2 Ocak 2011 Pazar

GALATAPORT KİMLERE HAZIRLANIYOR DERSİNİZ?
Tarihi Galata Limanı ve Beyoğlu SİT alanında bulunan Galataport’un özelleştirme ihalesi öncesinde Kıyı Kanunu’na ‘uyarlama’ geliyor. Kanunda değişiklik öngören taslağa göre deniz kıyılarındaki dolgu alanlarda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun koruma amaçlı hükümleri uygulanmayacak.

Kıyı Kanunu’nda Değişiklik İçeren Kanun Taslağı’nda önümüzdeki yıl özelleştirilmesi hedeflenen Galataport Limanı’nı yakından ilgilendiren düzenleme dikkat çekti. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından son şekli verilen taslakta yer alan, “Kıyılarda doldurma ve kurutma suretiyle elde edilen arazilerde ‘2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun koruma amaçlı imar planına ilişkin hükümleri uygulanamaz” maddesi kafalarda soru işaretine neden oldu. Taslağın bu haliyle yasalaşması durumunda geçen yıllarda tartışmalara neden olan ve o dönemin kabine üyeleri arasında fikir ayrılıklarına yol açan Galataport ihalesinin önünde hiçbir pürüz kalmayacak.
ŞİMDİ HATIRLAYALIM:


Türkiye'nin zenginliklerini son sürat peşkeş çeken iktidar yeni bir skandala daha imza attı. İstanbul'un en gözde yeri, önceki Batı aşığı iktidarlara parmak ısırtacak şekilde yabancı sermayeye peşkeş çekildi.

İşte skandal görüşme trafiği
2004 yılındaki Davos toplantılarında, Erdoğan ve Maliye Bakanı Unakıtan, Ofer şirketlerinin başkanı Sami Ofer ile görüşmüş. İlk görüşme, Unakıtan ile Ofer arasında 23 Ocak 2004'te Hotel Victoria'da saat 16.00'da gerçekleşiyor. Konu ise 4. Vakıf Han ve İstanbul Galataport projesi. Aynı gün saat 22.00'de ise Hotel Rinaldi'de Başbakan Erdoğan ile "Galataport" projesini konuşmak için randevular alınıyor. Başbakan Erdoğan ile Ofer Ailesinin sıkı ilişkileri herkesi şaşkına çevirecek cinsten. Çünkü, ailenin ilişkileri bayağı eskilere dayanıyor.
Galataport, Ofer’in oldu
Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından özelleştirilen Sahpazarı-Karaköy Kruvaziyer Liman Kompleksi (Galataport) ihalesini Global'in Sahibi Mehmet Kutman ile İsrailli milyarder Sami Ofer'in de ortakları arasında bulunduğu Royal Caribbean Cruises Ltd'nin önderliğindeki konsorsiyum kazandı. 49 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle özelleştirilen Galataport'a grup, 3 milyar 538 bin euro teklif verdi.
Gerçek manzara çok farklı
Tüpraş'ta yaptığı operasyonla gündeme gelen ve 800 milyon dolar gibi muazzam bir para kazanan Ofer ailesi hükümetle girdiği diyalogun karşılığını almaya devam ediyor. Bu arada Sermaye Piyasası Kurulu, Tüpraş'la ilgili olarak PETROL-İŞ'in şikâyeti dolayısıyla Global Menkul Değerler yöneticileri hakkında başlatılan denetim çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Parsel parsel satış
Galataport projesiyle Karaköy'den Fındıklı'ya kadar uzanan 1200 metrelik sahil şeridi ve 100 bin metrekarelik bölgenin turizm alanı ilan edilmesi ve buraya turistik tesisler yapılması planlanıyor.
Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından  özelleştirilen Sahpazarı-Karaköy Kruvaziyer Liman Kompleksi(Galataport) ihalesini Global'in Sahibi Mehmet Kutman ile Ofer ailesinin içinde bulunduğuRoyal Caribbean Cruises Ltd'nin önderliğindeki konsorsiyum kazandı. 49 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle özelleştirilen Galataport'a grup, 3 milyar 538 bin Euro teklif verdi.
Tüpraş'ta yaptığı operasyonla gündeme gelen ve 800 milyon dolar gibi muazzam bir para kazanan Ofer ailesi hükümetle girdiği diyalogun karşılığını almaya devam ediyor. Global ve Ofer ailesinin öncülük ettiği konsorsiyumun içinde, "Royal Caribbean Cruises Ltd, Global Yatırım Holding AŞ, Rouse Tri-Party Miscellaneous LLC, Sasso Holding INC, IC Antbel Antalya Bellek Turizm Yatırımları AŞ, Limak İnşaat San ve Tic AŞ" bulunuyor.
2004 yılındaki Davos toplantılarında, Erdoğan ve Maliye Bakanı Unakıtan, Ofer şirketlerinin başkanı Sami Ofer ile görüşmüş. İlk görüşme, Unakıtan ile Ofer arasında 23 Ocak 2004'te Hotel Victoria'da saat 16.00'da gerçekleşiyor. Konu ise 4. Vakıf Han ve İstanbul Galataport projesi. Aynı gün saat 22.00'de ise Hotel Rinaldi'de Başbakan Erdoğan ile "Galataport" projesini konuşmak için randevular alınıyor. Başbakan Erdoğan ile Ofer ailesinin sıkı ilişkileri herkesi şaşkına çevirecek cinsten. Çünkü ailenin ilişkileri bayağı eskilere dayanıyor.
Bu arada, günlerdir gazete manşetlerinden düşmeyen kuzen Mehmet Kutman, aracı kurum olarak başlayan iş hayatına yatırımcı iş adamı olarak devam etmiş oldu.


