29 Kasım 2009 Pazar

AB-TÜRKİYE’YE KARMA PARLEMENTOSUN KOMÜSYONU ÜYESİ YİNE GÖREVİNİ YAPTI: TÜRKİYE’YE KARDI.
RENATE SOMMER BUNU HEP YAPIYOR

Renate Sommer Alman Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU)'nden Avrupa Parlamentosu üyeliği (sağ kanat grubu Avrupa Halk Partisi içinde) yapan bir Alman siyasetçidir. Kuzey Ren Westfalya bölgesi parlamenteridir. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesidir. Ayrıca AP Çevre, Sağlık ve Gıda parlamenterler komisyonunda yer almaktadır.
10 Eylül 1958, Bochum, Almanya doğumludur. Ziraat mühendisidir.

Daha önce şunları demişti:

2 Aralık 2006 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayınlanan
"Avrupa'nın Türkiye karşısında yumruğunu masaya vurması gerekir" 2006 başında Türkiye'nin kuş gribi tehlikesi ile mücadelesinin en yoğun noktada olduğu dönemde:
 "Türkiye'nin modern çağa henüz ulaşamadı"

Renate yine kızmış:

 “Ahmedinecad'a dostum diyen, katliamdan aranan El Beşir'i davet eden ve İsrail'i devlet terörü ile suçlayan biri ciddi olarak AB'ye aday olamaz”
AP İlerleme Raporu'nun komisyonda kabulü üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
“En büyük problemli çocuk Türkiye'yedir. Dini azınlıklara ve basın özgürlüğüne yönelik baskılar AB'nin temel değerlerini yaralıyor. Türkiye hükümetinin liman ve havaalanlarını Kıbrıs gemilerine yıllardır açmaması AB üyeliğinin ön şartlarını dahi zedeliyor. Bu konuda yaptırımlar gelip gelmemesi gündemde, bu da müzakere sürecini zayıflatıyor”



“İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'a dostum diyen, halk katliamından aranan Sudan Devlet Başkanı El Beşir'i ülkesindeki bir konferansa davet eden ve bir zamanlar partneri olan İsrail'i şimdi devlet terörü ile suçlayan birinin ciddi olarak AB'ye aday olması düşünülemez.”




"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."