4 Ekim 2009 Pazar


11 EYLÜL GİBİ SALDIRI PLANLIYORLARDI

Her şeyi yuttukta pkk destekçilerinin “kürt açılımı” (demokratik açılımı) nı sabote etmek istemeleri kadar mantığa aykırı bir şey olabilir mi? Yalanını yiyeyim sabah. AKP;Fettullahçı basın ve emniyete sızmış elemanları bir taşta iki kuş vurma derdinde mi?Daha birkaç ay evvel;polisle çatışarak ölen bir Devrimci Karargah üyesi terörist pkk ya destek verdiklerini açıklamadı mı?



İstanbul, Diyarbakır, Aydın, Ankara ve Denizli'de Devrimci Karargah örgütü üyelerinin sansasyonel eylem hazırlığında olduğu ortaya çıktı.
Örgütün, lüks araçların yakılması, uçak kaçırma, siyasiler ile iş adamlarına suikast planladıkları belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan örgüt üyesi 17 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Örgüt üyelerinin birçok sansasyonel eylem hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Örgütün planladığı sansasyonel eylemlerden bazıları şöyle; 11 Eylül tarzı bir uçak kaçırma, Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'a ve iş adamlarına suikast, Tuzla'da bazı tersanelere saldırı, Zaman Gazetesi'nin kamyonlarının ya da depolarının yakılması, İstanbul ve İzmir gibi illerde sahil yerlerindeki lüks yatların yakılarak demokratik açılım sürecinin sabote edilmesi. İstanbul Adliyesi'ne getirilen örgüt üyeleri, yoğun güvenlik önlemleri altında binaya alındı.
"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

YAHUDİ LOBİSİNİN TAYYİP ERDOĞAN'A İHTİYACI VAR!

