6 Eylül 2009 Pazar

DÜN AĞLAYANLAR 



ABD/AB/İsrail’in eteklerinin altından artistlik yapan bu züppeler daha dün Saddam’dan kaçıp Türk sınır karakollarımızda yalvarıyorlardı. Bakın avanaklar; ABD/İsrail/AB gider,ama biz bakiyiz. Konuştuklarınıza, yazdıklarınıza dikkat edin derim. Ve Türkiye’de ki işbirlikçileri; özellikle siz. Bir kez daha söylüyorum. Emperyalistin ipiyle kuyuya inen çıkamaz. Ayı ile ine giren baharda gebe çıkar. Siz ikisini de yaptınız. ABD kaçıp kıçını kurtardığında, petrole bulanmış bataklıkta1,5 milyon günahın vebali ve bedeli sizi bekliyor. Allah sonunuzu hayır ede.

KURDİSH GLOBE:
"TÜRKİYE’DEKİ KÜRT AÇILIMINDA EGEMENLİK DE TARTIŞILMALI"
Erbil’de yayımlanan The Kurdish Globe gazetesi, Türkiye’deki "Kürt Açılımı" tartışmalarında "egemenlik ve kimlik" konularının da ele alınması gerektiğini savunurken "Kürt sorunu, siyasi bir sorun ve en az ulusal self determinasyonu gerektiriyor" görüşünü öne sürdü. Haftalık gazete, Irak’taki Kürtlerin, bir federal sistemde egemenlik hakları olduğunu belirterek, "Türkiye ve Irak’taki Kürtlerin siyasi statüleri arasındaki büyük farklılık fazla süremez" ifadesini de kullandı. ERBİL(ANKA)
Türkiye’de "Kürt Açılımı"na ilişkin tartışmalar tüm hızla sürerken Kuzey Irak’taki Kürt bölgesinde de çarpıcı yorumlar yapılıyor. Erbil’de yayımlanan The Kurdish Globe gazetesi, Türkiye’deki "Kürt Açılımı" tartışmalarında "egemenlik ve kimlik" konularının da ele alınması gereğini savunurken "Kürt sorunu, siyasi bir sorun ve en az ulusal self determinasyonu gerektiriyor" görüşünü öne sürdü. Gazete, Irak’taki Kürtlerin bir federal sistemde egemenlik hakları olduğunu belirterek "Türkiye ve Irak’taki Kürtlerin siyasi statüleri arasındaki büyük farklılık, fazla süremez" iddiasında bulundu. Haftalık The Kurdish Globe gazetesi, siyasi editörü Azad Aslan imzası ile yayımladığı makalesinde Türkiye’de "Kürt Sorunu”nun muğlâk bir terim olduğunu, daha çok Kürtler ile Türk devleti arasındaki ilişkilere gönderme yaptığını savunarak "Kürtler ile Türkiye’deki Türk sistemi arasındaki problemli ilişkilerinin kökünde egemenlik ve kimlik kavramlarının bulunduğunu" öne sürdü. DTP VE PKK’YA ELEŞTİRİ Sorunun, Kürtlerin özgürce kendi dillerini konuşabilmesi, çocuklarını Kürtçe eğitebilmesi veya Kürtçe yayını yapılması olmadığının vurgulandığı makalede "Kürt siyasi aktörlerin ve temsilcilerinin tek görevi ve sorumluluğunun, Türkiye’de devam eden tartışmaların kapsamını, egemenlik ve kimlik konularını ekleyerek genişletmek olduğu" savına da yer verildi, Kürt sorununu, yüzeysel, karışık ve net olmayan bir çerçeveden kurtarmadıkları gerekçesiyle DTP ve PKK eleştirildi. Kurdish Globe, "Kısacası, Kürt sorunu, siyasi bir sorun ve en az self determinasyon gerektiriyor" ifadesini de kullandığı makalesinde Türkiye’deki Kürtlerden "AKP Hükümetinin Kürt açılımı girişim”ini desteklemeleri istendi, "ancak bunun kendi topraklarında egemenlik ve self determinasyon haklarını gerçekleştirmek olan nihai ulusal amaca zarar vermemesi gerektiği" de vurgulandı. Türkiye’deki Kürt açılımının sadece Türkiye’nin bir iç siyasi reformu olarak algılanmaması gerektiği savunulan makalede, bunun, Kuzey Irak’taki Kürt bölgesindeki gelişmelerle yakın bağlarının bulunduğu da öne sürüldü. Makalede "Irak’taki Kürt siyasi hakları ile Türkiye’deki Kürtlerin siyasi statüsü birbiriyle bağdaşmıyor. Türkiye ve Irak’taki Kürtlerin siyasi statüleri arasındaki büyük farklılık fazla süremez" iddiasına yer verildi. Kurdish Globe, "Ya Türkiye’deki Kürtlerin siyasi hakları, Irak’taki Kürtlerinkilerinin düzeyine çıkartılacak yada Irak’taki Kürtlerin statüsü sürdürülemeyecek ve zamanla gerçek egemenlik hakları olmayan bir azanlık statüsüne indirilecek" diye yazdı. (ANKA) (CN/NK)
"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."