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

ZİMBABE
100 Trilyon Doları gördünüz mü? Yok artık demeyin! İşte o para!
Şaka gibi ama gerçek. Bu ülke sonunda 100 trilyon doları basarak piyasaya verdi.100 trilyonluk banklot görenleri şaşkına çevirdi.
Dünyanın enflasyon rekortmeni ülkesi Zimbabwe'de sonunda 100 trilyon dolarlık paralar basıldı.2008 yılında yıllık enflasyonu yüzde 231 milyona çıkan bu Afrika ülkesinde para gerçekten pul oldu.

Paranın kağıttan bile değersiz olan Zimbabwe'de lokantalara bile bavul dolusu parayla gitmek gerekiyor.3 yumurtanın 100 milyon dolara satıldığı ülkede halk kendi çözümünü kendi buldu.


Zimbabwe`de halk para kullanmak yerine mal karşılığında mal vererek barter sistemi uygulamaya çalışıyor. Zimbabwe Merkezi İstatistik Ofisi Temmuz ayında fiyatların yüzde 2600 arttığını bildirerek en fazla artışın ekmek ve tahıl ürünlerinde olduğunu açıkladı.

Enflasyon rakamlarının uçtuğu bu fakir ülkede hükümet her ay yeni paralar basarak ayakta durmaya çalışıyor.Hükümet tarafından yapılan açıklamada dünya tarihinde ilk kez 100 trilyon dolarlık paraların basıldığı bildirildi.Böylece dünyada ilk kez 12 sıfırlı bir para birimi olmuş oldu.

Para pul olunca Zimbabwe'de promosyonlarda bile gerçek para kullanılmaya başlandı.Duvarlara yapıştırılan gerçek paralar, duvar kağıdı olarak kullanılıyor.
ESTONYA EUROYA GEÇTİ
TİTANİK'E HOŞGELDİN ESTONYA

"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."
VANUNU OLAYI
YILMAZ DİKBAŞ
İSRAİL'İN NÜKLEER SİLAH CEPHANELİĞİ




"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."
BORCUN MU VAR?
SIKMA CANINI.
AKP ÇÖZÜM BULDU.

