belgeler olduğunu söylediğini belirtti.

Bugüne dek Bin Ladin’in ABD hükümetinin kuklası olduğuna yönelik birçok kişi iddia da bulunmuştu. Castro ise bu kişiler arasındaki en üst düzey isim olarak göze çarpıyor. 11 Eylül 2001 tarihinde İkiz Kuleler'e yapılan saldırının ardından, birçok gazeteci saldırının sorumlusu olarak 1979’daki Sovyet işgalinde Afganistan safında savaşmış olan Bin Ladin’i göstermişti.

ABD BİN LADİN’İ EĞİTTİ Mİ?
ABD hükümeti, Soğuk Savaş döneminde dış güçlere yaptığı yardım kapsamında Sovyetlere karşı mücadele veren Bin Ladin’e de yardımda bulunmuştu. Ancak bugün birçok araştırmacı, ABD’nin komünizm karşıtı faaliyetlerini sanılanın çok ötesine taşıdığını ve CIA ile Bin Ladin arasında gizli ilişkilerin doğmuş olabileceğini öne sürüyor.

Bu teoriyi ortaya atanlar, Afganistan’ın Sovyetlerin işgali altında olduğu yıllarda Ladin’in CIA’den eğitim almaya başladığını iddia ediyor.

Haberin orjinali: Usama Bin Ladin ile ilgili kısmı 

DANİEL ESTULIN'İN TÜRKİYE'DE PİYASADAKİ KİTABI.



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."