25 Nisan 2012 Çarşamba

SAPROFİTLER

24 NİSAN'DA ERMENİLER'E ŞOK!

Meksika'dan sonra Kolombiya da Hocalı'da yaşananlar 'soykırım' dedi...

Meksika’nın ardından, Kolombiya Senatosu da, 1992’de Hocalı’da yaşanan katliamı “soykırım” olarak tanıdı. Dünyayı soykırım yalanıyla aldatan Ermeniler, işgal ettikleri Azerbaycan toprağında yüzlerce sivili vahşice katletmişti.
Kolombiya, Hocalı katliamını “soykırım” olarak kabul etti
Meksika’nın ardından, Kolombiya Senatosu da, 1992’de Hocalı’da yaşananları “soykırım” olarak kabul etti. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elman Abdullayev, Kolombiya Senatosu’nun 1992’de Hocalı’da yaşananları “soykırım” olarak kabul ettiğini açıkladı. Karardan memnuniyet duyduklarını belirten Abdullayev, şunları söyledi: “Alınan kararda Yukarı Karabağ ve etrafındaki yedi bölgenin, Ermenistan güçleri tarafından işgal edildiği ve bu işgalin halen sürdüğü belirtilmektedir. Bir milyondan fazla insanın mülteci konumuna düştüğü vurgulanmıştır. Bu kararla Kolombiya, Meksika’nın ardından Hocalı’da yaşananları soykırım olarak tanıyan ikinci ülke olmuştur. Bu karar, Azerbaycan diplomasisinin başarısıdır.”

1992’de ne oldu?
1988’de Azerbaycan ile Ermenistan arasında patlak veren savaş, 1992-1993 yıllarında doruk noktasına ulaştı. Uluslararası hukuku çiğneyerek, Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan güçleri, Hocalı’da sivilleri katletti. 25-26 Şubat’ta şehre giren Ermeniler ve Ruslara ait 366. motorize piyade alayı, hiçbir ayırım yapmadan, 106’sı kadın, 63’ü çocuk 70’ten fazla yaşlı olmak üzere 613 Azerbaycan Türk’ünü öldürdü. Saldırılar nedeniyle binlerce kişi, yaşadıkları bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.
BİZİM SAFROFİTLER



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY