3 Temmuz 2012 Salı

SURİYE İŞGALİNİN 1957 BAĞLANTISI (BANU AVAR)


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY

YÜREK PARÇALAYAN ANI


Güneydoğu”nun küçük bir ilçesinde görev yapan bir hâkim, ilçe dışındaki lojmanından görünen karakolun bir gecesini söyle anlatır:

"Lojmanımızın balkonundan o karakol görünürdü. Yaklaşık bir aydır her
istihbarat kaynağından karakolun basılacağı haberi geliyordu. Üstelik
baskının şimdiye kadar yapılanlardan çok daha büyük olacağı söyleniyordu.
Yakin birliklerden timler getirildi, karakolun etrafına mayınlar döşendi, ağır silahlarla takviyeler yapıldı ve baskın beklenmeye başlandı. "En son gelen istihbaratta baskının saati ve baskına
katılacak terörist sayısı bile veriliyordu. 22:10,.
Karakol o gün basılmadı."Bir gün sonra, bildirilen saatte cehennem başladı. Balkonumuzdan izlediğim dehşet dolu manzarada, daire haline
gelmiş teröristlerin, dairenin ortasına, gecenin karanlığında ateşleri parıldayan silahları ateşlediklerini görüyordum. Karakolun, havan ve
roket mermilerinin patladığı yerde olduğunu biliyorduk.
Tam anlamıyla çember içine almışlardı. Lojmandan ayrılıp doğruca jandarmanın binasına gittik. Karakolun merkezi, telsizle, sürekli timlerden durumlarını bildirmelerini istiyor; dış emniyette bulunan
timler de bu çağrılara cevap veriyor, havan ve uçaksavar ateşi istedikleri yerleri de tarif ediyorlardı. 
"Bir süre sonra telsiz konuşmaları, timlerden birinin üzerine yoğunlaştı.
Timden bir türlü cevap alınamıyordu. Üst üste, defalarca çağrı yapılıyor ancak bir türlü timle irtibata geçilemiyordu. Konuşmaları takip eden askerler timden ümitlerini kesmişlerdi. Ama bir yandan da
çağrılar devam ediyordu. Bir saat kadar sonra, telsizden bitkin bir ses duyuldu:
"Yaralılarım var, yaralılarımı alin." Tüylerimiz diken diken olmuştu. Hemen cevap verildi. "Tamam, Suat 3, sakin olun, az sonra birlik çıkacak. "İlk yaralı haberi, bu saatlerdir aranan timden gelmişti. Tim komutanı konuşurken arkadan silah sesleri duyuluyordu.

Herkes bu sözler üzerine yorum yapıyordu. Telsizin basındaki tim komutanlarından biri, bu timde şehit olduğundan emindi. Merkezden
tekrar çağrı yapıldı. "Suat 3, irtibatı kesme. Sakin olun!" Cevapta bir değişiklik olmadı :

"Yaralılarım var. Kan kaybediyorlar. Yaralılarımı alın!" "Ve tam bir buçuk saat, beser dakika arayla Suat 3 kodlu timle muhabere aynen bu
sözlerle sürdü : "Yaralılarımı alın" , "Sakin olun, geliyoruz. "Hepimiz o time kimsenin yardıma gidemeyeceğini çok iyi biliyorduk.
Karakola düsen mermi sayısında azalma olmuyor, aksine, takviye alan teröristler baskının şiddetini gittikçe arttırıyorlardı. Kimsenin,
değil karakolun dışına çıkmak, mevzi değiştirebilecek fırsatı dahi olmadığı apaçıktı. "Bir süre sonra, Suat 3"ün telsizinden hırs dolu kelimelerini işittik:

"Hemen gelip yaralılarımı almazsanız, karakola dönüp bölüğü tarayacağım. "Hepimiz sok olmuştuk. Hemen tabur komutanı devreye girdi. Hemen hemen Ayni sözcüklerle tim komutanına sakin olma çağrısı yaptı. Ama işe yaramıyordu. Tim komutanı "Yaralılarımı alın!" dışında başka bir şey demiyordu. Tabur komutanının da telsizi bırakmasıyla, bir saat kadar daha tim komutanından ses çıkmadı. Birer dakika arayla yapılan yoğun çağrılara cevap vermedi. Hepimiz tim komutanının da

şehit olduğunu düşünüyorduk.

