1 Haziran 2010 Salı




ERGENEKON'DA YENİ DALGA: SEYFİ OKTAY GÖZALTINDA!


İstanbul'da devam eden Ergenekon soruşturması kapsamında bu sabah saatlerinde evi aranan Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay gözaltına alındı.
İstanbul Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda İstanbul ve Ankara'da 15 ayrı noktada arama yapan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Adalet eski Bakan Oktay'ı gözaltına aldı.
Seyfi Oktay, Demirel ve Çiller Başbakanlığında kurulan hükümetlerde adalet bakanlığı yapmıştı. Eski SHP'li Oktay, Aleviler arasında da tanınmış bir isim. Oktay'ın zamanında Adalet Bakanlığı'na alınan personel sık sık islamcı basının hededefi olmuştu.
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ve emekli Albay Cafer Balçık'ın evinde de arama yapıldığı öğrenildi.
Operasyonlarda çok sayıda kişinin de gözaltına alınacağı belirtiliyor


******


Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinde sabah saatlerinde gözaltına alınan Oktay'ın, Keçiören ve Beysukent'teki evleri ile Gaziosmanpaşa'daki bürosunda arama yapıldı.

Oktay daha sonra polis ekiplerince, sağlık kontrolü için Keçiören'deki Adli Tıp Kurumuna götürüldü.  

Sağlık kontrolünün ardından Oktay'ın, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesine sevkine karar verildi.

Oktay'ın tansiyonunun düşürülemediği için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde yatarak tedavisi yönünde karar verildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında, Antalya Belek'teki yazlığında gözaltına alınan İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz İstanbul'a getirilirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince, çeşitli semtlerde gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alınan 3 avukatın, yapılan sağlık muayenelerinin ardından sorgularına başlandığı öğrenildi.

Bu kişilerinin üzerlerinde ve bulundukları ev ile iş yerlerinde yapılan aramalarda, ele geçirilen çok sayıda evrak ve dokümanlar ile bilgisayarlar da inceleme altına alındı.

Soruşturma kapsamında Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım da gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Yıldırım, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Bu arada, soruşturma kapsamında çeşitli illerde toplam 7 kişiningözaltına alındığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında Ankara Barosu avukatlarından Sefa Altıoğlu'nun evi ve bürosu arandı. Edinilen bilgiye göre, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Altıoğlu'nun Batıkent'teki evi ile Çankaya'daki bürosunda Cumhuriyet Savcısı nezaretinde arama yaptı.

Arama yapıldığı sırada Altıoğlu'nun bürosu ile evinde bulunmadığı bildirildi.

Öte yandan, soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde arama yapılan 
emekli Jandarma Albay C.B'nin de arandığı kaydedildi.

"
Ergenekon" soruşturması kapsamında yargılama sürecini etkilemeye yönelik faaliyetleri olduğu iddia edilen bazı kişilere yönelik İstanbul, Ankara ve Antalya'da başta olmak üzere çeşitli illerde belirlenen adreslerde polis tarafından yapılan arama çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

Deniz Baykal ve 
CHP'liler Oktay'ın evinde
Sabah saatlerinde Seyfi Oktay'ın Keçiören'deki evinde arama yapan polis ekipleri, Oktay ile birlikte Beysukent Angora evlerindeki konuta geçti. Buradaki arama da yaklaşık 3 saat sürdü.

Bu sırada Deniz Baykal ve bazı 
CHP'li milletvekilleri de Oktay'ı evine gelerek, 45 dakika kaldı.

Baykal ve beraberindekiler evden ayrılırken, polis ekipleri de Oktay'ı evden çıkararak, sivil ekip otosuna bindirdiler. Bu sırada Oktay'ın Baykal ve beraberindekilerle tokalaştığı görüldü.

Oktay'ın evden ayrılışı sırasında evinin önünde bekleyen yakınları ve bazı vatandaşlar, hükümet aleyhine slogan attı.

Deniz Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ülkemiz bir süreden beri bir hukuk, akıl, gönül ve vicdan tutulması yaşıyor. Umarım kısa sürer" değerlendirmesinde bulundu.
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ile bazı Alevi sivil toplum kuruluşları temsilcileri de Oktay'ı ziyaret etti.

Balkız, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen sürede kafalarının karıştığını belirterek, bir taraftan bir şebekenin üzerine gidildiğini, diğer taraftan gazetecilerin, akademisyenlerin de o karanlık kişilerin arasında addedildiğini söyledi.