Tayyip Erdoğan, ABD’ye iner inmez New York’ta kaldığı The Plaza Oteli’nde, aralarında Abraham Foxman’ın başkanlığını yaptığı ADL kuruluşunun da bulunduğu New York ve Washington merkezli önemli Yahudi kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü. Foxman, Davos konusu kendisine sorulunca, “Toplantıda ne Erdoğan ne biz bu konuyu açtık. Erdoğan da bu konuyu dile getirmedi. Biz zaten yaşananları unuttuk. Davos olayını tarihe gömdük” dedi. Foxman, “Toplantıda Türkiye’nin, ABD, İsrail, Suriye ve İran ile ilgili ilişkilerini tartıştık, bazı endişelerimizi kendisine ilettik, bazı konularda onun görüşlerini aldık. Çok olumlu bir toplantı oldu” diye konuştu. Yani Türkiye’nin dış politikası, alenen Yahudi lobisiyle tartışılıyor!
* * *
Türkiye ile İsrail’in ilişkilerinin önemini vurgulayan Foxman, “Bizim açımızdan en önemlisi, Başbakan Erdoğan’ın New York’a gelir gelmez ilk önce bizi kabul etmesidir. Bizim için en önemli olan nokta bu, çünkü Başbakan Erdoğan bize verdiği önemi göstermiştir. Erdoğan’ın, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilere ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir” dedi. Bu önemin ne anlama geldiğini ise Prof. Dr. Necmettin Erbakan söyledi ve “AKP, İsrail’e vilayet olmak istiyor” dedi. Ayrıca, Mehmet Şevket Eygi de 2003 Ocak ayında “Kulakları delik olanlar, siyasetten ve stratejiden anlayanlar ABD, AB ve İsrail’in Recep Tayyip Erdoğan’la anlaştıklarını, ona destek verdiklerini, partisinin iktidar olmasına yol açtıklarını söylüyor” diye yazmıştı. Eygi, “Açıkça görülüyor. Şimdi Başbakan Abdullah Gül, Amerikalılara, Avrupa Birliği’ne ve İsrail’e söz vermemiş, vaatlerde bulunmamış olduğu için daha serbest hareket edebiliyor. Erdoğan ise bağlanmıştır. Nâzik konu olduğu için daha fazla açıklama yapmak istemem” ifadelerini kullanmıştı. Eygi’nin aynı politikayı uygulayan iki kişiden Abdullah Gül’ü koruyup, Tayyip Erdoğan için “ABD, AB ve İsrail iktidara getirdi” demesi de önemliydi. Eygi, şimdilerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, “Sizin yerinizde Hz. Ömer olsaydı ne yapardı?” diye sorarak, daha ılımlı eleştiriler yapıyor!
* * * Yalnız bugünlerde İsrail’in asıl gücü olan ABD’deki Yahudi lobisinin, ABD Başkanı Obama ile başı dertte. Obama, İsrail’e yeni gelen göçmenlerin Filistin topraklarında yeni yerleşim birimleri kurmasına karşı çıkıyor, İran konusunda da İsrail’in istediği sertlikte hareket etmiyor. Fakat Yahudi lobisi için kendi istedikleri kişiyi ABD Başkanı seçtirmek kolay da indirmek biraz zor oluyor veya zaman alıyor! Her ne kadar Obama’nın yardımcısı Joseph Biden, Yahudi lobisinin en önemli adamı olsa da seçim öncesi “İsrail çıkarlarını koruyacağım” diye söz veren Obama, gücü ele geçirince yan çizmeye başladı. Yahudi Lobisi, sağlık reformu tasarısına karşı halkı harekete geçirip büyük mitingler yaptırarak Obama’ya “seni düşürürüz” uyarısında bulunuyor. Daha da olmazsa suikast söz konusu olabilir. Nasılsa başkanlık koltuğuna Joseph Biden oturacak!
* * *
Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de ayakta kalması da Yahudi lobisine bağlı. Brüksel’in şefaati ile birlikte Washington’un şefaati ve her ikisinin üzerinde Yahudi lobisinin şefaati, Türkiye’deki güç dengelerinden daha önemli! Her ne kadar Foxman, “Bizim açımızdan en önemlisi, Başbakan Erdoğan’ın New York’a gelir gelmez ilk önce bizi kabul etmesidir. Bizim için en önemli olan nokta bu” dediyse de Erdoğan için de asıl önemli olan nokta “New York’a gelir gelmez Yahudi lobisi temsilcileriyle görüşmektir. Fakat bu defa Yahudi lobisinin de Erdoğan’ın yardımına ihtiyacı var demek ki!
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=10166
"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

“YAHUDİLER ARAPLARIN KUZENİ”

KADDAFİ’DEN DİLLENDİRİLMEYEN GERÇEKLER


BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında oturum başkanına kitapçık fırlatan Kaddafi'nin hedefinde Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve "asıl Yahudi düşmanı sizsiniz" dediği liderler vardı. Ahmedinejad ise konuşurken protestoya uğradı.
NEW YORK - Libya lideri Muammer Kaddafi, BM'nin, kurulduğu 1945 yılından bu yana dünya genelindeki 65 kadar savaşı önlemekte başarısız olduğunu söyledi.
Libya'da 40 yıldır iktidarda bulunan Kaddafi, BM Genel Kurulu'nda ilk kez yaptığı konuşmada, BM'de Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyenin hâkimiyetinde olduğunu, üye ülkeler arasında eşitsizlik bulunduğunu belirtti.
Daimi üyelerin veto hakkına karşı çıkan Kaddafi, Güvenlik Konseyi'nde bu hakkı elinde bulunduran ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa'yı, kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmekle suçladı.

