13 Nisan 2011 Çarşamba

T.S.K YA FETTULLAHÇI SIZMA

"YGS şifresinin nedeni..."

13 Nisan 2011 Çarşamba 19:20
Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, YGS’deki şifre olayının arkasındaki esas nedenin Harp Okullarını ele geçirmek olduğunu ileri sürdü.
Deniz Harp Okulu Komutanlığı görevini yürütürken, rütbesinde bekleme süresini doldurmasına rağmen 2010 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarında terfi ettirilmemesine tepki göstererek istifa eden Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, memleketi Trabzon’dan yayın yapan bir internet sitesinde politik değerlendirmeler yazmaya başlamıştı. Ertürk, bugün ’Haber 61’ adlı internet sitesinde yayınlanan ’Bozacının şahidi şıracı’ başlıklı yazısında Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifre skandalını değerlendirdi.
ÖSYM’nin sınav işinde bir dümen çevirdiği konusundaki kanaatinin yüksek olduğunu vurgulayan Türker Ertürk, "Bugüne kadar ne yaptılarsa bundan sonra da aynını yaparlar. Bunların ne yazık ki sicilleri bozuk. İki tür yöntemleri var; akılı ve zeki çocukları küçük yaşta zehirlemek ve onlar yönlendirerek devletin içinde yetkili yerlerde yuvalanmalarını sağlamak. Bu yöntemin en büyük dezavantajı uzun süre ve emek alması. Diğer yöntem ise, yeteneksiz ve niteliksiz taraftarlarına haksız rekabetle (kopya ve şifre) devlet içinde yuvalanma imkanı sağlayacak okullara giriş imkanı sağlamak. Konu yargıya intikal ettiği halde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, ’İkna olduk’ diyorlar. Bu yargıyı etkilemek değil midir? Ben ise ikna olmadım. Bir dalga dubara çevrildiğine inanıyorum. Bunlar iktidara geldikten sonra tüm sınavlarda şaibe var.
Anımsayın geçen seneki KPSS sınavını. Ayrıca dün itibarıyla adaylara mektup gönderilmiş olup burada ’Bazı sorularda şifrelemeler var, sehven yapıldı’ deniliyormuş. Ben de diyorum ki, ’sizin siciliniz bozuk. Bu nedenle halk inanmıyor.’ Bu sehven sakın Tğm. Mehmet Ali Çelebi’nin telefonuna yüklenen terörist numaraları gibi kasten olmasın?" dedi.

HARP OKULU UYARISI

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Harp Okullarının da ÖSYM sınav sonuçlarına göre öğrenci aldığını hatırlatarak, "Bu şifre olayının arkasındaki esas nedenin bu okulları ele geçirmek olduğuna kesin olarak inanıyorum. Kara Harp Okulu için tehlike daha yakın, çünkü onlar ilk sınav neticelerine göre öğrenci alıyorlar. Bu nedenle eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordusu olarak kalmak istiyorsak Genelkurmay Başkanlığı bu konuda derhal önlem almalı" ifadesini kullandı.




"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."