22 Nisan 2009 Çarşamba

BÜYÜK OYUNLARDA PİYONLAR FEDA EDİLİR

NE DEMİŞTİK? HATIRLAYALIM.
Azerbaycan'da PKK provokasyonu

Bölücü teröristler, Bakü’de eğitim gören Türk öğrencilere saldırdıktan sonra “Azerbaycanlılar yaptı” yalanını yayıyor.

Azerbaycan kamuoyunda yaşanan tedirginliği hain emellerine alet etmek isteyen PKK, iğrenç bir eyleme daha imza attı. Bakü’de eğitim gören Türk öğrencilere saldıran teröristler, suçu da soydaşlarımızın üstüne atmaya çalıştı. Terör örgütünü lanetleyen Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, “Burası da Türk öğrencilerin vatanı” dedi.

Bakü’de provokasyon! Sınır konusundaki gerilimi fırsat bilen PKK harekete geçti. Azerbaycan’da okuyan Türk öğrencilere saldıran bölücüler, iki ülke gençlerini karşı karşıya getirmeye uğraşıyor

Selda Öztürk KAY- Önsel ÜNAL Bakü’den bildiriyor Türkiye-Ermenistan sınır meselesinin yarattığı gerginlik, Başbakan Erdoğan’ın yaptığı son açıklama ile bir nebze azalmış görünse de Azerbaycan halkının büyük çoğunluğu sınır konusunda endişe yaşamaya devam ediyor. Türkiye’deki siyasi iktidarın Ermenistan politikasına yönelik en büyük tepkiyi Azerbaycan’daki üniversite öğrencilerinin gösterdiği iddia ediliyor. Azerbaycan’da eğitim gören yaklaşık beş bin Türk öğrencinin huzurunu kaçıran söylentiler, Bakü’deki siyasileri de endişelendiriyor. Türk öğrenciler huzursuz Son günlerde bazı gazetelerde, sınırların açılması durumunda Bakü’de eğitim gören Türklere ve Türkiye’den bu ülkeye gelen vatandaşlara yönelik saldırıların başlayabileceği yönünde haberlerin yer alması Azerbaycan’da endişe yarattı. Üniversitelerde Türk öğrencilere yönelik birkaç saldırı olayının yaşanması nedeniyle başlayan söylentiler, Bakü siyasetçilerini de ayağa kaldırdı. Dünya Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, konu ile ilgili bir soruya, “Bu tür haberler Azerbaycan’daki Türk düşmanlarının yaydığı zararlı ve asılsız bilgilerdir” şeklinde yanıt verdi. Saldırılar PKK’nın işi Bazı kesimlerin, iki kardeş devlet arasında yaşanmasını istedikleri gerginliği topluma yayarak kamuoyu oluşturmaya çalıştığını söyleyen Rüstemhanlı, “Bunlar İran sevdalılarının ve Azerbaycan’ı yeniden Rusya’nın kucağına atmak isteyenlerin iftiralarıdır. Bu güçler bilmelidir ki, son süreçten Türkiye ile Azerbaycan kardeşliği daha da güçlenmiş bir şekilde çıkacaktır” diye konuştu. Üniversitelerde yaşanan saldırı olaylarının arkasında PKK sempatizanı talebeler olduğunu söyleyen Rüstemhanlı, bu söylentilerin terör örgütü yandaşları tarafından yayılmış olabileceğini belirterek, “Azerbaycan’daki Türk öğrenciler kendilerini vatanlarında hissetsinler. Azerbaycan onlara sahip çıkar ve öz kardeşlerine karşı adım atılmasına asla izin vermez” dedi. Müsavat Partisi Milletvekili Penah Hüseyin de bu söylentilerin açık bir tahrik olduğunu belirterek, “PKK yandaşları, Türk düşmanlığı yaratmak amacıyla bu provakasyonları ortaya atıyor. Kim böyle bir yola meylederse, ona göz yumanlara gerekli cevap verilecektir. Azerbaycan Türkleri, kendi ülkelerinde kardeşlerine yönelik böyle adımlar atılmasına asla göz yummaz. Buna devlet de göz yummaz” diye konuştu.

