26 Mayıs 2011 Perşembe

ŞANTAJ KASETLERİNİN PERDE ARKASI

Aydınlık gazetesi, siyasetin yeni malzemesi "kaset tertibinin" arkasındaki merkezi açıkladı. Matkap Operasyonuyla tutuklanan Orhan Aykut, AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ile Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve ekibini adres gösterdi.
Aydınlık'ın manşetten duyurduğu haberde, İhsan Arslan'ın Orhan Aykut'a yaptığı teklife de yer verildi: "Her partinin derin devleti olur. Sen de AKP'nin yeşili ol."
Matkap Operasyonuyla tutuklanan Orhan Aykut, kaset tertipleriyle ilgili İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Avukat Osman Aydın Şahin'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aykut, Baykal'a ve MHP'ye yapılan kaset tertiplerinin arkasında, AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ile Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve ekibi olduğunu açıkladı. 

Savcı Ercan Başaran'a gizli kamera kayıtlarıyla ilgili ifade verdiği öğrenilen Aykut'un çarpıcı açıklamalarını Aydınlık gazetesi manşetten duyurdu. 

ORHAN AYKUT: 2006 ve 2007 yıllarında Ramazan Akyürek birçok üst düzey bürokrat ve siyasetçiyi kayda alıyordu. O tarihlerde Deniz Baykal'ın 17 adet CD'si olduğunu biliyorum. Bu şekilde gizli kamera ile çekilmiş cinsel içerikli görüntüler başka birçok bürokrat için de mevcuttur. 

Kaset tertiplerinin arkasındaki isimleri açıklayan Aykut, bu tertiplerin nerede yapıldığını da açıkladı. 

ORHAN AYKUT: Bu işleri genellikle Ankara'da yapıyorlardı. İhsan Arslan'ın Ankara'da Tavacı Recep olarak bilinen yerin karşısında 22 katlı bir binası vardır. 5. katında bu tür evraklar mevcuttur. 

Orhan Aykut; Savcı Başaran'a verdiği ifadede, AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın kendisine yaptığı teklifi de anlattı. 
ORHAN AYKUT: Her partinin derin devleti olur, sen de bizim Yeşil'imiz ol. Tuncay Özkan, Hasip Kaplan, Haşim Haşimi ve AKP Diyarbakır eski milletvekili Aziz Akgül'ü de vur.



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."