25 Haziran 2010 Cuma



DEREBEYLİKLERE YUMUŞAK GEÇİŞ


Ayrılıkçı Kürt grupların politika değişliği diye sunulan;fakat toprak talebinin başka bir türlüsü olan özerk, otonom bir yapı talepleri artık yandaş medyaca aleni söylenir oldu. Özerk yönetimlerin ekonomik bölgesel ayrımcılığı sistemi eyaletlere ayrılmaya zorlayacaktır. Eyalet yönetimi pkk’nın uzun yıllardır talepleri arasındadır. Fakat bu kez eyalet yerine özerklik gibi yumuşatılmış bir söylemle bu taleplerini ayrılıkçı terör örgütünün sözcüsü konumundaki BDP ve Taraf gazeteleri açık bir şekilde dillendirmişlerdir. Aşağıdaki haber bu konun üzerinedir.


Bu ayrılıkçı, emperyalist uşaklarının demokratik talep olarak ileri sürdükleri özerklik, ardından eyaletlere ayrılma talebine verdikleri örnek genelde ABD, Almanya vb. de eyalet yönetimi olduğu şeklindedir. Bu ülkeler eyaletken birleşmiş ve ulusal kimliğe kavuşmuşlarken Türkiye’yi eyalet yönetimiyle emperyalistin en bilinin oyunu “böl, parçala, yönet (yut)”  kısacası derebeyliklere ayırma yöntemine gitmektedirler. Bu yeni bir politika olmayıp; gerek Turgut Özal, gerekse Kenan Evren tarafından gündeme getirilmiştir. Şimdi ise Akp koruması altındaki bazı yayın organları ve rakip gibi görüldüğü kardeş partilerce siyaset sahnesine taşınmıştır.


Saygılar.


KÜRTLER ÖZERKLİK İLAN EDİYOR



BDP'li belediyeler Ankara'ya karşı kazan kaldırdı. Düz ovada yaşayanlar ayrı bir sistem kurmanın peşinde..

Terör sorununda farklı ve çok çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. BDP'liler Güneydoğu ağırlıklı özerklik ilan etme kararı aldı. Terör örgütü de yakında "demokratik özerklik" kararını resmen dünyaya ilan edecek...

Taraf gazetesi bu çarpıcı olayı sürmanşetten verdi. "Kürtler özerklik ilan edecek" başlığı ile verilen haberin spotunda "Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 99 belediyenin özerklik açılımına terör örgütü PKK liderlerinden Cemil Bayık da destek verdi." ifadeleri yer aldı.

Haberin devamında ise BDP'lilerin geçtiğimiz günlerde aldığı özerklik kararının ayrıntıları vardı.

Geçen hafta Diyarbakır'da toplanan BDP'li belediye başkanları ve İl Genel Meclis üyeleri, belediyelerin merkezi hükümetten tamamen bağımsız hale gelmesi için mücadele edilmesi kararı almıştı.
AVRUPA BİRLİĞİ YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTI'NA DAYANDIRMIŞTI

BDP'liler tartışma yaratacak bu kararı, Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na dayandırmıştı. BDP'nin elinde bir Büyükşehir, yedi il, 51 ilçe ve 40 belde olmak üzere toplam 99 belediye başkanlığı bulunuyor.

ÖZERKLİK TEMELİNDE DEVLETLE MÜZAKERE EDİP SORUNU ÇÖZECEĞİZ


Yine haberde terör örgütünün önde gelen isimlerinden Cemil Bayık'ın özerklik hakkındaki görüşlerine yer verildi. Bayık Türkiye sınırları içerisinde özerklik temelinde sorunu çözmek istediklerini savundu.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen bir internet sitesine konuşan terörist Cemil Bayık özerkliğe destek çıkarak, "Kürt sorununu bu temelde çözmek istiyoruz. Eğer Türk devleti çözüme yanaşırsa, biz demokratik özerkliği Türk devletiyle gerçekleştiririz. Kürt sorununu bu temelde devletle müzakere temelinde çözmüş oluruz. Türk devleti buna gelmezse, Kürt sorununu demokratik özerklik temelinde yine çözeriz. Şimdi yapmak istediğimiz de budur. Yakında bunun resmi ilanını da yapacağız" dedi..
ÖZERKLİK NASIL OLUR?


Yerel yönetimler alanında uzman olan Prof. Dr. Ahmet Özer, konuyla ilgili ilginç bilgiler aktardı. İspanya'da 17 özerk bölge olduğuna dikkat çeken Özer, bunların bir kısmının etnik bir kısmının ekonomik, bir kısmının da farklı nedenlerden dolayı özerk olduğunu söyledi. Özer şunları söyledi:

İçişleri ve Maliye Bakanlığı'nın büyük bir vesayeti var. Toplanan vergilerin yalnızca yüzde beşi orada kalıyor. Halbuki demokratik özerkliğin olduğu yerde vergiler bölgede kalır, sadece güvenlik, dışişleri, ulaşım, adalet kurumlarının bütçeleri için gerektiği kadar merkeze pay aktarılıyor. Eğitim, sağlık gibi alanlar da yerele devredilmeli.


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

`BU NE PERHİZ\ BU NE LAHANA TURŞUSU