NİCOLA'DA ERGENEKONCU ÇIKTI

Vay Vay Nicola’da Ergenekoncu oldu.

Edison’da artık Ergenekon savcısı yapın.

Nede olsa Nicola konuşursa Edison’un hırsızlıkları ortaya çıkar.

Haydi, Nicola sıra sende; konuş.

“Bu adam ampulü ararken, ben kırk yıldır florasanlı laboratuarlarımda deney yapıyordum” de. “Benim bütün patentlerimi çaldı.”de öğrensin millet Edison’un ve Ergenekon davasının yalanlarını.

NOT: Nicola TESLA hakkında detaylı bilgileri akşam buradan okuya bilirsiniz.

66 YIL ÖNCE ÖLEN ÜNLÜ FİZİKÇİ DE ERGENEKON İDDİANAMESİNE GİRDİ 21.04.2009 Ergenekon savcıları, 66 yıl önce ölen ünlü İtalyan Fizikçi Nikola Tesla'yı da ilk iddianameye ekledi.

İlk iddianamenin 1114’üncü sayfasında, yazar Ümit Oğuztan’ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda el konulan evrak ve dökümanlar sıralanırken, İtalyan fizikçinin adı da iddianamede ‘Nikola Tesla isimli şahıs’ olarak geçiyor.

1114’üncü sayfada şunlar yazıyor: Nikola Tesla-HAARP- NBC.doc isimli MsWorld dosyası tespit edilmiştir. Belge incelendiğinde, Nikola Tesla isimli şahıs ve ABD’nin HAARP olarak bilinen Yüksek Frekans Aktif Aurora Araştırma programı ile ilgili NBC (Nükleer Kimyasal ve Biyolojik) silahları hakkında teknik detay bilgiler içerdiği görülmüştür.

NIKOLA TESLA KİMDİR Sırp asıllı fizikçi, mucit, makine mühendisi ve elektrik mühendisi. 19. ve 20. yüzyılın en ilginç buluşçularından birisidir.

Prag'daki tahsilini 1880'de bitirdi. Eğitim görürken yabancı teknik eserleri okuyabilmek için anadili olan Sırpça ve ailece bildikleri Almancaya ek olarak İngilizce, Fransızca ve İtalyancayı da öğrendi.

Tesla, elektrikte alternatif akımlardan yararlanmayı keşfederek elektrik motorlarının geliştirilmesini sağladı. En büyük mucitlerden biri olarak kabul edilen ve yüzlerce patentli ürüne imza atan Nikola Tesla, 1943’te beş parasız olarak ölmüştü. 1943’te ölen İtalyan fizikçi ve mucit Nikola Tesla da Ergenekon iddianamesinde yer alıyor.

GÖZLER AVRASYA'DA

Dünyanın nabzı AVRASYA'da ;özellikle Azerbaycan'da atıyor.Tüm emperyalistlerin gözü o bölgede.Ama biz kardeşlerimize sırt çeviriyoruz. Bunun tek bir nedeni var: Türkiye'de yönetim emperyalistlerin "bizim çocuklarlar" dediklerinin elinde.Ayrıca emperyalistler sivil Truva atlarıyla bölgeyi adım adım kuşatıyor.Bunuda Türkiye'yi kullanarak,Türkiye üzerinden yapıyor.
MASONLAR KUZEY AZERBAYCAN'A EL ATTI!
Türkiye'deki masonlar, Azerbaycan'da bağımsız bir locanın kurulması için çalışmalarını tamamladı. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın yayın organı Tesviye dergisinde, bağımsız bir Azerbaycan Büyük Mason Locası'nın yakında kurulacağı belirtilerek, kurucu olmak isteyen "Kardeşlerin' ismini içeren liste ile, Azerbaycan'da misyonu devralacak temsil ve temessül yeteneğine sahip 'haricileri tekris etme' yolunda çalışmalar başladığı bildirildi.
Bugün değişik vadilerde Loca çalışmalarına muntazaman devam etmekte olan 'Kardeşler ve tekris olmayı bekleyen hariciler, Bağımsız Azerbaycan Büyük Locası'nın kurulmasında üzerlerine düşen onur verici görevi gerçekleştirecekler" denildi. SOVYETLER BİRLİĞİ DÖNEMİNDE YASAKTI SovyetlerBirliği döneminde yasak olan masonik örgütlenme, Sovyetlerin dağılmasından sonra da Azerbaycan'da mevcut yasal mevzuat gerekçe gösterilerek engellenmişti. 2003 yılında "Hazar Locası" olarak Türkiye Büyük Mason Locası bünyesinde faaliyete başlanmış, ancak bir türlü Azerbaycan Büyük Locası kurulamamıştı. Siyasi bir takım girişimler sonucunda şimdi bu aşamaya gelindiği bildirildi. TÜRKİYE'DE EĞİTİM Türkiye Büyük Mason Locası, 14 Haziran 2003 tarihli toplantısında, ileride Azerbaycan'da kurulması düşünülen bağımsız bir Büyük Loca'nın çekirdeğini oluşturacak bir Loca kurulması için çalışmalara başlanması kararı almıştı. Bu amaçla "Üçgen"ler olarak bilinen İstanbul,Ankara, İzmir Vadileri'nden beşer yetkili masonun katılımıyla bir komisyon kurulmuş, "Yeni Ufuk" adı verilen komisyonun başkanlığına da bir Azerbaycanlı olan Behzat Rızvani getirilmişti. Komisyonun sekreterliğini ise Ankara Vadisi'nden Ali Herischi üstlenmişti. 2003 yılından bu yana Azerbaycan'da yürütülen çalışmalarda Azerbaycanlı mason sayısının bir kaç misline katlandığı, mason olan Azerbaycanlıların Türkiyeli masonlar tarafından eğitildiği belirtildi. REKLAM YAYINLAMA KARARI ALDI Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın yayın organı olan Tesviye dergisi reklam yayınlama kararı aldı. Dergi, daha önce de bir dönem reklam kabul etmiş, ancak Loca'nın tepkisi üzerine reklam yayınlamaktan vazgeçilmişti. Loca'nın son toplantısında yeniden ele alınan reklam konusu, ara bir formülle tekrar benimsendi. Reklam verecek üyelerin müracaatları önce bir komisyon tarafından değerlendirilecek ve değerlendirme sonucu yayınına izin verilecek. Yeni Şafak
----------------