Vetonun BM şartnamesine aykırı olduğunu ifade eden Kaddafi, elinde BM'nin kuruluş metnini içeren küçük mavi kitapçığı sallayarak, ''Veto, BM Şartnamesi'ne aykırıdır, daimi üyelerin varlığı BM Şartnamesi'ne aykırıdır'' diye konuştu.
Kaddafi, veto hakkını kabul etmediğini de belirterek, ''Şartnamede büyük veya küçük bütün ülkeler eşittir der'' ifadesini kullandı.
Genelde çok sert eleştirilere yer verdiği konuşmasının bir bölümünde elindeki kitapçığı oturum başkanına fırlatan Libya Lideri, büyük güçleri 1945'ten beri kendi çıkarları için dünyada sayısız çatışma çıkarmakla da suçladı.
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Amerikalı Büyükelçi Susan Rice'ın, toplantı salonunu Kaddafi'nin konuşmasından önce terk etmesi dikkati çekti. "TALİBAN'IN DÜŞMAN OLDUĞUNU KİM SÖYLEDİ?" Muammer Kaddafi, yaptığı konuşmada, ''Talibanın düşman olduğunu kim söyledi? Usame Bin Ladin Taliban mıdır? Hayır. New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne saldıranlar Taliban mıydı, Afgan mıydı? Hayır. Taliban, tıpkı Vatikan gibi bir din devleti kurmak istiyorsa bunda kötü ne var? Vatikan bizim için bir tehlike mi oluşturuyor? Hayır'' ifadesini kullandı.
"YAHUDİ DÜŞMANI OLAN SİZSİNİZ" Arapların Yahudilere karşı hiçbir düşmanlık hissetmediğini, Yahudilerin ''Arapların kuzenleri'' olduğunu söyleyen Kaddafi, salondaki Avrupalı liderlere hitaben, ''Yahudilerden nefret eden, Yahudi düşmanı olan asıl sizsiniz. Yahudi soykırımından ve Avrupa'daki ölü yakma fırınlarından sizler sorumlusunuz'' dedi.
İSRAİL-FİLİSTİN MESELESİ İsrail-Filistin anlaşmazlığı için iki devletli çözümün pratik olmadığını hatta bunun imkânsız olduğunu belirten Kaddafi, ''Rica ederim artık bundan bahsetmeyin'' dedi ve çözümün tıpkı Lübnan örneğinde olduğu gibi Yahudiler, Müslümanlar, Filistinliler, Hıristiyanlar ve diğerleri için tek bir demokratik devlette yattığını kaydetti.
OBAMA BAHANESİ 40 yıldır iktidarda olan ve ilk kez BM Genel Kurulunda konuşma fırsatı bulan Kaddafi, konuşmaların 15 dakikayı geçmemesi ricasına rağmen 1 saat 35 dakika konuştu. Kendisinden önceki konuşmacı ABD Başkanı Barack Obama da süreyi aşmış ve 40 dakika konuşmuştu. İki kez konuşmasını bitirmesi istenen Kaddafi, Obama'nın da süreyi geçtiği bahanesiyle bunu reddetti.
Avrupalıların sömürdükleri Afrika'ya 7 milyar 770 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiğini ileri süren Kaddafi, bu rakamın nereden çıktığını ise belirtmedi ama, ''Afrikalılar bunu talep edecek ve bu parayı vermezseniz Afrikalılar bu milyarları alıp götürdüğünüz yerlere gidecek'' diye konuştu.
Kaddafi, uzun konuşmasında, ABD'nin suikasta kurban giden başkanı John Fitzgerald Kennedy, Vietnam Savaşı, Somalili korsanlar gibi konulara da değindi.

SİYONİSTLERİN BİR NUMARALI ADAMI: SONER ÇAĞAPTAY

Soner’in ABD’nin füze kalkanını Avrupa’dan Türkiye’ye taşıması tabiî ki hoşuna gidecek. ABD’le ilişkiler hareketlenecek düzelecek masalının altında gerçek olan ise: Avrupa olası bir tehditten kurtulmuş ve Türkiye bu tehdidi gönüllü olarak ABD adına üzerine almış olması. Soner’i ilgilendiren bu gerisi hikâye. Yani ABD çıkarları için ve ABD ‘ye Soner gibi yalana bilmek için gerekirse İran ile savaşa girilmesi gerekiyor. İki kuruşluk alçak çıkarları için bu tip yazılar kaleme alan ABD/Siyonist uşakları kimi kandırdığını sanıyor acaba.

