10 Haziran 2012 Pazar

“HABLEMİTOĞLU’NU EMNİYET İÇİNDEKİ CEMAATÇİLER ÖLDÜRDÜ”


MÜTHİŞ İDDİA! ERGÜN POYRAZ:


Ergenekon Davası’nda kritik açıklamalar birbirini izliyor. Geçtiğimiz pazartesi günü en kritik savunmayı yazar Ergün Poyraz yaptı. Poyraz, Necip Hablemitoğlu’nu emniyet içindeki cemaat yapılanmasının öldürdüğünü iddia ederken buna ilişkin kanıtları mahkemeye sundu.

EMNİYET SEFERBER OLDU

Hablemitoğlu’nun Köstebek kitabını bastırmamak için MİT’in ve Emniyet’in seferber olduğunu söyleyen Poyraz, kendisinin yakın olduğunu söylediği Hablemitoğlu’nun cesedinin başında Terörle Mücadele ekibinin başı Osman Kaya’nın kendisine “Ergün, Hablemitoğlu kim? Ne iş yapar? Çek, senet mafyası mı? Basın niye bu kadar ilgileniyor” dediğini iddia etti.

Başbakan Erdoğan’ın cinayet üzerine açıklamalarına değinen Poyraz, “Bualçakça cinayet, Abdullah Gül’ün başbakanlığı yani kendi hükümeti döneminde işlendiği düşünülürse, sanki birileri birilerine şantaj yapıyor” dedi.

Ergün Poyraz’ın mahkemeye sunduğu savunmasını aynen yayınlıyoruz:

“13 AĞIR CEZA MAHKEMESİ SAYIN BAŞKANLIĞI’NA

İSTANBUL

Dosya No: 2008/209

Konu: “Hablemitoğlu Cinayeti’ni aydınlatmak istiyoruz” söylemlerinde bulunan mahkemeye yardımcı olmak amacıyla cinayet hakkında beyan ve taleplerim…

** Tayyip Erdoğan, Emniyet içindeki Fethullahçı yapılanma tarafından şehit edilen Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti hakkında, “Bizim hükümetlerimiz döneminde faili meçhul kalmadı. Bir Necip Hablemitoğlu var. Onunda durumu özel” demişti.

Bu denli imalı konuşan birinin tanıklığına öncelikle başvurmak gerekir.

Çünkü;

Cinayetin özelinden bahsediyor…

Üstelik;

Bu alçakça cinayet; Abdullah Gül’ün başbakanlığı yani kendi hükümetleri döneminde işlendiği düşünülürse, sanki birileri birilerine şantaj yapıyor…

** Abdullah Gül, başta Cengiz Çandar olmak üzere gazetecilerle yaptığı görüşmelerde; Hablemitoğlu’nun eşiyle yaptığı görüşmeleri açıklarken, Hablemitoğlu’nun kendisiyle yaptıkları görüşmeleri sürekli olarak saklamaktadır.

Gül; Hablemitoğlu olayında parmak izine ulaştıklarını bile söylemişti. Ancak bu parmak izi ne menem bir parmak iziyse hala açıklanmamıştır.

En cahil insan bile şunu bilir: Bir cinayetin parmak izini bilen, o cinayet ile ilgili en ince ayrıntılara kadar bilgi sahibidir. Bu bildiklerini saklamak suçluyu korumak anlamına gelir.

Bu nedenle hukuk kurallarına göre;

Abdullah Gül’ün en azından tanık olarak dinlenmesi gerekir ki, gizli kalan her şey ortaya çıksın.

** Cinayeti soruşturan terörle Mücadele ekibini başı Osman Kaya; Hablemitoğlu’nun cesedinin başında bana;

“Ergün, Hablemitoğlu kim? Ne iş yapar? Çek, senet mafyası mı? Basın niye bu kadar ilgileniyor?”

Şeklinde bir soru sormuştu.

Oysa,

Aynı Osman Kaya olaydan önce Necip Hablemitoğlu’nu sevip saydığını, derslerine katılmak istediğini, TV programlarını izlediğini, kendisiyle tanışmak istediğini de söylemiş, ben de ona Hablemitoğlu’nun imzaladığı bir kitabını vermiştim.

