3 Ağustos 2009 Pazartesi


"12 KÖTÜ ADAM" VE BAHÇELİ'NİN SABIR TAVSİYESİ!
Arslan BULUT/yeniçağ/3.8.2009
Hani Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Taraf gazetesinin TSK’ya saldırılarına karşı, “Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum” diyordu ya, işte şimdi herkes hangi yerde bulunacağına karar verdi! Polis Akademisi “Kürt Meselesinin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru” başlığı altında, “Demokratikleşme paketinde olması gerekenler ile süreç kapsamında neler yapılabileceği” konulu bir toplantı düzenledi. Hükûmetin İçişleri Bakanı düzeyinde destek verdiği toplantıyı Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan yönetti. Zühtü Arslan, Atatürk’ü ve kuruluş felsefesini Türk Anayasası’ndan çıkarmak isteyen Ergun Özbudun ekibinde yer almıştı. Zühtü Arslan, aynı zamanda Soros’un mali destek verdiği TESEV’deki çalışmaları ile de biliniyor. Zühtü Arslan, Polis Akademisi’nde de ders verirken AB’nin fonladığı TESEV’in TSK’yı hedef alan Almanak 2005 çalışmasına katılmıştı. Zühtü Arslan hakkında TSK ile polisi karşı karşıya getirdiği iddiasıyla dava açılmıştı. AKP iktidarı kendisini ödüllendirerek Polis Akademisi’nin başına getirdi. O da şimdi görevini yapıyor.
Toplantı, ağırlıklı olarak yandaş medya ve yandaş gazetecilerle gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, toplantıya Cumhuriyet, Milli Gazete, Gözcü ve Yeniçağ’dan kimseyi davet etmezken
Taraf gazetesinden Prof. Mithat Sancar ve Tayyip Erdoğan’ın dış politika başdanışmanı İbrahim Kalın da Sabah gazetesi yazarı olarak oradaydı! Toplantıya Milliyet’ten Hasan Cemal, Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya, Akşam’dan Deniz Ülke Arıboğan, Radikal’dan Oral Çalışlar, Sabah’tan Okan Müderrisoğlu, Star’dan Mustafa Karaalioğlu ve Nasuhi Güngör, Vatan’dan Ruşen Çakır, Yeni Şafak’tan Fehmi Koru ve Ali Bayramoğlu, Zaman’dan Mümtazer Türköne ve İhsan Dağı katıldı. Hürriyet’ten Ertuğrul Özkök de davetli olduğu halde mazeret bildirerek toplantıyla gelmedi. Katılımcılar 14 kişiydi gerçi ama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “12 dev adam” dan esinlenerek, toplantıya katılan gazeteciler için “12 kötü adam” nitelendirmesinde bulundu. Deniz Ülke Arıboğan ve biraz da Muharrem Sarıkaya’yı ayrı tutarsanız, hemen hepsi bir çizgide olan gazeteciler.. Peki ama AKP iktidarı, vatandaştan bu gazetecilerin fikirleriyle mi oy aldı yoksa “dindarlık”, “muhafazakarlık ve hatta “milliyetçilik” söylemiyle mi? Bu arkadaşların, “Tek vatan, tek millet, tek bayrak” çizgisiyle bir ilgileri var mıdır? Dolayısıyla burada büyük bir aldatma ve kandırma söz konusudur! AKP vatandaşa dindarlık ve milliyetçilik gösteriyor, çoğu “liberal faşist” olarak adlandırılan gazetecilerle iş pişiriyor!