&&&

İran’a karşı füze kalkanının yarattığı fırsatlar
Son günlerde yeni uranyum zenginleştirme tesislerinin ortaya çıkması ve yaptığı füze denemeleri ile dünya kamuoyunun dikkatlerini yeniden üzerine çeken İran’ın tehdidi, Türkiye-ABD ilişkilerinin canlanması için bir fırsat sunuyor.

Obama yönetiminin, İran’ın uzun menzilli füzelerine karşı Doğu Avrupa’daki bir füze savunma kalkanı inşa etme planından vazgeçmesi hayırlı bir sonuç doğurabilir. Bu adım ABD-Türkiye ilişkilerini canlandırıp aynı zamanda İran’ın kısa menzilli füzelerine karşı koyma fırsatını yaratacaktır.

Washington, kısa menzilli füzeleri karşılayabilen bir sistemi Doğu Akdeniz çevresine yerleştireceğini açıkladı bile. Ve bu savunma sistemi için Türkiye olası mevki olarak görülüyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan, ABD’nin Ankara’ya, İran’ın kısa menzilli füzeleri karşılayabilen Patriot bataryası satacağı haberi de hem İran’a karşı bir tavır, hem de Irak Savaşı’ndan sonra düşüşe geçen Türkiye-ABD ilişkilerini canlandırmak için bir adım olarak değerlendirilebilir.
AKP’nin 2002 yılında iktidara gelişinden bu yana, Ankara İran’la uzlaşmacı bir politika yürütürken, Washington’la da iyi ilişkilerini sürdürmeyi hedefledi. Aynı zaman süresinde, Türk kamuoyunun Amerika Birleşik Devleti’ne karşı duyguları ciddi bir soğuma sürecine girdi. Yapılan anketlerin sonucunda, Türkler en Amerikan aleyhtarı ulus olarak ortaya çıkmakta.
Bugün ise Washington, Ankara ile ilişkileri düzeltmek için adım attığından, ABD-Türkiye ilişkilerinin düzelmesi için bir şans var. Tabii ki, iki ülke İran üzerinde bir fikir birliğine varabilirse. Washington, bu konuda Türkiye’yi önemli bir müttefik olarak gördüğünü gösterdi. Şimdi, Ankara’nın İran’ın konusunda yapılan bu jeste karşılık vermesi gerekir.

AKP hükümeti, 11 Eylül sonrasında Amerika Birleşik Devleti ile yeni bir stratejik ilişki kurabilmek için İran ile bağlarını dengeleyebilir. Washington’un Türkiye’ye karşı açılımı, güçlü ilişkiler için fırsat vaat ediyor. Özellikle hasar görmüş ikili askeri ilişkilerin düzelmesi, AKP’nin Türk halkına Amerikan yönetiminin halen Türkiye’nin güvenliği önemsediğinin altını çizme fırsatını verecek. Washington, kötü günde Türkiye’yi yalnız bırakmayacağının mesajını verdi. İki ülkenin İran üzerinde bir fikir birliği oluşturabilmesi ve ABD’nin Türkiye’deki imajının düzelmesi için Türk halkının bu gerçeği kendi hükümetinden duyması gerekiyor.
Polonya’nın kaybı, Türkiye’nin ve Amerika’nın kazancı olabilir: Türkiye, İran ile ortak sınıra sahip tek NATO ülkesi ve Tahran konusundaki ABD- Türkiye işbirliği, Amerika yönetiminin İran’ın nükleer silahlanması ile baş edebilmesinin anahtarı olacaktır.
&&&
İnsan bu kadar yalana nasıl inanabilir?

Bu kadar alçakça yalan atıla bilir mi?

Kendi çıkarı için doğup büyüdüğü ülkeyi ateşin içine, olası bir savaşa kışkırtmak tek kelimeyle hainlik değilse nedir?

Amaç ne? Türk halkı arasında ABD hayranlığını arttırmak. Artarsa Soner’im cep dolar. Bu nedenle elinde anket sonuçları artmış/azalmış dolaşır Soner.Çok azalırsa bu anket sonuçlarını kafasında paralar,yedirirler çünkü,bilir bunu.Ülke savaşa girmiş,BOP muş,GOP muş,BİP miş umurunda mı Soner’in.


SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

TATLI YALANLAR

Netanyahu, İran düşmanlığına birkaç boyut daha açtı. Hep aynı oyun

*İran holokostu kabul etmiyor

*İran Gazelileri destekliyor diyor.

*Nükleer silah yapıyor, böylece İslami radikallerin eline kitle imha silahları geçecek diyor.


Bunları yaparken de ABD başkanlarının sözlerinden, Yahudi kâhinlerinin 3000 yıl önce söylediklerinden dem vuruyor. Ne kadar çok Obama vari bir konuşma bu. Konuşulan ülkeye tatlı bir övgü,kendilerine barışçı bir görünüm ve net bir düşman:İRAN.

Bunca ölen çoluk, çocuk, kadın, kız sivillerin katlini canlı izleyen BM ve dünya, katilin kim olduğunu bu konuşma ile unutacağına adım gibi eminim। Çünkü böyle isteniyor.

NETANYAHU'NUN TARİHİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONUŞMASI
Sayın Başkan, Bayanlar ve Baylar, 62 sene kadar önce Birleşmiş Milletler, 3.500 senelik geçmişe sahip Yahudilerin, atalarının yurdunda kendi devletlerini kurmaları hakkını tanıdı. Bugün burada Yahudi Devleti İsrail’in Başbakanı olarak, ülkemin ve halkımın adına size hitap ediyorum. Birleşmiş Milletler, İkinci Dünya Savaşı katliamı ve Yahudi soykırımı dehşeti sonrasında kuruldu. Görevi bu korkunç olayların tekrarını önlemekti. Günümüze kadar gerçeklere sistematik bir şekilde saldırmaktan daha fazla bu görevi zayıflatan hiçbir şey olmadı. Dün İran Cumhurbaşkanı bu kürsüde antisemit iddialarını kustu. Sadece birkaç gün önce Yahudi soykırımı Holokost’un bir yalan olduğunu iddia etti. Geçen ay Berlin yakınlarında bir villaya gittim. Bu villada, 20 Ocak 1942 tarihinde, büyük bir ziyafette toplanan yüksek Nazi yöneticileri Yahudi halkını nasıl imha edeceklerine karar verdiler. Bu toplantının tutanakları Alman hükümetleri tarafından senelerce itinayla saklandı. İşte Nazilerin Yahudileri imha için kesin talimatlar içeren bu tutanağın bir kopyası. Bu bir yalan mı? Bir gün öncesi Wannsee’deydim. Bana Berlin’de, Auschwitz-Birkenau Temerküz Kampı’nın orijinal planları verildi. Bu planların altındaki imza Hitlerin yardımcısı Heinrich Himmler’in kendisinin. İşte burada bir milyon Yahudi’nin öldürüldüğü Auschwitz-Birkenau Temerküz Kampı planlarının bir kopyası. Bu da mı bir yalan? Geçtiğimiz Haziran ayında Başkan Obama, Buchenwald Temerküz Kampını ziyaret etti. Başkan Obama bir yalana mı saygısını gösterdi? Auschwitz’den sağ çıkabilenlerin kollarında Nazilerin dövmeyle yazdığı numaralar hâlâ durur. Bu dövmeler de mi yalan? Dünya Yahudilerinin üçte biri bu felakette hayatlarını kaybettiler. Benim ailem dahil her Yahudi ailesi felaketi yaşadı. Eşimin büyük anne ve babaları, babasının iki kız ve üç erkek kardeşi, tüm amca teyze ve kuzenler Naziler tarafından öldürüldü. Bu da mı bir yalan? Dün bu kürsüden Holokost’a yalan diyen bir adam bu kürsüden konuştu. Bu konuşmayı dinlemeyi reddedenlere ve protesto için toplantıyı terk edenlere övgülerimi sunuyorum. Ahlaki duruşunuz ülkelerinizi şereflendirdi. Ancak buraya gelip bu Soykırım inkârcısını dinleyenlere, Yahudi halkı, kendi halkım adına soruyorum. UTANMADINIZ MI? Hiç mi edebiniz yok? Soykırımdan sadece 60 sene sonra altı milyon Yahudi’nin öldürülmesini bir yalan olarak gösteren ve İsrail’i yok etmeye ant içen bir adama meşruiyet kazandırdınız.