Havalar çok soğuk. Üşüyor musunuz? Hemen kalkın ve birlikte bir yere gidelim. İstediğiniz kadar borcunuz olsun. Takmayın kafanıza.
Bireysel ilgilenilen bölümüne gidin. Aramayın; muhtemelen üst katlarda bir yerlerdedir. Ayrı bölmelerle ayrılmıştır. Özel müşteriler içindirler. Kendinizi özel hissedin. Bulmakta zorlanmazsınız. Hatta bazıları tamamen oda şeklinde camekân içerisinde otururlar.10 çalışan varsa 8-9 u kesinlikle güzel ya da bakımlı diyebileceğiniz bayanlardandır. Giyimler çok şık, hareketler ve yürüyüşler podyumdaki manken edalarındadır. Sık sık bir şeyler almaya gidip gelirler bol bol izlersiniz. İşleri çok mühimdir, koşturur dururlar sizin için. Ortam tabiî ki sıcacık ve giyimleri yaz, hatta yatak odası (hadi terbiyeli olayım) gece kıyafetimsidir. Erkeklerin “İşte şu kadar borcum olsun” kıvamına vardığı, bayanlarınsa sinsi ve gizli bir kıskançlık yaşayıp, midesinin ağrıdığı yerlerdir. Sıranızı beklerken içinizden “keşke şu sarışın bana düşse. Ama esmer olan çok hızlı; kesin o gelir” geçer. Şansınıza kim çıktıysa oturun karşısına ve sadece talebinizi bir kez söyleyin. Onlar işinin uzmanı; size gerekeni yapacaktır. Gözünüzün deliğine bakacak ve bazen de gülücükler ile mesleğiniz hakkında özel sohbetler edeceklerdir. Kendinden de bir şeyler katacaktır. Örneğin “ben sizin mesleğinizi asla beceremezdim” gibi. Tatlı bir haz “ben neymişim” olacak ve artık karşınızdaki kişiyle aranızda bir bağ oluşacaktır. Sonra size tutuşturduğu bir kâğıt üzerinde şunları tamamlayıp gelin diyecektir. Siz teşekkür ve minnet duyguları içerisinde o sıcak hatta çok sıcak ortamdan buz gibi sokağa fırladığınızda bile ne borcunuzu ne soğuğu hissedeceksiniz. Birde kâğıtta yazılanlardan başka sizden çok çok masum iki talebini konuşmasının arasına sıkıştıracaktır. “Bizden kredi kartı almanız gerekiyor ve de 2 adette otomatik ödeme vermeniz.”
Anladınız siz oranın neresi olduğunu.
Banka.
İşte seçime kadar halkın çökmüş ekonomiyi hissetmemesini sağlamanın yeni yöntemi bu. Bankalar insanların gelecek yıllarını ipotek altına alırlarken, AKP’ye de 12 Temmuz 2011'e kadar zaman kazandırıyor. Uzun vadeye yayılmış borçlar geçici bir süre için insanları rahatlatırken tüketim ekonomisinin yayları da bir diş daha sıkılıyor. Ne kadar güzel bir taktik değil mi?
Üretim yok.
Gelirinizde artış yok.
İşsizlik git gide artıyor.
Ve birileri yıllarınızı, maaşınız varsa onu ya da evinizi, tarlanızı ipotek altına alarak sizi daha çok tüketmeye davet ediyor.1000TL tüketici kredisi istiyorsunuz. Birçok evrak hazırlıyorsunuz ve sizin elinize 4000/5000 TL’lik kredi kartı tutuşturuyorlar.
İşte AKP’nin bankalar üzerinden seçime kadar oynadığı oyunun halk gözüyle görünen yüzü bu.
Bana ne oluyor ki.
AKP razı, bankalar razı.
Halka (ve tabi ki bana da) ne düşüyor?
İyi pazarlar.Mutlu yıllar.
Levent Kalem



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."