20 Haziran 2009 Cumartesi

"HAİNLİKTE TARAF OLMAKTIR"

BİR GÜNDE T.S.K'YA FETHULLAH'IN GAZETESİ ZAMANDAN 8 SALDIRI: 8 küçük cevap

Ayıp diye birşey var dünyada.
Bir günde SEKİZ manşette T.S.K mensuplarına saldırılıyor. Nereden? 12 yıldır FBI ın korumasında yaşayan FETHULLAH'ın gazetesi ZAMAN'dan. Bizde küçücük 8 resimli cevap verelim dedik.


NTV’ye konuşan ABD büyükelçisi görünümlü CIA Ajanı JAMES JEFFREY, Türkiye ile bazı anlaşmalarımız var. Irak’tan büyük çaplı malzeme çıkaracağız. Bunun yollarından biri Türkiye olabilir.
“Türkiye ve Ermenistan ilişkileri diğer bir sorun. Son süreci nasıl değerlendiriyorsunuz? Karabağ sorunu devam ediyor. 2009’da çözüm olacak mı?”
Sorusuna Jeffrey şöyle cevapladı: “ABD hükümeti olarak Türk ve Ermeni hükümeti, İsveç hükümeti 22 Nisan’da bir anlaşma ortaya koydular. Türkiye ile Ermenistan ilişkilerinde ilerleme sağlanmasına yönelikti. Biz, her iki konunun da birbirinden farklı konular olduğunu düşünüyoruz. Yukarı Karabağ ve Türkiye-Ermenistan yakınlaşmasının farklı olduğunu düşünüyoruz. Herkes bu şekilde ele almıyor ama bizim görüşümüz bu yönde”
“ Biz biraz daha ilerleme görüleceğini düşünüyoruz. Her iki liderin de daha fazla yol alabileceğini düşünüyoruz. Genel olarak Kafkaslar açısından da Türkiye-Ermenistan ilişkileri açısından iyi bir ortam başladığını düşünüyoruz. O bölgedeki tüm ülkeler Türkiye ve ABD açısından stratejik öneme sahip. Türk-Ermeni ilişkilerinde bu yılın sonuna kadar bir çözüm olacağını umut ediyorum”
James Jeffrey, porogramda Amerikan yönetiminin Türkiye’den Irak’taki askerlerin çekilmesi sırasında üs ve limanların kullanımına dair herhangi bir talebi olup olmadığını değerlendirdi. Jeffrey, “Türk ordusuyla bu konuda teknik görüşmeleri sürdürüyoruz ancak görüşmelerde henüz somut planlara ulaşmış değiliz” dedi. Irak’taki askerlerin kullandığı askeri malzemelerin bir bölümünün Irak’ta kalacağını, bir bölümünün Afganistan’a gönderileceğini söyleyen Jeffrey “Bir bölümü de Irak’tan çıkarılabilir, bu malzemeyi çıkarmanın yollarından biri Türkiye olabilir” diye konuştu. Türkiye ile ABD arasında mevcut bazı anlaşmalar olduğunu hatırlatan Büyükelçi, “Büyük çaplı malzemeleri Irak’tan çıkarmanın yollarını araştıracağız” ifadesini kullandı.


Medyada çıkan haberlerden hatırlayalım:
1-Göreve başlar başlamaz köklü değişikliklere imza atan ABD Başkanı Obama’nın, Savunma Bakanı Gates, Genelkurmay Başkanı Mullen ve General Petraeus ile yaptığı toplantıda. Obama, “Irak’tan 16 ay içinde çekileceğiz” demişti.

