19 Kasım 2009 Perşembe


EMPERYALİZMİN -B PLANI:
ALEVİLİK "IRKLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"



40 yıllık hayatım boyunca gerek üniversite, gerek iş hayatımda, gerekse normal yaşantımda çok yakın alevi arkadaşlarım oldu. Her zaman Atatürk’ü en iyi anlayanların Aleviler olduğunu düşünmüşümdür. Anadolu’nun şekillenmesinde Alevilerin çok önemli bir yer tuttuğunu da iyi biliyorum. Alevilerin Osmanlı döneminde yaşadıkları sıkıntılarından Cumhuriyet dönemine sarkan saçma sapan yakıştırmalarla karalandığına da şahit oldum.

Bunlar önemli konular.

Alevilerin Türk olduğu da birçok uzman tarafından yazıldı çizildi. Hatta Kürt Alevi olmayacağı, kendini Kürt Alevi gibi göstermeye çalışanların Ermeni kökenli olduğu da yazıldı. Türk Tarih Kurumu eski başkanı (AKP tarafından şutlanan) Yusuf Halaçoğlu bunlardan sadece biridir. Doğrudur/yanlıştır bunu bilemem (Tarihçi değilim) ama bildiğim birçok Türk Alevi arkadaşımın olduğudur.


Bunlar bilinenler.

Şimdi kendi görüşlerime gelirsem:

AKP’nin alevi oylarına oynadığı zaten biliniyor. Bunu saklamıyorlar ve aleni bir şekilde söylüyorlar. “Aleviler AKP’ye asla destek vermez” diye düşünenlerdenseniz bunu mutlaka fark etmişsinizdir.

“Alevilik Tunceli’ye sıkıştırılmaya çalışılıyor. Tunceli yani Dersim. Dersim yani Kürt demeye çalışıyorlar.”

Kürt açılımını Ermeni ve Kıbrıs hatta Norşin ve Potamya ile çeşnileyen AKP’nin hedefi; “ne kadar bölünürsek o kadar iyi” gibi Emperyalistin değişmeyen temel kuralı “Böl ve yönet” kuralına hizmetten başka bir şey değil.

Aleviler üzerinde oynan bu oyun ilk değil.

“Emperyalist Anadolu’da Kürt kartını koz olarak kullanıyorsa Alevi kartını her zaman joker olarak kullanmıştır.”

Tarihin kilit noktalarında Aleviler emperyalistin hedefi olmuştur. Çok geç zamanlara gitmeye gerek yok.

Gazi Mahallesinde Cem evinin taranması ve Irak operasyonu arasındaki bağ böyle Ergenekon çetesi saçmalığınla falan açıklanamaz.

Sivas Madımak otelindeki bu rezil katliam tam bir projedir.

Ama gelişmiş iletişim ve hoşgörü kültürü geliştirmiş Aleviler;eğitim ve geleneksel lobicilikleriyle halkını çok çabuk aydınlatmış ve bu tuzaklara düşmesini engellemişlerdi.

Alevilerin Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlılığını bilen emperyalist güçler ve bunların içimizdeki yağdanlıkları B planına geçtiler.

“Alevilerin Kürtleştirilmesi.”

“Alevilik inanç olmaktan çıkarılıp, ırksallaştırılmaya çalışılıyor.”

Mesele budur.

Aleviler CHP’ye destek vermişlerdir.

Ama şunu unutmayınız ki her zaman haklı olarak “şartlı bir destektir” bu. Yeri geldiğinde toplumu sarsan olayların dışında kalmayı tercih etmişlerdir. Bunun en belirgin örneği “Ergenekon Davası” gibi insanlık onuruna, haklarına tecavüz davasına seyirci kalmaları, “bekleyelim görelim” mantığıyla yaklaşmaları gösterile bilir. Hatta bana “bu kırıcı dönemde AKP’nin sıkışmasından küçük çıkarlar sağlama derdinde oldukları” izlenimi de veriyorlar.

Nedir bu basit çıkarlar?

“Cem evlerine parasal devlet desteği ve Diyanet İşlerinin yapısının değişmesi gibi demokratik haklarını AKP gibi şeriat tabanlı, II. Cumhuriyetçi ve Emperyalizmin ülkemize armağanı bir partiden talep ediyorlar.”

Bu temelde yanlış olan yaklaşım Alevilere, Alevi kültürünün doğasına aykırı ve en büyük saygısızlıktır.

Alevilerin bu süreçte AKP’nin sıkışmasından koparacakları küçük tavizler yerine; Ulusal, demokrat, Atatürk milliyetçisi, Antiemperyalist yapılarını daha ön plana çıkarmalı ve mücadelelerini bu şekilde sürdürmelilerdir. Ayrışmanın kaptan gemisi olmak yerine kaynaşmanın lideri olmalıdırlar. Anadolu’nun canlarına yakışan budur ve benim inancım Anadolu’da Alevisiz emperyalizmle mücadele olmaz.

Hz.Ali ve Atatürk’ün resimlerini birlikte duvara asan bir halkın AKP gibi emperyalistin dümen suyuna girmiş, emir eri olmuş bir partiden herhangi bir beklenti içerisine girmesi utanç vericidir.
Alevi arkadaşlar bu yazımı duyduğum saygıdan dolayı “öz eleştiri” olarak kabul etmelerini diliyorum.

Saygılarımla

Levent Kalem

19 Kasım 2009

"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR,
SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."