Olayı soruşturan daha açık bir deyişle soruşturarak soruşturmayan Müdür’ün bu denli farklı iki davranışı bu olayda Emniyetin karıştığı bir durumun kanıtı değil de nedir?

Bu durumun açıklığa kavuşması için bu Müdür’ün de en azından tanık olarak dinlenmesi gerekir.

Yine o günlerde Terörle Mücadele Şubesi’nde amir olan Hüseyin Aktaş, bir gün beni arayarak Aytunç Altındal’ın telefon numarasını istedi. Altındal’ın telefon numarasını bulup vermemin ardından birkaç gün geçtikten sonra Aytunç Altındal’ın, gazetelerde şu demeci çıktı:

“Hablemitoğlu’nu iran Ermenileri öldürdü.”

** Hablemitoğlu cinayetinden iki ay kadar önce Amerika’nın Ankara konsolosluğu 0 km bir araba kiralıyor, araba “Amerikalıları koruyor” maskesi altında; Hablemitoğlu’nu izliyordu. ABD konsolosluğu olaydan iki ay kadar sonra da arabayı iade ediyordu.

Cinayet üzerindeki sır belgesini aralayacak en gerçekçi davranışlardan birinin Amerikan Konsolos görevlilerinin bu konuda ifadelerine başvurmak olması gerekir…

** Olaydan bir iki gün kadar sonra Kanal 7 televizyonunda haberleri sunan Ahmet Hakan ve Tayyip’in danışmanlığını da yapan Akif Beki arasında “olayda asıl hedef Hablemitoğlu değil onun yakınındaki isimdi. Bu cinayet o isme gözdağı verilmek için işlendi. O ismi biliyoruz, sakın ağzından kaçırma” şeklinde bir konuşma geçmiştir.

Hedefi “nokta” olarak bilenlerin, cinayet hakkında da herkesten fazla malumatları oldukları açıktır. O nedenle bu ikilinin de ifadelerinin alınması kaçınılmazdır.

** Hablemitoğlu’nun “Köstebek” adlı kitabını bastırtmamak için MİT ve Emniyet seferber olmuştu. Bugün TEM Daire Başkanı Cihangir Çelik’e en yakın isimlerden Hüseyin Aktaş, Emin Aslan’ın görevlendirdiği o günün Mülkiye Başmüfettişi, bugünün Hanefi Avcı’nın avukatı Refik Ali Uçarcı “Köstebek”in basılmaması için Hablemitoğlu ile görüşmüşlerdi. Nihayet, Mehmet Eymür’ün yönlendirdiği Emin Aslan, Hablemitoğlu’nu ölümle tehdit etmiş birkaç gün sonra da olay meydana gelmiştir.

Her gün saat 13:00 gibi evinden çıkan Hablemitoğlu, olay günü evde babası olduğu için 17:00 gibi çıkmış. Bu arada 16:30 gibi Mülkiye Başmüfettişi Refik Ali Uçarcı; ismini değiştirip, Hablemitoğlu’nun eşinin işyerini arayarak, telefona çıkan sekretere Hablemitoğlu’nun orada olup olmadığını sorması hayatın olağan akışına aykırıdır.

Üstelik Hablemitoğlu’nun hem cep telefonu hem de ev telefonu açıkken. Üstelik rahmetlinin babasının beyanına göre her iki telefonundan birçok kişiyle görüşmüşken…

**Olay günü başka bir savcı nöbetçi iken ve olay yankıda başka bir savcı var iken üstelik o savcının durumu üstlerine bildirdiği halde; Soruşturmaya aslında soruşturarak soruşturmaması için dahil edilen özel yetkili Savcı Cengiz Köksal, cinayeti çözmek yerine günlerini karısının ve kaynanasının özel işleri ile geçiriyordu.

Köksal, soruşturarak soruşturmamaya katılma misyonuna şu sözleri ile açıklık getiriyordu:

“Bu olayda zamanaşımı yirmi yıldır, bu cinayet de zamanaşımına uğrayacak.”