Oktay'ın "hukuku ve suçun ne olduğunu" iyi bildiğini belirten Balkız, "Oktay, bizim dedemiz ve inanç önderimizdir. Biz Seyfi Oktay'ın buradan Pir Sultanlar gibi ayrılacağından ve Pir Sultanlar gibi döneceğinden eminiz" diye konuştu.

Polis ekipleri, Oktay ile beraber arama yapmak üzere Gaziosmanpaşa'daki bürosuna geldiler.

Oktay'ın yakınlarının da takip ettiği aramalar yaklaşık 2 saat sürdü. Gün boyu devam eden aramalarda bir bilgisayar kasası ile bazı dokümanlara incelenmek üzere el konulduğu öğrenildi.

Bu arada, 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, evinde arama yapılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ı ziyaret etti.
CHP Genel Başkanı Koç ve beraberindeki milletvekilleri dışarda bekleyen vatandaşların alkışları arasında Oktay'ın evinden ayrıldı.
SEYFİ OKTAY KİMDİR?
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan o isimler arasında eski bir Adalet Bakanı Seyfi Oktay da var. Oktay "yargılama sürecini etkilemekle" suçlanıyor. 

Mehmet Seyfi Oktay. Eski Adalet Bakanı.

1934 yılında Malatya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı.

1991-1993 yılları arasında Demirel hükümetinin Adalet Bakanı'ydı.

93-95 yılları arasında süren DYP-SHP koalisyon hükümetinin de yine Adalet Bakanlığı'nı yaptı.

Oktay'ın adı 2008 yılında 45. Hacı Bektaş Veli anma törenlerinde yaşanan gerginlikle de hatırlanıyor. O törenlerde Hacı Bektaş Veli Barış Ödülü alan Seyfi Oktay, konuşma yapmak için kürsüye çıktı.

Ancak, töreni organize edenler eski bakanın konuşmasını kısa kesince olanlar oldu. Seyfi Oktay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ikna çabalarına rağmen tören alanını terketti.

Seyfi Oktay'ın adı Taraf gazetesinin ortaya attığı Balyoz Darbe Planı iddialarıyla da gündeme geldi.

İddiaya göre AK Parti hükümetinin devrilmesinin ardından planlanan darbe kabinesinde onun da ismi vardı. Eski bakan Seyfi Oktay, şimdi 
Ergenekon soruşturmasıyla gündemde.



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."
SİYONİSTİN ELİNE TÜRK KANI BULAŞTI
TEZGAH DEVAM EDİYOR-DİKKAT
Hükümet sürece seyirci kaldı
GAZZE’ye yardım götüren konvoy, dün sabah 04.30’da İsrail saldırısına uğradı. Gemilere giren askerler, insanlık dışı saldırıda en az  9 kişiyi katletti. İsrail’in ‘Vururuz’ tehdidine karşın sivilleri korumak adına zamanında gerekli hiçbir girişimde bulunmayan AKP hükümeti, katliam sonrası tepki kervanına katıldı. 
Saldırı, uluslararası sularda
KONVOYDAKİ sivillerin büyük bölümünü taşıyan Mavi Marmara gemisi, henüz İsrail karasularına girmeden vahşi saldırının hedefi oldu. Helikopterlerden indirme yapan askerler, çakı bile taşımayan sivilleri baş ve boyunlarından vurdu. Mavi Marmara, geçtiğimiz mart ayında İHH’ye satılmıştı.
Dünya vahşeti lanetledi
İSRAİL vahşetine dünyadan sert tepkiler geldi. Filistin, Arap Birliği ile BM Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdı. İran lideri Ahmedinecad, “Bu vahşet, zaafın göstergesi” dedi. Avrupa başkentleri saldırıyı kınarken, Yunanistan, İsrail’le ortak askeri tatbikatını sonlandırdı. Avrupa başkentleri ve Türkiye’de protesto gösterileri yapıldı.
İnsanlığa kurşun sıkıldı!
Abluka altında bulunan Gazze Şeridi’ne yardım götüren ‘özgürlük filosu’na baskın 
düzenleyen İsrail ordusu, masum sivillere kurşun yağdırdı. Vahşete büyük öfke var
Bütün dünya dün İsrail’in yaptığı vahşetle sarsıldı. Abluka altında bulunan Gazze Şeridi’ne yardım götüren gemiler daha İsrail kara sularına girmeden kanlı bir saldırıya uğradı. Gemilerden, “Bize saldırmayın. Biz silahsız sivilleriz. Burada yaralı ve hasta insanlar var” anonsuna rağmen operasyon yapıldı. Helikopterlerden gemilere inen İsrail komandoları, etrafa kurşun yağdırdı. Saldırıda en az 9 kişi can verdi, onlarca kişi de yaralandı. Ancak ölü sayısıyla ilgili net bir sayı yok. Hayatını kaybedenlerin hangi ülke vatandaşları olduğu belli değil.
Bölge abluka altında
İsrail askerleri, kanlı saldırının ardından Gazze kıyılarının tümünü abluka altına alındı. Sabaha karşı 04.30’da yapılan kanlı operasyonda yaralananlar Tel Aviv’deki hastanelere kaldırıldı. Sevkiyat sırasında ağır yaralıların ellerine plastik kelepçeler takılması vahşetin boyutlarına tam olarak göz önüne serdi. 
Filo Aşdod’a çekildi
Operasyondan sonra Gazze’ye giden filo Akdeniz kıyısındaki Aşdod Limanı’na götürüldü. Gemide bulunan yardım gönüllülerinden 16’sı  Beerşeba kentindeki cezaevine gönderildi. Onlarca yardım görevlisinin ise sınır dışı edildiği kaydedildi. Gemilerde bulunan 39 Türk’ün işlemlerinin tamamlandığı ancak, yolcuların ne zaman Türkiye’ye gönderilecekleri açıklanmadı. 
Cezaevine gönderdiler
Gazze’ye giden yardım filosundaki 6 gemiden 3’ünde insani yardım malzemesi, 3’ünde ise çeşitli ülkelerden yaklaşık 700 insani yardım gönüllüsü bulunuyordu. Yardım gönüllüleri arasında 1976 Nobel Barış Ödülü sahibi Kuzey İrlandalı Mairead Corrigan Maguire, Avrupa ülkelerinden milletvekilleri ve gazeteciler de yer alıyor.
Tüm dünya ayağa kalktı, vahşeti lanetledi
Gazze’de boğulacaklar
Saldırıya en sert tepki İran’dan geldi. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, “İsrail, Gazze’de boğulacak” dedi. Ahmedinecad, “Siyonist saldırı vahşice” ifadesini kullandı. İran’ın yanı sıra Orta Doğu ülkeleri vahşeti kınayan açıklamalar yaptı.
Atina tatbikatı sonlandırdı
Saldırıdan sonra Yunanistan, İsrail ile yapmakta olduğu hava tatbikatını sonlandırdı. Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dimitri Druças, Gazze’ye yardım taşıyan gemilere İsrail’in düzenlediği askeri operasyonu “trajik” olarak nitelendirdi.
ABD’den sert kınama 
Brüksel’de olağanüstü toplanan AB büyükelçileri, “AB, gemidekiler arasında çok sayıda kurban bırakan şiddet kullanımını kınar, olaylara ve çevresindeki şartlara derhal, tam ve tarafsız soruşturma talep eder” diyerek İsrail’i kınadı.
AB soruşturma istedi 
Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İsrail’i arayarak, soruşturma açılmasını istedi. Ashton, “Gazze’de benim de gördüğüm, insani yardım ihtiyacının yerine getirilmesinin gerekliliğinin altını çizdim” dedi.
İsrail itidalli olmalı 
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, İsrail’in itidalli davranması ve uluslararası yükümlülükleri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini söyledi. Hague, saldırısında hayatını kaybedenlerden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Derin üzüntü duyuyoruz
Beyaz Saray, yaptığı açıklamada, “ABD, can kaybı ve yaralılar olmasından derin bir şekilde üzüntü duyuyor, şu anda bu trajediye yol açan koşulları anlamaya çalışıyoruz” dedi. Açıklamada İsrail’e yönelik sert bir ifade yer almadı.
Operasyonun arkasındayız 
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze’ye yardım götüren gemilere yapılan operasyonun arkasında olduklarını söyledi. Kanada’da bulunan İsrail Başbakanı, İsrailli diplomat ve güvenlik yetkilileriyle yaptığı telefon görüşmesinde orduya “tam destek” verdiğini dile getirdi. Savunma Bakanı Ehud Barak, Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi ve operasyonu yürüten Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Meron ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 
Ağız birliği ettiler
Barak, gemi seferini düzenleyenleri suçladı. Basın toplantısında Barak, Aşkenazi ve Meron’un ağız birliği etmişcesine aynı şeyleri söyledikleri dikkati çekti. Barak ve yanındaki askeri yetkililer, “Şiddete başvuranlar onlardır. Gemiye çıkan askerlere çoplarla, bıçaklarla ve silahla saldırılmıştır” iddiasında bulundu. 
Yaralı Türklerin isimleri açıklandı
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, Gazze’ye insani yardım götüren gemilere İsrail saldırısında yaralanan 15 Türk’ün adını açıkladı Yaralıların isimleri söyle: İmdat Avli, Mustafa Batırhan, Rebiha Gümrükçü, Cevdet Ökenek, Erkan Baycidan, Muhyettin Yıldırım, Osman Çalık, Suat Koşmaz, Şahin İsmail Güleryüz, Şükrü Peker (İHH görevlisi), Mehmet Murat Yıldırım, Canip Tuna, Saadettin Furkan, Tuna Yücel, M. Ali (soyadı bilinmiyor.


 
‘Herkes çenesini kapatsın’
Saldırı anında Mavi Marmara gemisinin kaptanı ile Denizcilik Müsteşarlığı Arama Kurtarma ve Koordinasyon Merkezi arasında telsiz görüşmesi yapıldığı ortaya çıktı. Bağlantı İbranice “Herkes çenesini kapatsın” diye bağıran bir sesle sona eriyor. Görüşmede, karşılıklı olarak şunlar söylendi:
AKM: Mavi Marmara burası Arama Kurtarma Merkezi. Mavi Marmara burası Arama Kurtarma Merkezi.
Mavi Marmara: Jammer sokuyorlar devreye. 
Gerçek silah kullanıyorlar.
AKM: Mavi Marmara, Arama Kurtarma Merkezi.
Mavi Marmara: Yaralanan yolcularımız var. 
Gerçek silah kullanıyorlar.
AKM: Ne zaman başladı saldırı?
Mavi Marmara: Sesinizi çok zor alıyorum.
Mavi Marmara: Pozisyonumuzu veriyorum. 04.32 itibarıyla helikopter asker indirmeye başladı tamam.
AKM: Botlardan asker geldi mi? Etraftaki botlardan?
AKM: Mavi Marmara, İsrail askerleri nereden geldi? Botlardan mı?
Mavi Marmara: Bot ve helikopterlerden. 
Helikopterden gemiye iniş yapıldı.
AKM: Diğer gemilerde durum nasıl Mavi Marmara?
Mavi Marmara: Tekrar şu an ateş açıldı. 
Tekrar ateş açıldı şu an.
AKM: Diğer gemilere saldırı var mı acaba?
Mavi Marmara: Geminin etrafı sarıldı. 
Bütün gemilerle irtibat kesildi.
AKM: Yaralı yolcu sayısı ile ilgili bir bilgi var mı 
Mavi Marmara?
Mavi Marmara: Şu an bir bilgimiz yok.
AKM: Ölen var mı acaba?
Mavi Marmara: Hayır. Hayır. Şu an bir bilgimiz yok.
Kanlı baskına öfke seli
İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere düzenlediği kanlı saldırı Türkiye’nin dört bir yanında protesto edildi. Meydanlara çıkan milyonlarca kişi “Kahrolsun İsrail”, “Dişe diş, kana kan, intikam” sloganları attı
Haber: Macit SOYDAN
Gazze’ye insani yardım taşıyan gemilere İsrail askerlerinin saldırısının ardından Türkiye genelinde protesto gösterileri düzenlendi.
İSTANBUL: İsrail Başkonsolosluğu önünde düzenlenenen ilk protestonun ardından onbinlerce kişi Taksim Meydanı’na yürüdü. Vatandaşlar, Filistin bayraklarının yanı sıra logan attı. Taksim’deki protesto gösterisinin ardından kalabalık sessizce dağıldı.
ANKARA: İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısı başkentte de protesto edildi. İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy’in kaldığı elçilik binası önünde toplanan bir grup, ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile İsrail aleyhinde sloganlar attı. Tekbir getirerek, Levi’nin konutunun bahçesine yumurta ve pet şişe fırlattı.
ADANA: ABD Konsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar bir süre oturma eylemi yapıp, dualar okudu. Konsolosluk önünde yaklaşık yarım saat kalan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
ANTALYA: Saldırı haberinin alınmasının ardından yaklaşık 200 kişilik grup, Antalya’daki Muratpaşa Camisi’nin bahçesinde toplandı. Ellerinde Filistin bayrakları ile tekbir getiren grup, İsrail’i protesto etti.
ERZURUM: Cumhuriyet Caddesi’ndeki Lalapaşa Camisi avlusunda toplanan bir grup vatandaş sloganlar atarak Ulucami’ye kadar yürüdü. Burada öğle namazını kılan grup yeniden Lalapaşa Camii’nde saldırıda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
ALANYA: Yaklaşık 500 kişilik grup, Hacet Köprüsü üzerinde pankart ve dövizlerle sloganlar atarak saldırıyı protesto etti. Gösteriye, Mavi Marmara yardım gemisinde bulunan 8 Alanyalı gencin yakınları ve aileleri de katıldı. Gemide bulunanlar için dua da okuyan grup, “Asker Gazze’ye”, “Katil İsrail” şeklinde sloganlar attılar.
TRABZON: Atatürk Alanı’nda toplanan bir grup vatandaş, İsrail aleyhine sloganlar atarak saldırıyı kınayan dövizler taşıdılar, tekbir getirdiler. Yapılan açıklamada, “Canilerin insani yardımları engelleme girişimleri vicdanları sızlatmaktadır” dedi.
YOZGAT: Öğle namazı çıkışında toplanan vatandaşlar, İsrail aleyhine sloganlar atarak saldırıyı protesto etti. Basın açıklamasında, İsrail’i şiddetle lanetlediklerini belirterek, “Filistin’e yardım götürmekten başka amacı olmayan şehitlere rahmet diliyoruz” dedi.
İZMİR: İsrail aleyhine pankart ve dövizler açan, sloganlar atan vatandaşlar, İsrail bayrağı yaktı. Tüm dünyanın İsrail saldırısını şaşkınlıkla izlediği belirtilen basın açıklamasında, “Yaşanan hukuksuzluğu, vahşi yaklaşımı kabul etmiyoruz” denildi.
GÜMÜŞHANE: 44 sivil toplum kuruluşunun düzenlediği gösteride İsrail saldırısı ve İskenderun’daki terörist saldırı protesto edildi. Belediye önünde toplanan grup daha sonra yürüyüşe geçti. Geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen mitingde İsrail ve PKK aleyhine sloganlar atıldı.
Binlerce kişi Taksim’de lanet yağdırdı
Gazze’ye insani yardım taşıyan gemilere İsrail askerlerinin saldırısı, İstanbul’da binlerce kişi tarafından protesto edildi. Levent’deki İsrail Konsolosluğu ününde toplandıktan sonra Taksim’e yürüyüşe geçen ve burada İsrail’i protesto eden her yaş grubundan vatandaşlar Filistin bayrakları taşıdı, “Hepimiz Filistinliyiz”, “Lailaheillallah” yazılı bandana taktı. Kalabalık grup, “İstanbul’dan gemilere binlerce selam”, “Filistin halkı yalnız değilsin”, “Zulme karşı direneceğiz”, “Katil İsrail, Filistin’den defol” sloganları attılar. Akşam saatlerinde Levent’teki İsrail Başkonsolosuluğu önünde toplanan bazı gruplar, barikatı aşmasını polis engelledi. İsrail bayraklarının yakıldığı gösterilerdeki gerginlik polis müdahalesiyle yatıştırıldı.
Yeniçağ


ARTIK HİÇ BİR ŞEY SAKLI DEĞİL







SINIR ötesi yetkisi olmasına rağmen Kandil’deki bataklığı kurutmak için kılını kıpırdatmayan AKP iktidarının bir de  ‘PKK açılımı’ diyerek operasyonları ağırdan almasıyla cesaret bulan hainler, Hatay’da 6 askerimizi şehit etti. Türkiye’yi yasa boğan kahpe saldırıda  7 Mehmetçik de yaralandı.
Roketatarla sırtlarından vurdular
ÖNCEKİ gece Hatay’ın İskenderun ilçesinde, İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’ndaki görevli askerleri nöbet değişimi için görev yerine götüren araca saldıran teröristler askerlerimizi kahpece sırtından vurdu. Olay sonrası kaçış yolları tutuldu ve geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Tunceli’de polise saldırı: 2 yaralı
TUNCELİ merkeze bağlı Batman köyündeki özel harekat noktasına teröristlerce yapılan taciz ateşinde 2 polis hafif şekilde yaralandı. Jandarma Bölük Komutanlığı’ndan 3 adet Kobra tipi  helikopter teröristlerin bulunduğu bölgeyi yoğun ateş altında tuttu. Bölgeye komando birlikleri sevk edildi.
Muhalefet tepkili 
CHP: Büyük üzüntü duyduk  
Saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail’le bağlantılı olabileceğine dair kaygıları belirtti.
MHP: Nefretle kınıyoruz...  
AKP’yi eleştirip şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Saldırıyı nefretle kınıyoruz” dedi.
Şehit babası: Dik duracağız
Şehit Oğuz Erbay’ın babası Ekrem Erbay ders verdi: Vatan sağ olsun. Ağlayıp onları sevindirmem. Dimdik ayakta duracağım.

Yüreğimiz kan ağlıyor
Eli kanlı teröristler, İskenderun’da Deniz Kuvvetleri’ne bağlı İkmal Destek Komutanlığı’ndaki görevli askerlere roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Alçak saldırıda 6 Mehmetçik şehit oldu, 7 askerimiz de yaralandı. 
Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’ndaki görevli askerlere teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu 6 er şehit oldu, 7 Mehmetçik de yaralandı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in yaptığı açıklamaya göre, önceki gece 24 sıralarında Modernevler Mahallesi otoban yakınında bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’ndaki askerleri, nöbet değişimi için görev yerlerine götüren askeri araca, TEM otoyoluna yakın mesafeden, Amanoslar kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarınca önce RPG-7 roketatarla, ardından da uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Hain saldırıda 6 askerimiz şehit oldu. 
Şehitlerin kimlikleri
Şehit edilen askerlerin kimlikleri şöyle: Serhat Aslan (Mardin), Kenan Oğuz Erbay (İzmir), İsmail Kartal (Erzincan), Erol Tavukçu (Van), Ümit Akbulut (Malatya) ve Erhan Terletme (Giresun). Saldırıda yaralanan erler, Siyamet Kılınç, Osman Topbulut, Nedim Çağrıtüre, Mehmet Aynur, Taner Adıyaman, Muammer Altemür ve Erol Sevindik, Ankara GATA, İskenderun Deniz Alayı Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Erlerden birinin olay yerinde, 5’inin ise kaldırıldıkları hastanelerde şehit olduklarını bildiren Genelkurmay Başkanlığı, saldırının “terör örgütünün sözde Amanoslar saha sorumlusuna bağlı bir grup tarafından yapıldığının değerlendirildiğini” ifade etti. Genelkurmay’ın internet sitesinde “Olay üzerine İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gerekli soruşturmaya başlanmıştır” denildi. Bu arada 6 Mehmetçiğin şehit edilmesine büyük tepki gösteren vatandaşlar, teröre lanet yağdırdı. 
‘Teröre lanet’ yürüyüşü
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün karşısında bulunan MHP İskenderun ilçe Teşkilatı önünde toplanan bir grup,  “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Bir süre sonra Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları taşıyıp sloganlar atarak, saldırıda şehit olan askerler için törenin düzenlendiği İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’na yürüdü. Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, operasyon başlattı.

