12 Ağustos 2010 Perşembe

ULUSAL SAVUNMA, TÜRK ORDUSU VE KUKLA TİYATROSU! 
Banu Avar 

Bir pazarlık sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri en şiddetli depremini yaşıyor. Generallere yakalama emri çıkarılıyor. 
Yakalama emri geri alınıyor. Gece yarıları Genelkurmay başkanı başbakanlıktan çıkıyor. 
Başbakan ABD başkanı Obama ile telefon görüşmesi yapıyor. Ekranlarda ‘Orduyu içeri tıkın!’ nidaları.
Soroscu TESEV’den, ulusal savunma sanayine ‘darbe’ yapılmalı çığlıkları!
CIA görevlisi Barkey’den PKK hükümetle koordinasyon halinde olmasa Habur’dan giriş gerçekleşmezdi!’ beyanı…
"Dağda şehirde her gün şehit düşen Mehmetler! İstifa eden bir general.. Natocu olanlar ve bu ulusun ordusu!
Şurası kesin: Washington ve Brüksel’den gelen kararlarla Türkiye’nin kaderini çizmeye kalkışanlar yolun sonuna yaklaşıyor."
Dünyanın en güçlü 5. ordusu Türk ordusu bir ‘darbe’nin muhatabıdır. Azgın bir saldırıya karşı içindeki ayrık otlarına rağmen direnmektedir. NATO’ya girişinden beri, beyin transformasyonu çalışmalarına uğradığı ve bir asker-elit yaratıldığı halde HALA ‘Kurtuluş’un ve ulusun ordusudur. Bu nedenle küresel elitin, emperyalizmin hedefi olmuştur.
2011 yaklaşırken, ABD filmi hızlı sarmak zorundadır. Irak’tan çekilmek, İran’a saldırmak, BOP’u tesis etmek, Türkiye, Irak, İran ve Suriye topraklarını bölerek bir Kürdistan kurmak böylece petrol, bakır, krom, bor coğrafyasına konuşlanmak arzusundadır.
Bu hedeflerini sadece ve sadece Türkiye’yi DENETİMDE ve KENDİ YÖRÜNGESİNDE tutarak gerçekleştirebilir. Başka şansı yoktur.
Ve bilmektedir ki Türkiye tarihinde bir kez daha, batının tüm hesaplarını alt üst edebilecek güce ve potansiyele sahiptir!
Ulusun en büyük güvencesi Türk ordusudur. Bunu iyi bilenler, orduyu içten ve dıştan paramparça etme azmiyle projeler üretmişlerdir.
Ama Türk ordusu halkın içinden çıkmıştır. Bu bir HALK ordusudur. Bazı ülkelerin toplama askerlerine benzemez.!
Böylesi görülmedi!
Eğer bu bir halk ordusu olmasaydı, 60 yıldır yapılan emperyalist saldırılar karşısında 10 yıl dayanamazdı. Oysa dayanıyor, direniyor. Üst kademede zafiyet varsa, tekel işçilerinin sendika yöneticilerini yönlendirişi gibi, alttan gelen gür sesler, Gazi Paşa’nın ruhuyla ilerliyor.
Sınırlar arasında programıyla 82 ülkeyi dolaştım. Her gittiğim ülkenin önce ordusuna baktım. Böyle bir saldırıya muhatap olan tek bir ordu görmedim.
