27 Eylül 2010 Pazartesi

İTHAL AKİL ADAMLAR DEVREDE



AKP'NİN İMDADINA GLOBAL AKİL ADAMLAR YETİŞECEK DEMİŞTİK:

Diyarbakır’da Kürt siyasetçilerle görüşen ve Birleşmiş Milletlerin birçok krizde resmi arabulucu olarak görevlendirdiği Martti Ahtisaari, Kürtlerin ortak hareket etmesi gerektiğini, çözüm için devletin PKK ve Abdullah Öcalan’la diyalog kurmasını istedi.

‘Akıl Adamlar’ Grubu’nun Başkanlığı’nı yapan Nobel Barış Ödülü sahibi Finlandiya'nın Eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari ve beraberindeki heyet dün Diyarbakır'da DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Osman Baydemir’le görüştü.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın da Kürt meselesinin çözümü için önerdiği isimlerin başında gelen Martti Ahtisaari’nin başkanlığındaki heyet Kürt siyasetçilerle yaptığı görüşmede şu mesajları verdi:

* Türkiye'nin en önemli sorunu Kürt meselesi. Bu aynı zamanda demokrasi sorunudur da.

* Türkiye, Kürt meselesini çözmediği sürece Avrupa Birliği'ne giremez.

* Müzakere süreçleri zor olur. Ancak sorunu çözmek için Türkiye'nin yeterli bilgi, birikimi ve potansiyeli var.

* Kürt meselesinin kalıcı bir çözüme kavuşması için PKK ve Abdullah Öcalan’la dolaylı görüşmeler yapabilir.

* Çözüm için Kürtlerin ortak hareket etmeleri gerekiyor. Parçalı görüntü çözümü zorlaştırır.

Martti Ahtisaari’nin Diyarbakır’daki temasları konusunda Açık Toplum Vakfı tarafından yapılan açıklamada ise Kürt siyasetçilerle görüşmelerin 'arabulucu' niteliğinde olmadığı belirtildi.
Açık Toplum Vakfı açıklamasında şöyle dedi: "Diyarbakır’daki temaslarında Güneydoğu’da yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi edinen komisyon, bugün bazı yayın organlarında iddia edildiği gibi ’Kürt sorununda arabuluculuk yapmak’ gibi bir amaç taşımamaktadır. Diyarbakır ziyaretinde edindiği bilgi ve izlenimler, Komisyon’un önümüzdeki dönemde hazırlayacağı 3. Türkiye raporunun oluşmasına katkı niteliği taşımaktadır.''

Martti Ahtisaari başkanlığındaki heyet, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelmesi bekleniyor. Ahtisaari CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla da görüşecek.
ANF

"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."
YORUMSUZ


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."