Savcı’nın bu sözlerini belgelememin ardından, onun o gün nöbetçi olmadığını, olay yerinin yakınında bir başka savcının olduğunu, bütün bunlara rağmen soruşturmanın (!) Cengiz Köksal’a verildiğini de kanıtlıyor ve bu durumu yazıya döküyordum.

Savcı, benim yazımın ardından basın toplantısı düzenliyor, basın toplantısında bana ceza ve on beş milyarlık tazminat davası açtığını ilan ediyor, benden almayı hayal ettiği paralarla yapacaklarını da anlatıyordu.

Savcı Cengiz Köksal davaları kaybedip, Yargıtay’ın kararı onamasının ardından “Meslektaşlarım beni sattı” diyordu.

Sonra da bana kızdığını belirterek, soruşturma ya da daha doğru bir deyişle soruşturmama görevinden istifa ediyordu.

Savcı’nın “Bu olayda zamanaşımı yirmi yıldır, bu cinayet de zamanaşımına uğrayacak.”

Sözleri ile başlattığı süreçte konu edilen isimlerin ifadelerinin alınması Hablemitoğlu cinayetini tamamen aydınlatacağı kanaatindeyim.

Ergenekon davasının 182. duruşmasında dinlenen Gizli Tanık C Hablemitoğlu cinayeti hakkında gerçekdışı ifadeler verdi.

Gizli Tanık C’nin bu konudaki ifadesi ve ona yanıt olarak Sami Hoştan’ın açıklamaları 19 Mayıs 2012 tarihli Taraf Gazetesi’nde özetle şöyle yer alıyordu:

“Sami Hoştan ve Veli Küçük, ibrahim Çiftçi’yi arayarak Hablemitoğlu’nun

öldürülmesini istedi. Çiftçi bu teklifi ‘biz kiralık katil miyiz?’ sözleriyle ret etti. Olaydan birkaç ay kadar sonra da Hablemitoğlu öldürüldü” şeklindeki ifadelerine Hoştan’dan yanıt geldi.

“Gizli tanığın benim Çiftçi’yi aradığımı söylediği tarihte ben cezaevindeydim…”

Yine 21 Mayıs 2012 tarihli taraf gazetesi’nde bu defa İbrahim Çiftçi’nin avukatı Nevin Fidan’ın; “Çiftçi’nin Hablemitoğlu’nun öldürülmesi konusunda bir bilgisinin olmadığı” şeklindeki açıklamaları yer alıyordu.

Çiftçi’nin avukatı Nevin Fidan, beyanlarına; “Ankara DGM’de savcı, Çiftçi’nin ifadesini sanık olarak değil, bilgisine başvurmak için aldı” şeklinde devam ediyordu.

Sonuç ve Talep:

Hablemitoğlu cinayetini aydınlatmak için öncelikle bu cinayet hakkında bilgi ve görgüleri çok açık ve net bir şekilde herkesten fazla olan;

Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Abdulkadir Aksu, Cihangir Çelik, Mehmet Eymür, Hüseyin Aktaş, Osman Kaya, Cengiz Köksal, Refik Ali Uçarcı, Emin Aslan, Akif Beki, Ahmet Hakan Coşkun, Aytunç Altındal, Sami Hoştan, Nevin Fidan ve olay tarihinde Ankara’da görev yapan Amerika konsolosluk görevlileri’nin ilk etapta tanık olarak dinlenmelerini saygıyla arz ve talep ederim. Ergün Poyraz”


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY


Necip Hablemitoğlu, (d. 28 Kasım 1954, Ankara – ö. 18 Aralık 2002, Ankara). Hablemitoğlu'nun özellikle Türkiye dışında yaşayan Türk toplulukları ve Kırım Türkleri konusunda yayınlanmış tarihi belgelere dayalı çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Ailesi Bulgaristan Büyük Oranköy'den (Golyamo Vranovo) Türkiye'ye göç etmiş Kırım Türkleri'nden olan Dr. Necip Hablemitoğlu, Kırım Türkleri'nin Türkçü lideri İsmail Gaspıralı'ya ait tarihi belgelerden oluşan bir arşive de sahipti.