HAZAR’DAN KARADENİZ’E KANAL AÇALIM' DEDİ


St.Petersburg’taki uluslararası foruma katılan Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Orta Asya’nın enerji ihracatında güçlü bir yeni rota oluşturulabilmesi için Hazar Denizi’nden Karadeniz’e uzanan 1000 km’lik bir kanal açılmasını önerdi.
11 Haziran 2007
Her iki bölgenin de enerji zengini olduğunu, ancak enerjinin dünya piyasalarına ulaştırılması gerektiğini belirten Nazarbayev, "Rusya üzerinden geçecek bu kanal bütün Orta Asya açısından güçlü bir koridor olacaktır" dedi. Nazaryabev muhtemel rota ile ilgili detaya girmedi. İki deniz arasındaki dağlık bölge üzerinde Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya’nın güney kesimleri ve Türkiye’nin kuzeydoğusu bulunuyor.
HAZAR-KARADENİZ KANALI TEKRAR GÜNDEMDE
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Orta Asya ülkelerini Hazar Denizi üzerinden Karadeniz'e bağlayacak Avrasya su yolu için çalışmaları başlattı. Orta Asya'nın en büyük çıkmazı olan denizlere kapalı oluşunun ne zaman sona ereceği halklar tarafından merak ediliyor. Bu bağlamda Avrasya su yolu projesi bölge için hayati önem arz ediyor.Karadeniz ile Hazar Denizini birleştirmek içinilk kazmanın Sokollulu Mehmet Paşa tarafından 1570'li yıllarda vurulduğu proje, son günlerde tekrar gündeme geldi. Özellikle de Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, projeyi hayata geçirmek için özel gayret sarf ediyor.Nazarbayev, 2007 Haziranında Sankt Peterburg'da yapılan uluslar arası ekonomik forumundaki konuşması sırasında konuyu gündeme getirerek, projenin hayata geçirilebilmesi için gerekli olan 6 milyar doların kolaylıkla bulunabileceğini ifade etmişti.Orta Asya ülkelerinin su yolu ile açık denlere çıkma çabalarına Rusya temkinli yaklaşıyor ve kanalın kendi topraklarından nehirler yoluyla gerçekleştirilmesini istiyor. Bu ise projenin 1000 km. daha uzaması demek olduğundan Kazakistan yönetimi tarafından kabul edilmiyor.
Kazakistan tarafı Putin yönetiminin tepkisini azaltmak için Rusya'yı projenin hayata geçirilme çalışmalarına katılmaya davet etti.
Bu bağlamda Kazakistan ile Rusya ulaştırma bakanlıkları tarafından oluşturulan çalışma grubu iki gün önce Astana'da konu ile ilgili bir toplantı düzenledi. Toplantıda Hazar denizi ve Azov-Karadeniz havzaları arasında su yolu nakliyat/ulaşım kanalının inşaatı projesinin, Kazakistan ile Rusya ortaklığı ile başlatılması konusu masaya yatırıldı.
Kazakistan ulaştırma bakanlığının bildirdiğine göre: 'Çalışma gurubu temel olarak Avrasya Gelişim Bankasının sunduğu,iki projenin teknik- ekonomik özelliklerinin karşılaştırmalı değerlendirmesinin yapılmasını kabul etmiş bulunmaktadır. Bu projelerden ilki, Hazar denizi ve Azov-Karadeniz havzaları arasındaki su yolu projesinin Kumo-Manıç 'Avrasya' çukurunda kazılması, ikincisi ise Volga-Don gemi nakliyat kanalının ikinci kolunun inşasıdır.'denildi.
Bildiride, ortak komisyonun teknik ödevi bitirerek, iki projenin teknik ve ekonomik donanımlarının karşılıklı değerlendirlebilmesinin gereği lirtiliyor.
Mühendis ve danışmanların işe alınması için jüri oluşturulması da isteniyor.
Bildiride, ortak çalışma gurubunun,'Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in, 10 Mayıs 2007 de Vladimir Putin'in Astana'ya resmi ziyareti sonunda verdiği emrin yerine getirilmesi için oluşturulduğu hatırlatılıyor.
Kazakistan-Rusya Bakanlıkları arası ortak çalışma gurubunun kadrosuna, bu tür büyük projelerin yapılmasında deneyimli jeoloji ve hidroteknik alanında uzman bilim adamları da alınacak.
Rusya'nın iki denizin birleştirilmesi için ortaya attığı Volga-Don kanalı projesine göre, Nazarbayev'in bilim adamlarına hazırlattığı yine Rusya toprakları üzerinden geçecek olan Avrasya kanalı 1000 km. daha kısa.
İlk kez Sokollu Mehmet Paşa zamanında kazılmaya başlanan proje, Kanuni Sultan Süleyman'ın ölümü nedeniyle bitirilememişti. Bölge idarecilerinin okyanuslara açılma hayali 1936 yılında tekrar gündeme geldiyse de bir takım sebeplerden dolayı yine hayata geçirilememişti. Bu proje için Avrasya Gelişim Bankası kurulu,bu senenin Ağustos ayında, Hazar denizi ve Azov-Karadeniz havzaları arasında kanalının kazılması için gerekli olan teknik- ekonomik ekipmanların değerlendirmesinin yapılması için para verilmesini onaylamıştı.