İçim burkuluyor, başım dönüyor, tanık olduğum bu anlardan nefret ediyordum.
Telsizin başına tim komutanının okuldan devre arkadaşı geldi. Son bir ümitle eline mikrofonu alıp, cevap beklemeden, telsizin kodlarını da kullanmadan, konuşmaya başladı: "Devrem ben Hüseyin. Geçmiş olsun devrem.
Biraz daha dayan olur mu? Bak destek timleri yola çıktı. Sana doğru geliyorlar. Devrem aman pes etme olur mu?""Telsizin mandalını bırakıp beklemeye başladı. Hepimiz Motorola marka, duvara monteli telsiz cihazının hoparlör kısmına gözlerimizi dikmiş bekliyorduk. Ve konuştu : "Devrem, bölük komutanı nerde?"Hepimiz derin bir "Oh!" çektik. Telsizden, "İzinde devrem" yanıtı
verildi. Suat 3, artik tükenen bir sesle konuşmayı sürdürdü: "Ne olur yaralılarımı alın. Bende yaralıyım. "O ana kadar kendisinin de yaralı olduğunu söylememişti.
Hepimiz donup kalmıştık. Telsizin başındaki devre arkadaşı da bu sözü üzerine mikrofonu fırlattı ve odadan çıktı. Ben kapının hemen esiğinde ayakta duruyor, duyduklarım ve gördüklerimle bir tarihe tanıklık ettiğimi düşünüyordum. "Ben de yaralıyım" dan sonra yine ses kesildi. Sabaha kadar hiç konuşmadı Yüzlerce kez yapılan çağrılara cevap vermedi.

Artik onun şehit olduğuna ben de inanmıştım. "Gün ağarırken hepimiz yorgun düşmüş, telsizden yapılan "Suat 3, Konuşan Suat, Cevap ver!"
çağrısından bıkmış halde bir kösede yığılmışken, birden telsizin mandalina basıldığını fark ettik. Telsizden silah sesleri geliyordu. Ve on onbeş saniye sonra hayatim boyunca unutamayacağım bir İstiklal Marşı dinlemeye başladım. Mandala sürekli basıldığı için bütün telsizlerin konuşma imkânı durmuştu. "Çatışmanın altında yaralı bir tim komutanının, makamıyla söylediği İstiklal
Marsı”nı dinliyordum. Gözlerim dolmuştu. O ana kadar duyduğum en güzel İstiklal Mersi”ydi.

Birinci dörtlüğü bitirdi. İkinci dörtlükte sesi çatallaştı. Kelimeler uzadı. Ama marşı söylemeyi bırakmadı. Bozuk bir ses tonuyla, kendini zorlayarak okumaya devam etti. Marşı bitirdiğinde, ben de bitmiştim. Hemen orayı terk ettim."Bir daha onun sesini hiç duymadım.
Toplam 22 şehidin verildiği o baskın gecesinde, vücuduna saplanmış 7 merminin acısıyla söylediği İstiklal Marsı”nı ruhuma isleten tim komutanının ölmediğine ise hala inanamıyorum."Hâkimin anıları burada sona eriyor. İste benim Türk subayından anladığım budur. Vücudunda yedi mermi olduğu halde makamı ile istiklal Marşı söyleyen adamdır.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY

İRAN KARTINI AÇIK OYNUYOR


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY

SİYON YILANI KIBRIS'A GELDİ.UYAN TÜRK HALKI

Rumlar aklınca iyi yaptığını sanıyorlar fakat Türk Halkına olan kinleri gözlerini kör etmiş durumda.İsrail aslında Rumların işini bitirdiği gibi bizim başımıza bela olacak.Ama  önce BOP eşbaşkanlarından kurtulmak ve MİLLİ bir hükümet kurmamız gerekli.Çok geç olmadan.
Piyon yine kürt ayrılıkçı faşistleri.


