11 Temmuz 2010 Pazar

ARINÇ: RUHBAN OKULU AÇILMASINI ÇOK İSTERİM

İslam dinini sakız yapıp iktidara geldiler. Çiğnediler çiğnediler halkın yüzüne tükürdüler. Ama hep azınlıklara çalıştılar. Heybeli ruhban okulu, ekümenik ve vakıflar yasası Bizans’ın kurulması demektir. Bu görev Arınç’a verildi.

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Heybeliada Ruhban Okulu’yla ilgili son durumu açıkladı: Açılmasını ben şahsen çok arzu ediyorum. Mutlaka buna izin vermemiz, imkan vermemiz gerektiğini düşünüyorum. İç politikada çok eleştirilecek belki ama hiç önemli değil. 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kanal 24’te Heybeliada Ruhban okulu’nun açılması konusundaki görüşlerini açıkladı. Farklı inanç gruplarının kendilerine dinlerinin gereğini öğretecek, eğitim almış din adamlarına ihtiyaçlarının bulunduğunu vurgulayan Arınç,
“Bize devlet olarak bunu karşılamak düşer. Farklı inanç gruplarının haklı taleplerine, biz temel haklar noktasında evet demek zorundayız. Çünkü biz bu ülkede sadece Müslümanların hükümeti değiliz” dedi. Bülent Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
Çok arzu ediyorum

“Kim hangi inanca mensupsa hatta inançsız da olabilir... Ben bu açıdan alıyorum, onların inançlarını bilme ve yaşama noktasında eksikleri varsa, talepleri varsa, bize düşen laik bir hükümet olarak onların bu taleplerini karşılamaktır. Ben buna inanıyorum. Heybeliada Ruhban Okulu’nun Türkiye’de din adamı ihtiyacını giderecek bir okul olarak açılmasını ben şahsen çok arzu ediyorum. Mutlaka buna izin vermemiz, imkan vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Ama meseleyi bu kadar basit özetlememe rağmen en büyük engel, Anayasa Mahkemesinin geçmişte verdiği bir karardır.”



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."