Arkasında dünyanın en büyük faşist imparatorluğu olan bir terör örgütü ile savaşan, Avrupa Birliği yasalarının dayatmasıyla eli kolu arkadan bağlanan, Birleşmiş Milletler kararlarıyla savaştığı örgütün yerel mekanizmalara yerleştiğini gören, ‘dost’ ülkelerin silahlarıyla vurulan, CIA eliyle kafası çuvala sokulan, hükümet tarafından içeri tıkılan, aniden bırakılan, sonra yine ‘yakalanan’, derken yaka paça ‘götürülen’ , bir türlü kurmay başkanı seçilemeyen, yaygın medyada her gün aşağılanıp ‘unufak edelim!’ denen, profesyonel askerlerden kurulu alternatif ordu ile tehdit edilen ve 50 derece sıcakta, sırtında 20 kilo yük dağlarda vatan savunması yapan, bu arada terör örgütünü besleyen uyuşturucu konvoylarına haşa dokunamayan ve her gün kan kaybeden bir ordu!
“En son muhalefeti ve iktidarı ile elinden ‘vatanı koruma ve kollama’ görevi yani varoluş sebebi alınmaya çalışılan!
Dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir silahlı kuvvet böylesine azgın bir saldırıya muhatap olmadı!
Ne kadar güçlü bir temeli varmış ki, 1950’de NATO’ya sokulduğundan beri, yapılan yıkıcı faaliyetler sonuç vermedi!
İki örgüt ve kurtuluş
Batı, Türkiye’yi NATO’ya tutsak ederek ‘Ulusal Savunma Kavramını’ yok etmeyi hedeflemişti..
60 yıldır, TSK içinde, ABD istihbaratı her türlü psikolojik harbi denedi. ‘Demokrasi’ kuruluşlarının adamları, özel istihbarat servis elemanları, kurmaylara ders verdi. Harp Akademileri Erasmus programına bile dahil edildi. SAREM’de ders veren bazı isimler tüyler ürperticiydi. Deniz Kuvvetleri’nde ‘Değişimin Dinamiği’ gibi Soroscu bir başlık altında Akın Öngör’e (World Wild Foundation Türkiye başkanı /Genel başkan Al Gore) konuşma yaptırıldı. Amerikan psikoloji merkezleri temsilcileri, KAL DER gibi dış merkezli ‘Sivilleştirici’ mekanizmalar, F tipi çalışmalar, Türk ordusunun komuta kademesine duhul etti.
İşte tüm bunlara RAĞMEN, halkın bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri Gazi Paşa ruhunu terk etmedi, direndi ve tahmin edemeyecekleri kadar uzun bir zaman direnecek!
ÇÜNKÜ bu ordu bugünküne çok benzer bir mücadelenin içinden doğdu.
Ve çok önemli iki kavram üzerine kuruldu!
Kuvvayı Milliye ve Müdafaa-yı Hukuk.
Türk ordusu ‘ULUSAL SAVUNMA KAVRAMI’ üzerine oturmuştur. Ulusal Savunma demek, TAM BAĞİMSIZLIK demektir. Ve KUVVA-YI MİLLİYE yani MİLLİ GÜÇLERCE hayata geçirilmiştir.
Mustafa Kemal Paşa, Kuvva-yı Milliyenin doğuşunu şöyle ifade etmiştir:
Hükümet düşman işgali altında, devlet, görevini yapamaz haldeydi. Savunma araçlarının başında gelen ordu da felç edilmişti.
‘İşte bunun içindir ki, vatanı savunma ve korumadan ibaret olan asıl görev, ulusa yönelmişti.
Ulusal kuvvetler, orduya, kendi içinden çıkan bireylere, düşman saldırısında yardım etmeye mecbur oldular. Buna Kuvva-yı Milliye (Ulusal Kuvvetler) diyoruz.
Müdafaa-yi Hukuk yani Ulusun Haklarının savunulmasını üstlenen örgütlenme ise bir SİVİL SAVUNMA örgütüdür. Düşmana karşı silahlı güç, Kuvva-yi Milliye, yaygın Siyasal SAVUNMA örgütü ise, Müdafaa-yi Hukuk Örgütüdür.
‘Yalnız ulusunun emrinde..’