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY

SURİYE DÜĞÜMÜNÜ ÇÖZEN RÖPORTAJ


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY

SİLİKLER


‘TESEV’in CHP’de Operasyon Yaptığı İddiası’
“TESEV’den istifa edemiyorum. Vakıf kurucularının istifası hukuken mümkün değil. Biz TESEV’i kurduğumuzda Soros falan yoktu.” (Ulusal kanal Söyleşisi- 6 Ocak 2012” diyor CHP’nin lideri. 1994’de 183 sırada, vakfın kurucu üyelerinden.(TESEV Vakıf Senedi Kurucular Senedi) (1) Kemal Beyin, hukuken mümkün değil cevabı söyledikleri ile çelişiyor.
“Arap Baharı laiklik hareketidir, Dersim’de katliam yapılmıştır!”, “Sabahattin Ali’yi CHP öldürttü!”, “TESEV’de iyi aydınlar var!”, “O zamanlar (TESEV’de) Soros yoktu!”, “Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler çok önemlidir. Bu ilişkiler istikrarlı ve üretici olduğu zaman bunun Orta Doğu’da ve diğer bölgelerdeki barış ve güvenlik üzerinde de yapıcı etkileri olur.” (Uyumlu-Ilımlı-Tutuncu-CHPŞöleni- Mustafa Yıldırım- İlk Kurşun- 25 Şubat 2012) (2)
TESEV deyince akla geliverenler:
“Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) KKTC’de sandıktan ‘evet’ oyu çıkması için harekete geçti.”(3)
“TESEV Demokratikleşme Programı’nın beş ana çalışma alanından biri olan “Kürt Sorunu”, çözümsüzlüğü ile Türkiye’nin demokratikleşmesi yolundaki en büyük engellerden biri olan Kürt sorununa, insan hakları ve eşit vatandaşlık bazlı bir yaklaşım getirmeyi hedeflemektedir.” (4)
AB’nin dayattığı, ABD’nin bölgesel stratejileri ile çakışan söylemler, Açık Toplum Vakfından, TESEV’den duyuluyor ilk. “Sağda Masonluk neyse solda Sorosculuk odur!”(5) diyor Akşam gazetesi yazarı, Gürkan Hacır.
Türk siyaseti, 1990 sonrası başlayan STK saldırısının ne anlama geldiğini çözemedi. Türk siyasetini yönlendirme, iş başındaki iktidarları küresel dizayn yolunda cesaretlendirici rapor ve atılımları ile Açık Toplum vakfı ve kardeş kuruluşu TESEV.
O bakımdan Baykal’a yapılan suikast sonrasında, Kemal Beyin lider koltuğuna oturmasına tevafuk denebilir. Sosyal demokratlık genleri onları zaman zaman bu tür STK ile işbirliğine itiyor.
CHP örgütü TESEV’i bilmediğini, kurultay’s da gösterdi. 6 Mayıs 2010’da uğradıkları menfur saldırıyı defetmiş değiller. Bir daha ne zaman kurşunlanacakları da belli değil.
“Söylenen şu, Deniz Baykal’a karşı suikast düzenleyenler gerçekten parti içinden mi? Ya da Tayyip Erdoğan’ın elinde bu konuda bilgiler varsa muhtemel bir erken seçim sürecinde bu iddiasını belgelerle ortaya koyup CHP’yi infilak ettirme keyfiyetini elinde tutuyor demektir. TESEV’in CHP’de çok ciddi bir operasyon yaptığı dillendiriliyor. TESEV’in Türkiye’de Amerika gibi iki büyük parti tasarladığı ancak bu ikili sisteme yeni anayasanın kabulüyle başlayacağı söyleniyor.” (Nihat Genç) (6)
CHP Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkacak mı? Nihat Genç bunu soruyor. Yoksa TESEV’in vakıf senedinde belirtildiği gibi dönüştürme de mi rol alacak Y-CHP?
Söylenenlerin test edileceği ilk bariyer, Anayasa çalışmaları.
(1) http://www.tesev.org.tr/UD_OBJS/PDF/Genel/Vakif%20Senedi.pdf
(2) http://www.ilk-kursun.com/haber/96800
(3) http://www.zaman.com.tr/yazdir.do?haberno=34703
(4) http://www.tesev.org.tr/default.asp?PG=DMK04TR01
(5) http://www.gercekgundem.com/?p=417856&com=all
(6) http://www.odatv.com/n.php?n=chp-kurultayi-ceteler-savasi-mi-2702121200
Not: “SOROS’un dünya genelinde faaliyet yürüten ve başta Türkiye’nin komşuları olmak üzere pek çok ülkede ‘turuncu devrim’ yapmayı başaran Açık Toplum Vakfı’nın ülkemizdeki en önemli, en bilindik müttefiki TESEV.
Kurucularını internet sitesinden duyuran TESEV bu durumu da inkar etmiyor. Hatta bizzat Başkanı Can Paker’in Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda olduğu gibi ‘yılda 2 milyon dolar’ katkı aldıklarını, AB ve ABD yanlısı bir siyaset tavsiye ettiklerini, Türkiye’nin çıkarının da bu iki rotada olduğunu itiraf ediyor.” (7)
(7) http://www.egedesonsoz.com/yyazar.asp?haberid=3975
NEVAL KAVCAR
Haberiniz
http://www.habercim.net/tesevin-chpde-operasyon-yaptigi-iddiasi.html






"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY