10 Mart 2011 Perşembe

BİR SİTEDE "CHE GUEVARA'NIN ÇANTASINDAN NUTUK ÇIKTI YALANI" ADLI YAZIYA GELEN YORUM.OLDUKÇA AYDINLATICI.


Arkadaşım bir şey yayınlayacaksan iyi araştırma yap ve öyle bir şey anlat insanlara. Bilal Şimşir Küba’ya hiç gitmemiş olabilir çünkü konunun Bilal şimşir’in Küba’da olmasıyla alakası yok. 1961 yılında Nazım Hikmet ödül almak için gittiği Küba’da Nutuk’tan Fidel Castro’ya bahsediyor. Sonra Fidel Castro Türkiye’ye bir diplomat gönderiyor ve aldırtıyor. İspanyolcaya çeviri yaptırıp yayınlatıyor. Eğer kanıt istersen de Küba’da sata Clara’da müzede Che’nin çantasından çıkanlar sergileniyor. Bakır bir tas, 6 adet haşlanmış yumurta, 5 adet kitap (biri Nazım hikmetin Kuvayi Milliye Destanı, biride Atatürk’ün Fidel Castro tarafından yayınlatılan nutuk kitabı).Ayrıca Fidel Castro tam bir Atatürk hayranıdır. Şu an havana da Puerto caddesinde Atatürk büstü bulunur. Bu konu seni neden bu kadar rahatsız ettiyse bilemiyorum. Şimdi iyice araştır. Ondan sonra yalan yanlış anlatmadan ona buna çamur atmadan bir şeyler paylaş.

AYRICA:

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ Küba'nın Başkenti Havana Halk Gücü Eyalet Meclis Başkanı Juan Contino Aslan'ın davetlisi olarak Kübadan döndü. Küba izlenimlerini anlatan Başkan Tunçağ Başkent;Havanada yapılan Belediyelerin Dayanışma ve İşbirliği Buluşmasında 100 ülkeden temsilci vardı. Kübada tüm grupları ayrı belediyeler dolaştırdı. Kübada gördüğümüz şey Küba halkının fakir olmasına rağmen çok güzel bir kültür mirasları var. Tüm ambargolara rağmen tıpta çok ilerlemişler. Küba'nın emperyalizme karşı koymaya çalışan bir ülke olması nedeniyle yabancı heykeller yer almıyor. Kübada yabancı bir yönetici olarak tek heykel Atatürk'ün heykeli. Atatürk'ün heykelini Kübada görünce çok onur duydum ve gururlandım. Küba şuanda İspanyollarla birlikte turizme açılma yolunda. Turizme açıldığı zaman da muhteşem bir şehir olacak. Küba'nın İzmir ile benzeşen yanı ise eskinin en zengin kısmı olan tarihi yerlerin şimdi döküntüye uğraması ve kurtarılmaya çalışılması olarak gözüme çarptı. Bizim de Kemeraltımız eskinin en zengin yeriyken ve tarihi açıdan büyük öneme sahipken şimdi kurtarılmaya çalışılan bir yer haline geldi diye konuştu.



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

UYDUDAN PONTUS TV


Yunanistan'ın ünlü işadamı Melissanidis, Pontus TV'yi kuruyor. Kanalın başına, Öcalan'ı Kenya'ya götüren uçakta bulunan Yunan istihbarat görevlisi Savvas Kalenderidis getirildi. Kanalda çalışmak için Pontusça bilmek şart... 
Cumhuriyet Gazetesi'nden Murat İlem'in haberine göre, Yunanistan'ın ünlü işadamı Dimitris Melissanidis Pontus televizyonu kuruyor. Hükümete yakın olan isimler arasında bulunan Melissanidis'in kuracağı televizyonun hedefinde Türkiye'nin Doğu Karadeniz Bölgesi bulunuyor. 
Kanalın başında ise Türkiye'de çok iyi tanınan ünlü Yunan casusu Savvas Kalenderidis bulunuyor. Öcalan'ın Suriye'den çıkışı sonrası geldiği Atina'da sürekli beraber olup koruma görevi yapan casus Kalenderidis, Öcalan'ı Kenya'ya götüren uçakta da yanında bulunuyordu. Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilmesi sonrasında büyük tepki gösteren Kalenderidis, Yunan ordusundaki görevinden istifa etmiş, kitabevi açmıştı.
PONTUSÇA BİLEN ELEMAN ARANIYOR
Konuyla ilgili Proto Thema Gazetesi'ne konuşan Kalenderidis, kanalın dijital yayın yapacağını, Atina ve Selanik'te stüdyoları bulunacağını söyledi. Kanalda Pontusça bilen gazetecilerin çalışacağını söyleyen Kalenderidis, kuruluşun hemen sonrasında uyduya çıkacaklarını, bu şekilde Rusya ve Türkiye'nin Doğu Karadeniz Bölgesi'ne ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Amaçlarının Türkiye'deki Pontus bölgesi dahil, bütün dünyada Pontuslular arasında köprü olmak olduğunu söyleyen Kalenderidis, programlarının Türkiye'deki Yunan Helenizmi, yine Türkiye'deki Trakya bölgesi ile Yunanlıların 'Küçük Asya' dedikleri İç Anadolu Bölgesi'ni hedeflediğini belirtti. Bürokratik işlemleri PASOK Hükümeti tarafından tamamlanan kanalın programlarının yanında, haber bültenleri de Pontus dilinde olacak.
Kanalın sahibi olan işadamı Dimitris Melissanidis ile kardeşi Iokovos, Trabzon Sümela Manastırı'nda bulunan ünlü 'Melissanideion' sarayının yapımını da finanse ediyorlar.

http://www.gazete5.com/haber/yunanlilar-pontus-tv-kuruyor-9-mart-2011-92590.htm


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."