Belki bazılarınız bu adamın ve iğrenç rejiminin sadece Yahudileri tehdit ettiğini düşünüyorsunuz. Haksızsınız. Tarih boyunca defalarca Yahudilere karşı başlayan saldırılar eninde sonunda diğer birçoklarını da içine çeker. İran rejimi yüzyıllarca uykudan sonra, otuz sene önce tekrar başkaldıran aşırı fanatizm ve tutuculukla ateşleniyor. Son otuz senede bu fanatizm kurbanlarının kim olduğunun umurunda olmadığı ölüm saçan bir şiddet getirdi. Duygusuzca Müslüman, Hıristiyan, Yahudi, Hintlileri katletti. Birçok örgütü kapsayan bu acımasız inancın müritlerinin amacı insanlığı Ortaçağa geri götürmektir. Yapabildikleri her yerde çağdışı bir disiplinle yönetilen bir toplum ve kadınlar, eşcinseller ve inancı tam olmadığı varsayılan herkesin baskılara boyun eğmek zorunda kaldığı bir rejim getirirler. Fakat en ilkel fanatizm en öldürücü silahları elde ederse, tarihin akışı bir zaman için tersine dönebilir. Ve geçmişte Nazilere karşı kazanılan zafer gibi, ilerleme ve hürriyet yanlıları ancak insanlığın kan ve işkenceden oluşan korkunç bir hesaplaşmasından sonra galip gelebilirler. Bu nedendendir ki bugün dünyayı tehdit eden en ciddi tehlike dini fanatiklerin kitle imha silahlarını ellerine geçirmeleridir. Birleşmiş Milletlerin de öncelikle ve en acil yapması gereken, nükleer silahların Tahran’daki despotların eline geçmesini önlemektir. Birleşmiş Milletler üye devletleri bunu yapabilirler mi? Uluslararası topluluk, hürriyet isteyen kendi halkını bile terörize eden despotlara karşı gelebilecek mi? Herkesin gözü önünde seçim sonuçlarını çalıp bunu protesto eden İranlıları sokaklarda kendi kanlarında boğarak öldüren diktatörlere karşı bir eylem yapacak mı? Uluslararası topluluk dünyanın en tehlikeli terör destekleyici ve uygulayıcısını önleyebilecek mi?