Atatürk bu örgütü şöyle tanımlamıştır:
Başvuracak başka hiçbir merci bulamayan ordu, korunmak, yönetilmek ve sevk ve idare ihtiyacındaydı. Ve Müdafaa-yı Hukuk örgütü Silahlı kuvvetleri de içine aldı.’ Mayıs 1920
Milli Güçler (Kuvvayı Milliye) ve Hakların Müdafaası Örgütü (Müdafaa-yı Hukuk) Kurtuluşun temel taşlarını koydular. Türk Silahlı Kuvvetleri ulusun iradesinin savunulması için savaştı. Savunulan hakların en başında TAM BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK gelmekteydi.
Nisan 1922’de Atatürk şöyle özetlemişti:
TBMM hükümetinin ORDUSU, istilalar yapmak, saltanatlar yıkmak, saltanatlar kurmak için şunun bunun elinde ihtiras aleti olmaktan münezzehtir. İnsanca ve bağımsız yaşamaktan başka gayesi olmayan bir ulusun, aynı ülküye bağlı ve yalnız ulusun emrine baş eğen ve sadık öz evlatlarından oluşmuş saygıdeğer ve değerli bir topluluktur.’
Bugün bu ‘değerli topluluk’, darbe üzerine darbe alırken, HÜKÜMETE ‘darbe’ yapma suçlaması çerçevesinde, Kanada’daki Türk hahamlardan tutun da, sponsorları karışık, abd’ye ‘taraf’ gazetelerin sütunlarından gelen ‘bilgi belge, kanıtlarla’ (!) beşer onar esir alınıyor…
Üstün hizmet madalyalı, 2-3 dalda eğitilmiş, birkaç dil bilen ve savaş sanatında en üst noktaya ulaşmış, komşu ülke genelkurmay başkanlarının ‘öğretmenim’ diye eline sarıldığı kurmaylar bugün içeri tıkılıyor. Terfi günlerinde sorguya çağırılıyorlar 
ABD ve AB merkezleri ‘Atatürk de darbeciydi! Kemalizm ve ruhunu taşıyan ordu yok edilmeli!’ buyuruyorlar. Aynı anda Türk ordusuna BALYOZ indiriyorlar.
Gerçek darbeciler kim!
Bu çamur harekâtında göz gözü görmezken belirtelim ki; Atatürk de, Türk ordusu da darbeci değillerdir. Hiçbir zaman olmamışlardır.
Attila İlhan’dan alıntılayalım: ‘Mustafa kemal istese, Anadolu harekâtını paşalar arası bir cunta olarak kurup geliştiremez miydi?
Üstelik ittihatçılık geleneği buna müsaitti. Yapmamıştır.
Komita fikri yerine şura (kongre) fikrini benimsemiştir. İttihatçıların tam aksini yapmıştır. Askeri bir hareket yerine halk hareketi fikrini benimsemiştir. …
Anadolu Kongrelerini Büyük Millet Meclisine, Milli kuvvetleri (Kuvva-yı Milliye) ise Büyük Millet meclisi Ordusuna dönüştürmüştür. O ki komutandır, hareketin ruhudur, beynidir, kurduğu orduların başkomutanı olmak için Meclis karşısına çıkar, yetki ister zar zor alır!
Çünkü egemenliğin kayıtsız şartsız halkta olacağı bir devleti kurarken, önce kendisi herkesin uygulamasını isteyeceği bir ana kurala uymazlık edemez!(Hangi Atatürk s. 221)
Bu Milet ordusuyla bir bütündür. NATO sonrası, Türkiye’de gerçekleştirilen tüm darbeler ABD/CIA eliyle ve cuntacı NATOCU paşaların işbirliğiyle gerçekleştirilmiştir.
‘Hafife alınamayacak bir ordu’
Uzun yıllar uğraşıp ancak bu kadar ileri gidebildiler. İşte bunun hırsıyla koca Türk ordusunun büyük ruhuna saldırıyor, yedi düvel Anayasasıyla Türk ordusunun tasfiyesini planlıyorlar. TESEV raporlarıyla batılı mihraklara ‘Askeri sanayi durdurun! Ulusal savunma Sanayine darbe vurun!’’ mesajı yolluyorlar. (Bkz Mehmet Ali Güller yazısı)
Ama kusura bakmasınlar, hedeflerine ulaşamayacaklar… Bir süredir izlediğimiz gizli kapılar ardındaki pazarlıklar, ordu içindeki operasyonlar, Washington’dan çizili harekât planları, çürük elma atamaları, işte gidecekleri yer o kadar!
Arslan Bulut’un dediği gibi bu ordu , ‘hafife alınamayacak’ kadar heybetli, çünkü bu ordu ulusun bağrından yetişti, toprakta değil, yüreklerde her kaybettiğimiz yiğidin sesi: Allah Allah!
Ve bu ordu, kukla tiyatrosunun perde arkasındakiler ve kuklalar için, hayli deneyli ve
 GAZİ PAŞA ruhuyla DİPDİRİ! 
Zaten bu nedenle bu kadar fırıldak döndürülmesi…

Banu AVAR
banuavar@superonline.com
www.banuavar.com.tr

NOT:
TESEV başkanı CAN PEKER'in kız kardeşi şu anda Milli Eğitim Bakanı NİMET ÇUBUKÇU olduğunu da dikkatten kaçırmayın.


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."
IŞIK KOŞANER 2009 YILI, KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI GÖREVİNİ DEVİR ALIRKEN YAPTIĞI KONUŞMA

Behiç KILIÇ’ın “Orgeneral Işık Koşaner” başlıklı 11 ağustos 2010 –yeniçağ yazısından alınmıştır.

“(Türkiye)Bu özelliği ile küreselleştirilecek model ülke olarak uluslararası arenada rol üstlenmeye zorlanmaktadır. Bu kapsamda etnik kimlikçilik, cemaatçilik, kültürel farklılık gibi alt kimlikleri ön plana çıkaran girişimlerle ulus devlet yapısı dağıtılmaya çalışılmaktadır...” 

“Küresel güçler tarafından kurgulanan ve ülke içi medya, bazı akademik ve sermaye çevreleri ile sivil toplum örgütleri içine yuvalanan post-modern bir tabakanın oluşturduğu propaganda ve etki ağı; ulusal birlik, ulusal değerler ve güvenlik parametrelerinin zayıflatılması ve çözülmesi yönündeki gayretlerini sürdürmektedirler...” 

“Ülkemiz, hayati önemdeki sorunlarının çözümü ve hayati çıkarlarının korunmasında dış kaynaklı siyasi ve ekonomik yaptırımlara bağımlı hale getirilmeye çalışılmakta, dayatılan yapısal reformlar yoluyla sürekli baskı ve tehdit altında yıpratılan ve sıkıştırılan bir ülke konumuna düşürülmek istenmektedir...” 

“Ülkemizin yumuşak gücünü oluşturacak sivil kabiliyetler geliştirilemediği gibi aksine dış fonlarla yönlendirilen sivil toplum örgütü veya kuruluşu görünümlü unsurlar, bozucu ve yıkıcı özellikleri ile kendileri güvenlik sorunu olmaktadırlar... 
Bundan sonra iç ve dış değil, küresel tehdit ve riskler söz konusudur... 
Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere güvenlikten sorumlu kurumlar, küreselleşme ile ortaya çıkan tehdit ve risklerin oluşturduğu çeşitlilik ve bunların ulaştığı boyutu dikkate alarak; küresel gelişmeleri ve ülke güvenliğine tehdit oluşturan oluşumları bütün yönleriyle takip etmek, incelemek, değerlendirmek ve oluşacak tehditleri zamanında etkisiz kılacak proaktif yaklaşımlar geliştirmek zorundadırlar. Güvenlik ihtiyacı ve tehdit neyi gerektiriyorsa tereddütsüz yapılmalıdır.” 

ARSLAN BULUT’UN YAZISINDAN ALINTI

Prof. Dr. Ramazan Demir, uzun makalesinde evet demenin anlamını yazıyor:
* Bir “evet” oyu demek; Türk milletinin geleceğini, vatanın bütünlüğünü, milletin birliğini, bayrağın tekliğini tehlikeye sokmak demektir. 

* Bir “evet” oyu demek; teröre, bölücülüğe, şehitlerin gelmesine onay vermek demektir. 

* Bir “evet” oyu demek; kul hakkını yemeye, kendi akrabalarını-çocuklarını, yandaşlarını zengin etmeye devam, ’fakir fukaraya da bir sadaka paketi yeter’demektir.
* Bir “evet” oyu demek; ülkeyi bölmeye yönelik ırkçı “Kürtçülük” aracı terör örgütlerine, Doğu Anadolu’yu kapsayan “Batı Ermenistan” ın kurulması için Batılı emperyalistlere tavizler verenlere devam demektir. 

* Bir “evet” oyu demek; Ermeni emellerine, teröre kurban vermeye devam demektir. 

* Bir “evet” oyu demek; din ticaretine, tertemiz Müslümanları kandırmaya, onların inançlarıyla oynayarak zenginleşmeye devam demektir. 

* Bir “evet” oyu demek; Türk milletini 36 etnik parçaya ayırmak, ayrıştırmak demektir. 

* Bir “evet” oyu demek; Türkiye’yi emperyalist güçler olan ABD/AB/İsrail üçlemesine teslim etmeye devam demektir. 

* Bir “evet” oyu demek; işsizliğe, haksızlığa, yolsuzluğa, soygunculuğa, devlet malını hortumlamaya devam demektir.  

* Bir “evet” oyu demek; ciğerin olan evladını, sevdiğini, akrabanı teröre kurban vermek demektir. 

* Bir “evet” oyu demek; anaların gözyaşlarının akmaya devam etmesine onay vermektir. 

* Bir “evet” oyu demek; yargının siyasal gücün emrine girmesi demektir. 

* Bir “evet” oyu demek kişinin mahrem hayatına müdahale, konuştuğu telefonu dinlemeye onay vermektir. 

* Bir “evet” oyu demek, suçsuz komutanı, suçsuz profesörü, suçsuz yazarı, suçsuz vatandaşı, suçsuz gazeteciyi sırf  ’siyasi iktidarı desteklemiyor’diye hapse atmaya onay demektir.  

"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."