4 Eylül 2009 Cuma


Doğu Türkistan'ın başkenti Urumçi'de cuma namazını Çinliler zehirli şırıngalarla sabote ederken, şehirdeki gerginlik sürüyor.
Uygurlar cuma namazı vaktinde Han Çinlilerin şırıngalı saldırılarına uğramamak için camilere gidemediler. Çin haber ajansı Xinhua'nın haberine göre Doğu Türkistan'ın başkenti Urumçi'de bu haftaki cuma namazına ilginin az olduğu bildirildi. Resmi Xinhua ajansına bilgi veren bir yetkili, katılımın az olmasını cemaatin şırınga saldırılarından korkması ve kentteki gösterilere bağladı. Çinli yetkililer, cuma vaktinde camileri 52 bin kişinin ziyaret ettiğini belirledi. Habere göre kentte bugün 381 cami ibadete açıldı. Trafik kontrolleri ve tamir nedeniyle 51 cami ise kapalı kaldı. Çin'in resmi makamları camilerde durumun normal olduğunu iddia etti. Gerginliğin yüksek olduğu meydanlarda ise binlerce Han Çinlisi, Uygurlara yönelik saldırılarda bulunmak için Uygur caddelerinde büyük kalabalıklar oluşturdu. Urumçi'deki hastanelere şırıngalı saldırı şikayetiyle başvuranların sayısı 531'e yükseldi. Polis, 106 kişinin vücutlarında şırınga izlerinin bariz olarak görüldüğünü açıkladı.
"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Lenin ve Hitler'in zengin bir Yahudi ailenin evinde oyun oynarken çizilmiş bir resmi bulundu!
Nazi lideri Adolf Hitler ile Sovyetler Birliği'nin kurucusu Vladimir Ilyiç Lenin'in karşılıklı satranç oynarken resmedildiği gravürün 100 yıl sonra gün ışığına çıktığı öne sürüldü.
İddiaya göre, Dünyanın gidişatına damga vurmuş iki lider, bir dönem oturup karşılıklı satranç oynadı. Gazeteport'un haberine göre, Satranç oynadıkları ev önde gelen Yahudi bir aileye aitti.
İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudi aile kaçtı ve satranç takımının ve gravürün de aralarında bulunduğu eşyalarını hizmetçilerine bıraktı. Şimdi de o hizmetçinin torununun torunu bu resmi ve satranç takımını müzayedede satışa sunuyor. Ancak uzmanlar, bu resmin gerçekliğini sorguluyor. Bilhassa da resimdekinin Lenin olduğundan şüphelenen uzmanlar bu kişinin Lenin'in arkadaşlarından biri olabileceğini belirtiyorlar. İddiaya göre bu gravür yapıldığında Hitler 20, Lenin ise onun iki katı yaşındaydı. Bulundukları ev de siyasilerin tartışmak üzere gittiği bir yerdi. Gravürde Hitler beyaz satranç taşlarıyla oynuyor ve bir pencerenin önünde oturuyor. Lenin ise karşısında ve yarısı gölgede kalmış. Gravürün adı "Bir Satranç Oyunu: Lenin Hitler ile - Viyana 1909." Tarihçi Helen Rappaport ise "Lenin 1909'da Fransa'daydı ve Viyana'da olduğuna dair hiçbir kanıt yok. Daha önce ve sonra Viyana'yı ziyaret etti" diyor ve bunun muhtelelen 'hayal ürünü' olduğunu savunuyor.
"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."