Tunceli’de polise saldırı

Tunceli’ye bağlı Batman köyü mevkisinde şehir merkezinin güvenliğini sağlamak amacıyla hakim tepe üzerinde kurulu bulunan özel harekat kontrol noktasına teröristlerce dün akşam saatlerinde uzaktan taciz ateşinde bulunuldu. Açılan ateşte 2 özel harekat polisinin hafif yaralandığı kaydedildi. Jandarma’ya bağlı 3 Kobra helikopter teröristlerin bulunduğu bölgeyi yoğun ateş altında tuttu.
Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda tören düzenlendi
İskenderun Askeri Hastanesi’nden alınan şehitlerin cenazeleri İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’na getirildi. Burada düzenlenen ve basın mensuplarının alınmadığı törene Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in yanı sıra askeri ve mülki erkan katıldı. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri, toprağa verilmek üzere helikopterlerle memleketlerine gönderildi. 
Şehitlerin baba ocağına ateş düştü
Saldırıda şehit olan askerlerimizin aileleri aldıkları acı haberle yıkıldı. Şehit Erhan Terletme’nin İstanbul Beykoz’daki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor. Şehit Deniz Topçu Er Erhan Terletme’nin evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla süslendi. Şehit erin amcası Şakir Terletme, Erhan Terletme’nin şehit haberini almadan önce en son önceki gece internet aracılığıyla görüştüklerini anlattı. Yeğenin Sarıyer’deki eğitiminin ardından İskenderun’daki birliğe gönderildiğini belirten Şakir Terletme, “3 aylık askerdi. Allah’ın takdiri. Yapacak bir şey yok. Onların hepsini lanetliyorum. Allah belalarını versin” dedi. Şehit er Terletme’nin, ailesinin tek çocuğu ve bekar olduğu öğrenildi.
Vatan sağ olsun
Şehit Kenan Oğuz Erbay’ın babası Ekrem Erbay ise, olayı televizyonlardan öğrendiğini ve bilgi aldıktan sonra hemen ilçeye geldiğini belirterek, “Vatan sağ olsun. Bir oğlum daha var, onu da şehit vermeye hazırım. Ağlayıp onları sevindirmeyeceğim. Dimdik ayakta duracağım” dedi. Ümit Akbulut’un şehit olduğu haberini televizyondan öğrenen ailesi, acı haberle yıkıldı. Acılı anne Ayşe Akbulut, oğlu ile ile 4 gün önce telefonla görüştüğünü ve oğlunun herkese selam söyleyerek, askerlik yaptığı yerin çok iyi olduğunu söylediğini anlattı.
Bir acı da Van’da
Şehit Erol Tavukçu’nun Van’ın Muradiye ilçesindeki evine de ateş düştü. Aileye acı haberi, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Akyer verdi. Kahvede arkadaşlarıyla çay içtiği sırada, haberi alan baba Mehmet Emin Tavukçu, Yüzbaşı Mustafa Akyer’in eve geldiğini öğrendi. Eve giden Mehmet Emin Tavukçu ile eşi Naciye Tavukçu, acı haberle yıkıldı. Eve giden 
Kaymakam Metin Esen de aileyi ziyaret ederek, baba Mehmet Emin Tavukçu’ya 
başsağlığı diledi.
Hain eyleme muhalefetten büyük tepki
İskendurun’da düzenlenen hain saldırı siyasi partiler tarafından kınandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 şehit verdiğimiz terör saldısını şiddetle kınadıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, İskenderun’daki terör saldırısında 6 askerin şehit olduğunu hatırlatarak, İsrail’in operasyonuyla bağlantısının olup olmadığına ilişkin görüşünü sorması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bu konuda değişik çevrelerin kaygıları var. Bunlar dile getiriliyor. Biz tabii İskenderun’da yaşanan olaydan gerçekten büyük üzüntü duyduk. 6 askerimizin şehit olması, üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. İsrail Ordusu’nun yaptığı operasyonların sürdüğü bir ortamda Türkiye’de böyle bir eylemin gerçekleşmesi gerçekten de manidardır.” 
Nefretle kınıyoruz
CHP Hatay Milletvekili Abdulaziz Yazar, ülkenin barış ve huzurunu bozmayı hedefleyen, milleti tedirgin etmeyi amaçlayan terör örgütünün asla başarılı olamayacağını bildirdi. Hain saldırıyı lanetlediklerini vurgulayan Yazar, şöyle dedi: “Canları pahasına vatanını koruyan kahraman askerlerimizin fedakarlıkları asla unutulmayacaktır. Şehit olan kahraman askerlerimiz, milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacak. Bu hain saldırıyı lanetliyoruz.” AKP’yi eleştirip şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, “Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz” dedi. 
Kışlayı havaya uçuracaklardı
Elazığ’da, bir kışla önündeki ATM cihazının yakınına bırakılan poşetteki patlayıcı madde düzeneği etkisiz hale getirildi. Mustafa Paşa Mahallesi’nde Fahri Belen Kışlası önündeki bir otomatik para çekme makinasının yakınlarında şüpheli bir poşet bulunduğu bilgisini alan polis, olay yerinde çevre güvenliği aldı. Polis ekibinin yaptığı incelemede poşet içinde saat ve patlayıcı madde düzeneği bulundu. Düzenek, bomba imha ekibi tarafından etkisiz hale getirildi.