Bayanlar ve Baylar, Birleşmiş Milletler doğru olanı yapacak mı bilemiyoruz. Hatta son gelişmeler bunun şüpheli olduğunu gösteriyor. Burada bazıları, teröristler ve onların patronları İranlıları suçlamak yerine terör kurbanlarını suçladılar. Bu BM’nin son günlerde açıkladığı Gazze raporunda, haksızca teröristleri değil onların hedeflerinin suçlanmasıyla oldu. Sekiz uzun sene zarfına Hamas Gazze’den İsrail şehirlerine binlerce roket ve havan topu attı. Senelerce bu roketler kasten sivilleri hedef alırken bu olayı kınayan bir tek BM kararı alınmadı.
Bu sekiz senede ismiyle faaliyetlerinin alakası olmayan "BM İnsan Hakları Konseyi"nden bu konuda hiç ama hiçbir şey duymadık. 2005’te barış sürecine hız vermek için İsrail Gazze’nin her santiminden tek taraflı çekilme kararı aldı. 21 yerleşim merkezini yıktı ve 8000 İsrailliyi evlerinden etti. Bu bize barış getirmedi. Barış yerine Tel-Aviv’den 50 mil güneyde İran destekli bir terör yuvası elde ettik. Gazze civarındaki İsrail şehirlerinde ve yerleşme merkezlerinde hayat bir kâbusa döndü.
Hamas’ın roketleri durmak bir yana, on misli arttı. Bunun karşılığında BM gene sessiz kaldı. Nihayet sekiz sene durmayan hücumlara İsrail cevap verme zorunluluğunu hissetti. Bu cevap nasıl olmalıydı? Tarihte sivil halkın üzerine binlerce roketin atıldığı bir tek örnek var: Nazilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz şehirlerini bombalaması. Bu savaşta Müttefik kuvvetler Alman şehirlerini yerle bir ederken yüz binlerce sivil öldü veya yaralandı. İsrail başka bir şekilde karşılık vermeyi daha uygun buldu. Sivillerin arkasına saklanıp sivillere ateş ederek çifte bir savaş suçu işleyen bir düşmana karşı İsrail cerrahi bir hassasiyetle roket atarları vurmayı denedi. Teröristlerin roketleri okul ve evlerden atmaları, camileri cephane deposu olarak ve ambulansları cephane taşımada kullandıklarından bu kolay bir iş değildi. Buna karşıt İsrail savaştan zarar göreceklerin sayısını azaltmak için Filistin halkını bombalanacak yerlerden uzaklaşmaları için ikaz etti. Evlerin üzerine sayısız bildiriler attık. Binlerce yazılı mesaj gönderdik ve binlerce kişiyi cep telefonlarından arayarak uzaklaşmalarını istedik. Tarihte hiçbir ülke düşmanın sivillerini çatışma bölgesinden uzaklaştırmak için bu kadar uğraşmamıştır. Buna rağmen, saldıranın ve kurbanın bu kadar barizce görüldüğü bir yerde BM İnsan Hakları Konseyi kimi suçlu buldu? İsrail’i. Kendisini meşru bir şekilde savunan bir demokrasi ahlaki boyutta mahkûm edilip asılmış, parça parça edilmiş ve bütün bunlardan sonra haksızca dava edilmiştir. Bu çarpıtılmış standartlarla BM İnsan Hakları Konseyi herhalde Roosevelt ve Churchill’i de savaş suçlusu ilan ederdi. Bu adaletin nasıl bir saptırılması? Bu gerçeğin nasıl bir saptırılması! Birleşmiş Milletler Delegeleri bu maskaralığı kabul edecek misiniz? Eğer kabul ederseniz Birleşmiş Milletler insan haklarının en büyük tecavüzcülerinin hukuksal demokrasileri yargıladığı, Siyonizmin ırkçılık olduğunun ilanı ve de otomatik bir çoğunluk sayesinde dünyanın düz olduğunun bile ilan edebilecek en karanlık günlerine geri döner. Eğer bu kurum bu raporu reddetmezse tüm dünya teröristlerine bir mesaj göndermiş olursunuz: Terör yapmakta kâr var. Eğer saldırılarınızı sık yerleşim bölgelerinden yaparsanız bağışıklık kazanırsınız. İsrail’i kınarken bu kurum barışa da öldürücü bir darbe vuracak. Neden mi? İsrail Gazze’den çekildiğinde çoğu kimse roket ve havan atışlarının duracağını ümit etmişti. Diğerleri hiç olmazsa İsrail’in kendini savunmak için uluslararası alanda meşruiyet kazanacağını ummuştu. Nerede meşruiyet? Nerede kendini savunma? İsrail’in