* * *
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu tabloyu anlatırken, Türk Milleti’nin hükümranlık haklarına kimseyi müdahale ettirmeyeceklerini de söyledi. Dinlerken, içinizden “helal olsun” demek geliyor. Fakat, konuşmanın sonuna doğru, Bahçeli, vatandaşı sabırlı olmaya ve günü geldiğinde MHP’yi tek başına iktidar yapmaya davet etti. İyi güzel de, “12 kötü adam” ile Türkiye’yi dönüştürmeye çalışan AKP, seçime kadar Üsküdar’a geçmez mi? Türk Milleti, 2011 seçimlerine kadar durumu seyrederse, ortada savunacak hükümranlık hakkı mı bırakacaklar? Peki Bahçeli, durumun kötüye gittiğini en az bizim kadar bilmez mi? Bilir elbette! Fakat, her zaman olduğu gibi yüksek sesle ortaya bir tepki koyarak, milletin tepkisini göğüsleyip yumuşatmaya çalışıyor gibi geldi bana! Nitekim; Bahçeli “seçimleri bekleyin” diyor! Oysa, Türkiye’nin rejimi değiştiriliyor; seçimi beklemek, bu dönüşüme onay vermek demektir! Ayrıca Bahçeli’nin “12 kötü adam” dediği listeden Ruşen Çakır, demokratikleşme paketine MHP’nin karşı çıkacağını zannedenlere katılmadığını söylüyor! O da gerçeğin nutuklardaki gibi olmadığını biliyor çünkü!
&&
ŞİMDİ ESKİ TARİHLİ BİR HABER (Ağlar nasıl örülüyor)
Dün resmi gazetede yayınlanan kararla Polis Akademisi Başkanlığı’na Zaman Gazetesi yazarı, akademisyen Prof. Dr. Zühtü Arslan getirildi.
Zühtü Arslan ismi önümüzdeki dönem çok tartışılacak.
Çünkü Arslan’ı bu konuda önemli kılan bir soruşturma var. 31 Ağustos 2007 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde çıkan habere göre Arslan hakkında, “polis ve askeri karşı karşıya getirmek” gerekçesiyle inceleme başlatıldı.
Polis Akademisi’nin başına getirilen Arslan, yapmış olduğu açıklamaların askerde rahatsızlık yaratması ile biliniyor.
Arslan’ın genel görüşleri askerin yetkilerinin azaltılması doğrultusunda. Bu konuda George Soros tarafından fonlanan TESEV Vakfı’na yazdığı Almanak nedeniyle Orgeneral İlker Başbuğ tarafından askeri yıprattığı gerekçesi ile açıkça eleştirilen akademisyenlerden olan Arslan’ın Polis Akademisi’nin başına gelmesi, TSK’da rahatsızlığa sebep olacak gibi görünüyor.
Daha önce AKP’nin hazırlattığı sivil anayasa taslağının mimarlarından olan Arslan, Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatılan Atilla Yayla’ya destek bildirisinin, Türbana serbestlik tanınmasını isteyen bildirinin de imzacısı.
Türkiye’ye sızan gizli belgeler ile gündeme gelen Utah’ta bulunan Atlas Ekonomik Araştırmalar Vakfı adına da araştırma yapan Arslan’ın Utah’ta ki kuruluş için yaptığı çalışmanın başlığı da ilginç: “Özgürlüğü Savunmanın Yükü: Türkiye Örneği”.
Arslan Avrupa Konseyi, İngiliz Büyükelçiliği, Avrupa Birliği gibi kurumların Türkiye için hazırladıkları pek çok projede çalıştı.
Bunlardan en dikkat çekici olanı Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu için 2004 yılında hazırladığı "Dinlerarası İlişkiler: Seküler ve Demokratik bir Sistemde Barış İçinde Bir arada Varoluş Arayışı" başlıklı proje.
Fethullah Gülen Cemaatinin Dinlerarası Diyalog çalışmaları ile paralel olan çalışma cemaat tarafından da büyük ilgi gördü. Zaman gazetesi’nde yazıları yayınlanan Arslan’ın akademi başkanlığı cemaatin polis içinde örgütlenmesi tartışmalarına yeni bir ses getirecekmiş gibi görünüyor.
Cemaatin eğitime verdiği önem düşünülürse polis eğitiminin en üst noktasına gelen Arslan’ın yetiştireceği polisler merakla bekleniyor.
Odatv.com
30 Nisan 2009