17 Temmuz 2009 Cuma

General Motors’u Siyonist Çete batırdı!

General Motors’u Siyonist Çete batırdı!

ABD’de başlayıp hızla dünyaya yayılan küresel ekonomik kriz fırtınasında, dünyanın en büyük araba üreticilerinin başında gelen Amerikan şirketi General Motors (GM) iflas edip battı.

Ancak bu batış hiçte normal bir batış değildi.

GM; 2005, 2006 ve 2007 yıllarında üst üste her yıl, dünyada 9 milyondan fazla araç satmıştı.

GM’in 2007 yılında tüm dünyada sattığı binek arabası ve kamyon sayısı 9,4 milyondu. Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 3 artış gösteriyordu. Aslında bu rakam, GM şirketinin 100 yıllık tarihinde ikinci en büyük satış miktarıydı.

GM şirket tarihinde, ‘Büyük Ekonomik Çöküntü’ ve İkinci Dünya Savaşı yıllarında kötü süreçler de yaşamıştı. Ama şirket, bu büyük belalı dönemlerden bile fazla zarar görmeden çıkmayı başarmış, daha sonra da gelişip büyümüştü.

Peki, şimdi ne olmuştu da Amerika’nın en büyük oto üreticisi iflas etmişti, hem de son üç yıl üst üste satış rekorları kırdıktan sonra?

Mayıs 2000’de GM’nin hisseleri borsada 93 dolarla en tepeye yükselmişti.

1 Haziran 2000 tarihinde, George Richard Wagoner şirketin başkanlığına getirilip CEO yapıldı. CEO (Chief Executive Officer) unvanı, şirketin tüm icraatlarından sorumlu ve yetkili kişi anlamına gelmektedir.

Wagoner’in CEO olduğu gün hisseler 69,81 dolara düştü. 2000 yılının sonunda 51 doların altına indi.

İlginçtir, 1 Mayıs 2003 tarihinde Wagoner, şirketin CEO’luğu yanında yönetim kurulu başkanlığına da getirildi. Şirketi baş aşağı götüren bir CEO nasıl oluyor da terfi ettiriliyordu?

Borsada GM’nin hisse senetleri değer kaybetmeyi sürdürdüğü halde Wagoner, 29 Mart 2009 tarihine kadar şirketin başında kaldı.

Wagoner’in liderliğinde, dört yıl içinde GM şirketi 82 milyar dolar zarar etmişti!

Nasıl oluyordu da, GM hem üç yıl üst üste satışlarını artırıyor hem de giderek artan bir hızla para kaybediyordu?

Wagoner, tüm yetkilerine rağmen neden bu gidişi durduramıyordu? Yoksa elleri bağlı mıydı?

GM şirketi 2008 yılında şu markalarda dünyada toplam 8,5 milyon araba ve kamyon sattı: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Opel, Pontiac, Saab, Saturn, Vauxhall ve Wuling.

Dünyada en iyi pazarı ABD olan GM’in diğer büyük pazarları şunlardı: Çin, Brezilya, İngiltere, Kanada, Rusya ve Almanya.

Son üç yılın rekor satışlarına rağmen GM, 2008 yılının ilk altı ayında 18,8 milyar dolar zarar etti. Ekim 2008’de stoklar yüzde 76’ya düştü ve Chrysler şirketi ile birleşmeyi düşünmeye başladılar.

Biraz daha sabredin, olayın heyecanlı yanına yaklaşıyoruz.

GM-Chrysler birleşmesi düşünüldüğü sırada, Chrysler şirketinin yüzde 80,1’i Cerberus adlı özel bir yatırım şirketinin elindeydi. Yani, Chrysler şirketinin sahibi, Cerberus’tu.

Cerberus’un başında, Stephan A. Feinberg ve Jacob Ezra Merkin bulunmaktaydı. İkisi de Siyonist Yahudi olan bu kişilerin adlarını bir kenara yazınız.

İşte bu iki Siyonist, GM şirketinin finansal hizmetler veren şubesi GMAC’nin de başındaydılar!

Şimdi dikkat:

2006 yılında GM, finansal hizmetler veren şubesi GMAC’nin yüzde 51 hissesini Cerberus’a satmış ve Siyonist Jacob Ezra Merkin de GMAC’nin yönetim kurulu başkanı olmuştu.

Siyonist ağın nasıl örüldüğünü görüyor musunuz!

Şimdi geldik zurnanın son deliğine.

GM-Chrysler evliliği gerçekleştiğinde iki Siyonist, Feinberg ve Merkin, hem GM’in hem de Chrysler’in çoğunluk hisselerine sahip olacaklar, yani GM’i ele geçirmiş olacaklardı.

Baştan beri iki Siyonist’in kurduğu tezgâh buydu.