2–17 bin ek ABD askerinin Afganistan’a gönderilmesiyle ilgili düzenlemelerin gelecek aylarda yapılması öngörülüyor.
Beyaz Saray, Afganistan’daki ABD askerlerinin sayısının artırılması konusundaki kararın ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ile iletişim içinde alındığını kaydetti. Obama’nın kararı imzaladığı ise Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs tarafından, Obama ile Denver’da bulunan gazetecilere açıklandı. Kararın ardından Obama, yazılı bir açıklama yaparak, “Bu artış, acil bir biçimde ihtiyaç duyduğu stratejik dikkat, kaynak ve yönden yoksun kalan Afganistan’daki giderek kötüleşen durumu istikrara kavuşturmak için gerekliydi” dedi.
Şimdi gelelim yalanların arkasındaki gerçeklere:
Özetle:Obama’nın dediği 16 ay 2010 un ortalarına denk geliyor.
CIA Ajanı James Jeffrey’de 2009 sonlarına kadar Ermeniler ile sınır kapılarını açın diyor. Ayrıca Irak’tan çekilmek için Türkiye’yi kullanmak istiyor. Üs ve limanları talep ediyor.
Verilir mi?
Verildi bile.
CNN’in haberi şöyle: “Dışişleri bakanlığı sözcüsü Burak Özügergin, Afganistan’daki operasyonlar çerçevesinde NATO AWACS uçaklarının KONYA HAVA ÜSÜNÜ kullanacakları haberini doğruladı”
Olan olay şudur:
Irak’taki ABD askerleri geri falan çekilmiyor. Türkiye’nin güvenli kollarına çekiliyor.
Ermenistan-Türkiye ilişkileri ABD’nin ve AB’nin umurunda bile değil. Türkiye üzerinden Ermenistan’ı da kullanmak rahat sevkiyat yapmayı planlıyor.

Saros amcanın gülü çocuğu Gürcistan lideri Saakaşvili yönetiminin Güney Osetya'ya saldırısı sayesinde Montrö boğazlar sözleşmesi delindi ve ABD Karadeniz’e girdi. Gürcüstan’a yerleşti.

ABD, 2003 yılından itibaren Azerbaycan’da üs kurmak için görüşmelere devam etmiş. Azerbaycan eski Devlet Başkanı Haydar Aliyev, Rusya, İran ve ABD arasında başarılı bir şekilde denge politikası izlemiş, bu konuda kesin bir yanıt vermeyerek kendi manevra alanının kısılmasına imkan vermemişti. Fakat yinede ABD 2003 yılı Ağustos ayında ve 2004 yılı başlarında Azerbaycan ile birlikte askeri tatbikatlar düzenlemişti.
İşte sıra Türkiye’de. ABD Irak’taki askerlerini Türkiye’nin güvencesinde daha kuzeye kaydırıyor. Böylece Irak bataklığından kurtulmuş olacak. Bölgeye daha çok yayılmış olacak.
Geri çekilme dedikleri bu.

ABD GERİ ÇEKİLMİYOR; BÖLGEYE YAYILIYOR. Irak’ta da yeteri miktarda kalıyor. Ölecek ABD askerlerinin yanına bölgeden insanlar arıyor.
O zaman akla Saros’un “TC’nin en iyi ihraç malı askeridir” sözü geliyor. SİLAH SANAYİSİNİN %99 UNU KENDİ ÜRETEN ABD, SADECE %45 İNİ ÜRETEN TÜRKİYE’NİN MEHMEDİNİ KENDİ SİLAHLARIYLA DONATIP YANKİ VE CONİSİNİN YERİNE FEDAİLİK YAPMAYA ZORLUYOR. Buna HAYIR diye TSK’ya saldırıyor, karalıyor ve buna mecbur bırakmaya çalışıyor. Afganistan birinci adım. Asıl hedef sınırları zorlayan ÇİN ve ŞANGAY BEŞLİSİ. ABD’nin tamamen güdümüne giren NATO’yu dünyada tek kutup kalmak için kullanıyor. Bunu 7 000km uzaktan yapamayacağını biliyor. Bölgenin egemen gücü TSK’yı kullanmak istiyor. TSK’ya Türkiye içerisindeki satılıklar ve korkaklarla bu karalama ve iğrenç saldırıların nedeni bu.