Öldürülmeden önce yazmaya başladığı ve öldürüldüğü için tamamlayamadığıKöstebek isimli araştırma kitabında Fethullah Gülen hareketi, Emniyet ve diğer hayati devlet kurumları içinde örgütlenmesini anlattı. Kitap, vefatından sonra bitirilememiş haliyle yayınlandı. Köstebek isimli kitabından sonra Gülen örgütünün mali kaynaklarını yazacağı yeni kitabını duyurmuştu. Bu kitabında ve yazılarında Fethullah Gülen ve çevresinden etki ajanları, nüfuz casusları terimlerini kullanarak bahsetmiş ve Gülen örgütünün yabancı devletler adına gönüllü casuslukyaptıklarını iddia etmiştir. Özellikle "Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası" kitabından dolayı eleştiriler ve Fethullah Gülen hakkında tamamlayamadığı "Köstebek" isimli kitabından dolayı tehditler alan Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık2002 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayata gözlerini kapadı. Köstebek isimli kitabı ölümünden sonra basılmıştır.
Ergenekon iddianamesinde bu cinayet Danıştay saldırısı hükümlüsü Osman Yıldırım’ın ifadelerine dayandırılarak Ergenekon örgütü ile ilişkilendirilmektedir.
“2002 yılı Aralık ayının başında İbrahim Genç’in Osmanbey’de bulunan yazıhanelerinden birinde Veli Küçük, İbrahim Genç, Esen Türkyılmaz, Muzaffer Tekin ve Osman Gürbüz’ün olduğu toplantıda, Gürbüz’ün kendisine Necip Hablemitoğlu’nu öldürüp öldüremeyeceğini sorduğuğunu, ve orada bulunanların bunun karşılığı olarak 1 milyon dolar teklif ettiğini, Küçük’ün Gürbüz’e dönerek, “Osman bu iş yine sana düştü” dediğini, daha sonra Hablemitoğlu’nun öldürüldüğünü duyduğunu, yaklaşık altı yedi ay sonra Gürbüz’ün kendisine “Hablemitoğlu’nun parasını masalarda bitirdik” dediğini, bu konuşmadan sonra Gürbüz’ün Hablemitoğlu’nun öldürülmesi olayına karıştığını ve aldığı parayı da kumarda bitirdiğini anladığını(...)”
Eskiden MİT görevlisi olarak çalışmış olan Mehmet Eymür de, Necip Hablemitoğlu'nun askeri ihalelerdeki usulsüzlükleri yolsuzluk.com sitesine gönderdiği için suikaste uğramış olabileceğini iddia etmiştir.

SIRA TEKRAR LÜBNAN'DA


BU RESMİN TÜRKİYE AYAĞINI B.O.P EŞ BAŞKANI ,GİZLİ KÜRT POLİTİKASI GÜDEN ONUN İÇİN GETİRİLEN CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇTAROĞLU VE KARTLARINI AÇIK OYNAYAN TERÖRÜN SİYASİ KANADI BDP KOTARIYOR.
EĞER MASADA BİR ŞEY ÇIKARAMAZLARSA CHP GENEL BAŞKANI KILIÇTAROĞLU'NUN ALEVİ KİMLİĞİYLE BAŞKA BİR ÇATIŞMA CEPHESİ DENENECEK GİBİ DURUYOR.
TEK GÜVENCE ANADOLU ALEVİLERİNİN ARAP ŞİİLERİ GİBİ OLMAMASI,EĞİTİMLİ VE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BÜTÜNLÜĞÜNE BAĞLI ATATÜRKÇÜ OLMALARI GÖRÜLÜYOR.HER TÜRLÜ KIŞKIRTMAYA HAZIR OLUN ÇÜNKÜ SÜREÇ HIZLA DEVAM EDİYOR.



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY

TERÖRÜ MASADA ÖDÜLLENDİRMEK

  



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY