5 Eylül 2011 Pazartesi

BOP'TA SON ADIM-TÜRK-PERS SAVAŞI

FÜZE KALKANINI HAKKARİ'YE KURSAYDINIZ,YADA İRAN'IN İÇİNE KURSAYDINIZ DAHA RAHAT VURULURDU.
AMAÇ ZATEN VURDURMAK DEĞİL Mİ?
VURDURUP İRAN TÜRKİYE SAVAŞINI BAŞLATMAK.


OSMAN PAMUKOĞLU YORUMLUYOR

BANU AVARNECMETTİN ERBAKAN -FÜZE KALKANI



SÖYLENMEYENİ GÖSTERELİM.İŞTE İKİNCİ BOYUTU.
GELEN AÇIKLAMALAR BİZİ DOĞRULUYOR:





Büyük Ortadoğu Projesi’nde eş başkanlık yapan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in güvenliği için Füze Kalkanı’nı Diyarbakır’a konuşlandıracak.
Yahudilerden madalya alan tek Müslüman Başbakan unvanına sahip Tayyip Erdoğan’ın füze kalkanına ev sahipliği yapmayı kabul etmesi, Türkiye’yi İsrail’in en önemli koruyucusu yaptı!
Diplomatik ve süslü resmi açıklamalara rağmen İsrail’i İran ve Arap ülkelerine karşı tam korumalı hale getirmeyi amaçlayan sistemin Türkiye’deki yeri ise Diyarbakır’daki Pirinçlik Üssü olacak.
NATO radarına ev sahipliği İsrail’e kalkan olmaktır
Başbakan Erdoğan’ın füze kalkanına ev sahipliği yapmayı kabul etmesi Türkiye’yi de İsrail’in en önemli koruyucusu yaptı!
Haber :  Bilun Çelik
ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’ne eş başkanlık yapan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in güvenliğini sağlayacak NATO’nun füze kalkanını Diyarbakır’a konuşlandıracak. Erdoğan’ın füze kalkanına ev sahipliği yapmayı kabul etmesi, Türkiye’yi de İsrail’in en önemli koruyucusu yaptı! Tel Aviv yönetimine karşı diplomatik ve süslü resmi açıklamalara rağmen İsrail’i İran ve Arap ülkelerine karşı tam korumalı hale getirmeyi amaçlayan sistemin yeri Diyarbakır’daki Pirinçlik Üssü olacak. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal’ın “Füze kalkanı radar üssü Türkiye’ye kuruluyor” açıklamasına tepkiler sürüyor. Erdoğan’ın Davos’taki “One minute” çıkışıyla başlayan ve Mavi Marmara gemisi baskınıyla süren Türkiye-İsrail gerginliği, füze kalkanına ev sahipliğiyle “İsrail’i koruma gerçeğini gizleme” olarak değerlendirildi. 
Danışıklı dövüş
Erdoğan’ın, 20 Ocak 2009’da Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile birlikte katıldığı paneli, yaşanan tartışmanın ardından Peres’e “Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” diye hakaret ederek terk etmesinin üzerinden 2.5 yıl geçmesine rağmen Türkiye-İsrail ilişkileri aynen sürdü. Peres’in de, “Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” sözünden dolayı sert tavır takınmaması, Davos’taki gerilimin, Erdoğan’ın Arap dünyasında saygınlık kazanması maksadıyla düzenlendiği yorumlarına yol açtı. 
Sözlü tebliğ
Bu arada, İsrail’in Ankara Büyükelçiği Müsteşarı Ella Aphek Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Müsteşar Aphek önceki gün Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak Türkiye’nin İsrail ile ilgili kararları kendisine sözlü olarak tebliğ edildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM’nin Mavi Marmara saldırısı raporunun basına sızmasının ardından yaptığı açıklamada, Türk-İsrail diplomatik ilişkilerinin ikinci katip düzeyine indirileceğini ve iki ülke arasındaki askeri anlaşmaların tümünün askıya alındığını kaydetmişti. Türkiye ayrıca, Doğu Akdeniz’de seyrüsefer serbestisi için gerekli gördüğü her türlü önlemi alacağını ve İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı tanımadığını duyurmuştu.
Radarlar Diyarbakır Pirinçlik’e
NATO’nun dev kulakları olarak tanımlanan füze savunma sisteminin Diyarbakır’ın Pirinçlik köyüne konuşlandırılacağı netlik kazandı. Pirinçilk’te 1958 yılında Sovyet etkisi altındaki Orta Doğu ülkelerini izlemek üzere kurulmuş bir radar bulunuyordu. Bu tesis, Sovyetler Birliği’nin çöküşüyle birlikte, devredışı kaldı. Buradaki radarlar, 1998’de kaldırıldı. Radarın komuta merkezi, NATO’nun tüm savunma sisteminin komuta merkezi olarak belirlenen Almanya’da olacak. Ancak Türkiye’deki irtibat merkezi ise Diyarbakır’da olacak. İrtibat merkezine üs olarak Diyarbakır’daki 2. Taktik Hava Komutanlığı belirlendi. Radar sistemine bağlı çalışacak NATO’nun savunma füzelerinin ise nereye konuşlandırılacağı hala net değil.
Yeniçağ gazetesi–5/9/2011

Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burujerdi, Türkiye’yi füze kalkanı için uyardı: Bölgedeki Müslüman ülkeler, NATO’nun çıkarlarına hizmet edecek önlemler almamalı.
 Müslüman ülkeler ABD’ye hizmet etmesin

Türkiye’nin topraklarına konuşlandırılmasına onay verdiği, NATO’nun erken uyarı sistemi konusunda İran’dan “uyarı” geldi. İran Devlet Başkanı Ahmedi Necad’ın, NATO radarlarının Türkiye’ye konuşlandırılmasından rahatsız olduğu ifade edilirken, İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaadin Burujerdi de yaptığı açıklamada, “Bölgedeki Müslüman ülkelerinin, NATO’nun çıkarlarına hizmet edecek önlemler almamaları gerektiği” ni söyledi. Tehran Times gazetesine göre, Alaadin Burujerdi, Türkiye’nin kararına ilişkin açıklamalarında “Müslüman ülkeleri, bölgedeki güvenliği, kabiliyetler ve işbirliğine dayanarak sağlamalı ve bölgedeki güvensizliğin ağır bastığı, Müslüman ülkelerinin NATO’nun bölgedeki çıkarlarına hizmet ettiği bir durumun gelişmesine izin vermemeli” diye konuştu. 
Saygılı değil
İran’ın kendi güvenliğini korumak için gerekli yeteneklere sahip olduğunu da ifade eden Burujerdi, NATO’nun, bölgesel güvenliğe katkıda bulunmadığı gibi, müdahaleleriyle bölgede büyük bir güvensizlik kaynağını olduğunu savundu. NATO’nun Afganistan’a müdahalesinin “bölgede sadece ABD çıkarlarının peşinde olduğunu gösterdiği” ni öne süren Burujerdi, “Libya’ya müdahale de NATO’nun Müslüman ülkelerine saygılı olmadığını kanıtladı” dedi. NATO radarlarının hedef olarak İran’ı aldığını belirten Burujerdi, dost Türkiye’nin, İran’dan topraklarına bir saldırı gelmeyeceğini çok iyi bilmesi gerektiğini söyledi.      Filistinliler ne olacak?


Burujerdi, “NATO radarları İsrail ve ABD’ye hizmet etmek için kuruluyor. Bu projedeki gaye İsrail’in güvenliği. Ancak İsrail’in zulmü altında inleyen Filistinlilerin güvenliği ne ABD’nin ne de NATO’nun umurunda. Türkiye radarın topraklarına konuşlandırılmasıyla kime hizmet ettiği iyi değerlendirmesi gerekir” şeklinde konuştu.
Yeniçağ gazetesi-5/9/2011

Türkiye'nin topraklarına füze kalkanı yerleştirmeyi kabul etmesine bölge ülkeleri tepki gösterdi.
İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi Türkiye'yi uyardı.
Müslüman ülkeler, işbirliği ve olanaklarını birleştirme yoluya birbirlerine olan güveni artırarak güvenliklerini sağlamalı ve bölgede güvenliği azaltacak bir duruma izin vermemeli. Bölgede NATO'nun çıkarlarına hizmet etmemeli.
Burucerdi Afganistan ve Irak müdahalelerinde  NATO'nun bölgede sadece kendi çıkarlarını gözettiğini sözlerine ekledi.
İran Türkiye parlamentoları dostluk grubu üyesi Ferhad Beşiri de, Türkiye'nin Batı'nın politikalarını uygulamakla  bölgedeki İslami hareketlere zarar verdiğini vurguladı.
İran'dan Türkiye'ye bir tepki de Dışişleri Bakanı Yardımcısından geldi. Hasan Kaşkavi, İran ve Türkiye'nin hiçbir yabancının müdahalesine gerek olmadan, kendi güvenliklerini koruma potansiyeline sahip olduklarını söyledi.
Türkiye'ye yeni radar sisteminin yerleştirilecek olması Rusya'yı da harekete geçirdi. Moskova yönetimi füze kalkanı delecek akıllı füze başlığı denedi. Rusya Uzay Askeri Birlikleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada füze başlığının hedefi başarıyla vurduğu açıklandı.
Rus Ria Novosti Ajansı Türkiye'ye yerleştirilecek Amerikan radarlarının Rusya için bir tehdit olmadığını ancak bölge güvenliği açısından önemli riskler içerdiğini duyurdu.
Ulusal Kanal-5/9/2011

"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

ABD'NİN PKK'YA 20 DESTEĞİ (5 EYLÜL 2011-AYDINLIK GAZETESİ)







 
  













"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."