İki Siyonist kolları sıvadılar, işe koyuldular. Türlü finansal oyunlarla GM’i içten soymaya başladılar! Amaçları, GM’i büyük parasal kayıplara uğratarak zayıflatmak ve sonunda devirip ele geçirmekti.

GM’in finansal hizmetler veren şubesi GMAC’nin Ceberus’un denetimine geçmiş olduğunu bir kez daha hatırlayalım. GMAC’nin GM şirketi bünyesinde önemi çok büyüktü. Çünkü GMAC, Amerikan pazarında GM malı oto ve kamyon almak isteyenlere kredi, yani borç para vererek satışların artmasına büyük katkıda bulunuyordu.

Bakın ne oldu.

İki Siyonist, Feinberg ve Merkin, GMAC yönetiminin başında olduklarından, yetkilerini kullanarak potansiyel GM müşterilerine borç verme koşullarını ağırlaştırdılar! Borç alma zorlaştıkça, satışlar da düşmeye başladı. İki Siyonist, GM’in hayat damarlarından birini kesmişlerdi! İki Siyonist, bir yandan şirket içinde uyguladıkları soygunlarla yapıyı zayıflatırken, bir yandan da hayat damarlarından biri kesilmiş olan GM’yi sıkıştırıyor, GMAC’deki hisselerin tamamını ele geçirmeye çalışıyorlardı.

GM’deki tezgâhın baş mimarı Siyonist Merkin hakkında şunları da bilmemiz gerekiyor.

Ezra Merkin, 2006 yılında GMAC’nin yönetimini ele geçirmeden kısa bir süre önce, İsrail Bankası Leumi’yi satın almıştı. Bunun karşılığı olarak, ‘Lübnan Kasabı’ Efendi Terörist[1] Ariel Şaron’a 500 milyon dolarlık bir çek vermişti. Merkin’in sahip olduğu bu özel İsrail bankasının İsviçre’de bir şubesi bulunmakta, burada Siyonistlerin çalmış oldukları milyarlarca dolar gizli hesaplarda yatmaktadır.

Ezra Merkin’in sicil dosyası çok kabarık.

Merkin, yatırımcı banker rolünde piyasaları 50 milyar dolar dolandıran Bernard Madoff’un baş yardımcısıydı. Merkin için, ‘Altın Kazın danışmanı Altın Çocuk’ deniliyordu. Büyük sahtekâr Bernard Madoff sözde altın yumurtlayan kaz, Ezra Merkin de onun danışmanı Altın Çocuk oluyordu!

Peki, Siyonist Ezra Merkin, dolandırıcı Bernard Madoff’a nasıl yardımcı oluyordu?

Merkin, sahtekâr Madoff’un topladığı nakit paraları, aslı astarı olmayan, sözde getirisi çok yüksek uydurma yatırım fonlarına aktarıyordu! Sadece müşterilerinden birinin bu uyduruk yatırım fonlarından birine yatırıp kaybettiği para miktarı, 1,8 milyar dolardı.

Dolandırıcı Madoff’un foyası meydana çıkınca etekleri tutuşan Siyonist Ezra Merkin, 9 Ocak 2009 tarihinde GMAC’nin yönetim kurulu başkanlığından istifa etti. Ama zaten yapacağını yapmış, GM’i iflasın eşiğine getirmeyi başarmıştı. Asıl sorulması gereken soru şu olmalıydı, finans dünyasındaki sahtekârlıkları ayyuka çıkan bu Siyonist vurguncu nasıl olmuştu da bu kadar uzun bir süre bir özel finansman şirketinin başında kalabilmişti?

General Motors (GM) şirketi, 2 Haziran 2009 tarihinde mahkemeye başvurarak resmen iflasını ilan etti. Amerikan tarihinin üçüncü en büyük iflası gerçekleşmişti.

Şimdi, GM’in yeniden yapılandırılması adı altında malları, mülkleri çok ucuza kapatılacak. Daha şimdiden, başını yine Siyonistlerin çektiği ‘şirket soyucuları’, akbabalar gibi GM’in varlıkları üzerine üşüşmeye başladılar.

Bu sırada 20 bin GM çalışanı işini kaybetti. 500 bin emekli elemanın kazanılmış hakları tehlikeye girdi.

Bu yazımı, İsrailli Yahudi profesör Amon Sofer’in şu sözleriyle bitiriyorum:

“Ne zaman polis dosyalarını açsam, Siyonist suçlularla ilgili ayrıntılı raporlar buluyorum. Arşivlerde, 100 tarihçiye 100 yıl yetecek kadar belge bulunmaktadır. Belki bu süre sonunda bile işleri bitmeyecektir.”[2]

Yılmaz Dikbaş

14 Temmuz 2009


[1] Yılmaz Dikbaş, “Efendi Teröristler”, Asya Şafak Yayınları, İstanbul, Mayıs 2009

[2] Haaretz News, Jerusalem, Tuesday, November 2, 2004