Gazze’den çıkmasını alkışlayıp bizim kendimizi savunmamızda destek vadeden Aynı Birleşmiş Milletler şimdi bizi - benim ülkemi benim halkımı - savaş suçlusu ilan ediyor. Neden? Kendimizi savunurken sorumlu bir davranış gösterdiğimiz için. Ne kötü bir mizah. İsrail hakkıyla kendini teröre karşı korudu. Bu tek taraflı ve haksız rapor tüm hükümetler için bir deneydir. İsrail’i mi terörü mü destekleyeceksiniz? Bunun cevabını şimdi almamız lazım. Simdi ve daha sonra değil. Çünkü eğer İsrail’den tekrar barış için kendini riske etmesi isteniyorsa yarın bizim yanımızda olacağınızı bugün bilmemiz lazım. Ancak kendimizi savunabileceğimizi bilirsek barış için daha fazla risk alabiliriz. Bayanlar ve Baylar, tüm İsrail barış istiyor. Her ne zaman bir Arap liderinin samimi bir barış isteği olduysa barış yaptık. Enver el Sadat’ın yönetiminde Mısırla barış yaptık. Kral Hüseyin’in liderliğinde Ürdün’le barış yaptık. Ve de Filistinliler hakikaten barış istiyorlarsa ben ve hükümetim ve İsrail halkı barış yapacağız. Fakat istediğimiz hakiki, korunabilen ve daimi bir barış.
1947 de bu kurum iki halk için iki devlet kurma kararını aldı. Bir Yahudi ve bir Arap devleti. Yahudiler bu kararı kabul ettiler. Araplar reddettiler. Filistinlilerden istediğimiz 62 senedir reddettiklerini kabul etmeleri: Yahudi devletine evet deyin. Bizden Filistin devletini kabul etmemiz istendiği gibi Filistinlilerden de Yahudi milletinin devletini kabul etmeleri istenmeli. Yahudiler İsrail toprağında dışarıdan gelen istilacılar değildir. Bu topraklar atalarımızın topraklarıdır. Bu binanın duvarlarında Tevrat’ın barış hayali vardır: "Ulus ulusa kılıç kaldırmayacak. Savaş eğitimi yapmayacaklar artık". Bu sözler Yahudi kâhin Yeşaya tarafından benim ülkemde ve benim şehrimde - Yehuda dağlarında ve Jerusalem sokaklarında söylendi. Biz bu toprakların yabancıları değiliz. Burası bizim evimiz. Bu toprağa bu kadar bağlı olmamızın yanında, Filistinlilerin de burada yaşadığını ve kendilerine bir yurt yapmak istediklerini kabul ediyoruz. Amacımız onlarla yan yana, barışla refah ve haysiyetle yaşayan iki hür halk olmak istiyoruz. Fakat güvenliğimizi de istiyoruz. Bu yüzden Filistinliler İsrail’i tehlikeye atacak birkaç yetki dışında tüm güç ve yetkilere sahip olacaklar. Bu nedenle Filistin devleti silahsızlandırılmış olmalıdır. Jerusalem’in yanı başında, Tel-Aviv tepelerinde İran tarafından desteklenen ikinci bir Gazze, bir terör yuvası istemiyoruz. Barış istiyoruz. Bu barışa ulaşabileceğimize inanıyorum. Bu barışa ancak barışı yıkmak ve İsrail’i yok etmek isteyen İran’ın öncülüğündeki teröre geçit vermezsek ulaşabiliriz. Uluslar cemiyetinin vermesi gereken karar, bu teröre karşı mı gelecek yoksa onları barındıracak mı? Yetmiş sene önce Winston Churchill insanlığın tasdiklenmiş öğrenme özürlü olmasından - medeni toplumların tehlikelerin onları neredeyse yok etmesine kadar uykuda olduklarından şikâyetçiydi. Churchill, kendi deyimiyle "eylem basit ve etkili olabileceğinde harekete geçme isteksizliği, açık düşünme eksikliği, en acil durum kendini gösterene kadar karar mercilerinin şaşkınlığı, kendini koruma çanlarının bangır bangır çalana kadar hiçbir şey yapılmamasından" şikâyetçiydi. Bugün burada Churchill in "öğrenme özürlü" değerlendirmesinin ilk defa olarak yanlış olduğunu göstereceğimiz umuduyla konuşuyorum. Bugün burada tarihten ders alım tehlikeleri önleyebileceğimiz umuduyla konuşuyorum. Yeşaya’nın 3000 sene önce söylediği ebedi sözlerin etkisinde, kuvvetli ve cesur olalım. Bu tehlikeyi önleyerek geleceğimizi güvenlik altıma alalım ve Allahın izniyle kuşaklar boyu sürecek bir barış yaratalım.
Çeviri: İsak Duenyas