18 Kasım 2009 Çarşamba


TÜRK GENCİNE "ERMENİ SOYKIRIM YALANI" ÖDEVİ VERDİLER.
İŞTE MEDENİ BATI:FRANSA

Fransa'da Türk öğrenci Mustafa Doğan, okuldan uzaklaştırıldı ve soykırımla ilgili bir ev ödevi hazırlaması istendi.
Türklerin 1915 yılında Ermenilere soykırım uyguladığını meclis kararıyla kabul eden Fransa’da soykırımı reddeden 13 yaşındaki Türk öğrenci Mustafa Doğan, okuldan uzaklaştırıldı ve soykırımla ilgili bir ev ödevi hazırlaması istendi. Baba Mehmet Doğan, “Oğlum o ödevi yapmayacak” diye rest çekti. Türk derneklerinin tepkisi üzerine okul müdürü geri adım atarken “Pedagojik bir uygulamaya başvurduk. Mustafa, ödevi yapmaya zorlanmayacak” dedi. Fransa’nın Almanya sınırındaki kenti Nancy yakınlarındaki Jacques Marquette Lisesi, ortaokul son sınıfta okuyan Mustafa, tarih dersinde Ermeni soykırımı konusu işlenirken, 5 Türk kökenli arkadaşıyla birlikte tartışmaya katılarak soykırımı kabul etmedikleri yönünde görüş belirttiler. Bunun üzerine öğretmen, Mustafa ve arkadaşlarını dersten çıkardı. Tarih öğretmeni, tartışmalı konuyu tarih sınavına da taşıdı ve Mustafa soruya sinirlenerek, “Ermenilere soykırım yapılmamıştır. Yapıldıysa da hak etmişlerdir” ifadesini kullandı. “Hak etmişlerdir” kelimesinin altını çizdi. Bunun üzerine sinirlenen tarih öğretmeni, Mustafa’yı cezalandırdı. Olayı anlatan Mustafa’nın babası Mehmet Doğan, “Oğlum eve panik halinde geldi. ‘Baba bana çok kızdılar. Büyük suç işlediğimi söylediler. Cezası 45 bin Euro’ymuş suçun’ dedi. Ertesi gün de okuldan beni arayarak görüşmek istediler. Soykırımı kabul etmemek suç değil. Böyle bir yasanın olmadığını söyleyerek oğlumu savundum. Elbette o kelimeyi etmese iyi olurdu” dedi. O ödevi yapmayacak Okul yönetimi Mustafa’yı 2 gün okuldan uzaklaştırma cezası verdi. Bu süre içinde de “Osmanlı İmparatorluğu tarafından işlenen soykırım: İnsanlığa karşı suç” başlıklı bir ödev hazırlaması istendi. Mustafa’nın ailesi, “baskı dolu ifadelerle dolu ödevi amaçlı bulup” yapmama kararı alarak bölgedeki Türklerin sivil toplum kuruluşu olan COJEP’e başvurdu. COJEP’in araya girmesiyle okul yönetimi aile ile cuma günü yeniden bir araya gelme kararı aldı. Doğan, “Oğlum kesinlikle ödevi yapmayacak. Ama bu sene okulun son senesi. Olmazsa oğlumu okuldan çekmekten başka şansımız yok” dedi. Okul Müdürü: “Mustafa derslerine devam edecek” OKUL müdürü François Vingola, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Mustafa’nın “hak edilen soykırım” tanımlamasını kullanmasını kabul etmediklerini, uluslararası insani değerler acısından da böyle bir ifadenin kabul edilmeyeceğini belirtti. Okul Müdürü “Bizim yaptığımız Mustafa’ya bunları hatırlatmak isteyen pedagojik bir uygulamaydı. Mustafa okuluna başlamıştır. Hiçbir sorun yoktur, ceza da almayacaktır. Konu bizim için kapanmıştır. Okulumuz laik demokratik bir cumhuriyet okuludur. Ve Mustafa derslerine kaldığı yerden devam edecektir” dedi. Müdür, “Mustafa’yı ödevi yapmaya zorlayacak mısınız” sorusuna ise “Hiçbir zorlama yapılmayacak” yanıtını verdi. (Hürriyet)
SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

AKP’NİN İMDADINA GLOBAL AKİL ADAMLAR YETİŞECEK


AKP Kürt açılımda AKİL ADAM arıyordu.


Akil Adam bulamadı belki ama “Kürt Çalıştayı” adı altında “Global Akil Adamların yetiştirdiği” 12 Hain Adamı birkaç kez Polis Okullarında toplamayı başardı. Liboş/Fettoş/Kürdoşlardan oluşan saprofit takımı, bu süreci yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.

İsmi bile yalan olan Macar Yahudisi Global Moruk SAROS ajitasyon yaparak terk ettiği söylediği Türkiye Cumhuriyeti’ne Açık Toplum Vakfı aracılığıyla ARI’larını yine gönderiyor.

Yerli AKİL ADAM bulamayan AKP’nin imdadına GLOBAL AKİL ADAMLAR yetişiyor.

Haydi, gözümüz aydın.

Levent Kalem.


'AKİL ADAMLAR' TÜRKİYE'YE GELİYOR

Açık Toplum Vakfı'nın desteğiyle Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine destek vermek amacıyla kurulan, kamuoyunda “Akil Adamlar” olarak da bilinen Bağımsız Türkiye Komisyonu, 18-20 Kasım 2009 tarihleri arasında Türkiye'ye gelecek. Komisyon, Türkiye temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşecek. Komisyon ayrıca, sivil toplum kuruluşları, akademik çevreler, iş dünyası ve medyadan temsilcilerle de bir araya gelecek. 20 Kasım'da da İstanbul Conrad Otel'de basın toplantısıyla son Türkiye raporlarını ve temaslarını değerlendirecek. Başkanlığını, 2008 Nobel Barış Ödülü'nü alan Finlandiya'nın eski Cumhurbaşkanı MARTTİ AHTİSAARİ'nin yaptığı Komisyon, “Avrupa'da Türkiye: Kısır Döngüyü Kırmak” başlıklı ikinci Türkiye raporunu, 7 Eylül 2009'da Brüksel'de kamuoyuna açıkladı. Komisyon Türkiye temaslarının ardından, Aralık ayındaki AB Zirvesi öncesinde Atina ve Varşova'yı da ziyaret edecek.
"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR,
SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."