25 Kasım 2010 Perşembe

“KURT GİBİ ULUYASIM GELİYOR”

Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından açığa alındı.
Hatta bazı yanaşma gazeteler bunu “Erdoğan generalleri bağışlamadı” şeklinde verdi. Yani generaller suçlu ve Erdoğan’dan af bekliyordu ama Erdoğan bu büyüklüğü göstermedi. Ne kadar sinsi kelimeler.

Biliyorsunuz bu üç General Balyoz Darbe oyunu ile suçlanmış ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla rütbeleri yükselmemişti.
Fakat bu generaller oynanan oyunu kabul etmedi ve Yüksek Askeri İdare Mahkemesine müracaat (YAİM) ettiler.
Ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar önemliydi. Generallerin haklarının iadesi anlamını taşıyor ve AKP’nin başarısızlığı gibi görünüyordu. Belli çevreleri üzdüğü anlaşıldı.
Bu kısa genel bilgilerden sonra sürece başka açıdan bakalım.

Generallerin görevden alınmasına AKP’den başka sevinen kesim ise BDP (Siyasallaşmış ayrılıkçı Kürt faşizan hareketi) sevindi ve destek verdi.
Karşı duran ve net tavır koyanlar ise CHP ve MHP idi.
Fakat CHP’nin belli bir süredir AKP’nin generalleri görevden almakla ışık yaktığı aynı kesime hitap eden eylemleri var.
Nedir bu eylemleri:
*Fransa ziyaretinde Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney’in mezarlarını ziyareti.
*Ortaya atılan BDP-CHP birleşmesi.
*Diyarbakır ziyareti.
Bunlar kötü müdür?
Seçimlere ramak kala yapılıyor oluşu, getirisi ve götürüsü tahminime göre hesaplanmış ve CHP tarafından getirisi fazla görülüş olacak ki yapıldı.
Şunu açıkça itiraf etmek istiyorum.
Hem CHP’ye karşı görünmek ve eleştirmek istemiyorum; hem de şişirilmiş bir beklentiyi göstermek istiyorum.
Çünkü yapılan ciddi hatalar var. Tüm siyasilerin bildiği BDP’nin bir terör örgütünün siyasallaşmış yapılanması olduğu ,hakim olduğu bölgede feodal bağları, korku, terör ve şiddeti kullanarak halktan oy aldığıdır. Onu siyasal arenada var eden ise AKP’nin medyasıdır. Muhtemelen CHP; BDP’nin bu yapısını görmezden gelip genel başkanında etnik köken ve bölgenin insanı oluşunu yani popülerliğini kullanarak oy kapma amacını gütmüştür. Fakat demokrasinin terörün etkisinde kaldığı ve özgür iradenin korku ve şiddetle bastırıldığı hiçbir ortamdan terörün temsilcilerinin istekleri dışında başarı gösterilemez. Yalpalayan söylemleriyle de gerçek sempatizanları arasında çatlaklar oluşturur ve oluşturmuştur da. Yapılan bu üç eylem CHP’ye bir tek oy kazandırmayacağı gibi ciddi bir zarar vermiştir. CHP’nin acilen bu söylemlerden ve demokratik olmayan bir bölgeden Kılıçtaroğlu’nun ırksal ve inançsal popülaritesini kullanarak oy devşirme düşüncesinden ayrılması gereklidir.
Kısacası CHP terör örgütünün siyasi kanadının korku ve şiddetini özgür ve demokrat olamamış tabanı Kılıçtaroğlu’nun kişisel kimliğini kullanarak kazanma gibi bir yola girmiştir ve karşılığı da AKP’den derhal gelmiştir ve çok ta başarılıdır.

Üç generalin görevden alınması CHP’nin bu hamlelerine verilen cevaptır.
CHP tabanı hareketlendirmeye ve çekmeye çalışırken AKP hamleyi tepeye yapmıştır. AKP terör örgütünün siyasallaşmış kanadını ve baronlarını memnun etmiştir. Zaten demokratik olmayan bir bölgede halk idaresi gözlenemeyeceğini bilmektedir.
Bu yanlış politikalar sadece burada kalmaz. CHP tarafından siyasallaşmış teröre verilen her taviz gerçek CHP’li kesimi eritirken CHP’yi talepler karşısında marjinalleştirir ve milletvekilleri arasında ikilem yaratır.
Referandum sürecinden sonra “Hayır” oylarının tamamını sahiplenip havalarda uçan CHP arka arkaya AKP’nin oyunlarına gelmekte ve git gide erimektedir.2007 yerel seçimlerinde %3 oy aldığı bölgede %50 yi aşamasa bile %40 oranında hayır çıkan bölgelerin (ki bunlar az değildir) oylarını sahiplenmekle MHP hırpalamaya çalışmak, yok görmek CHP’ye hiçbir şey kazandırmayacağı gibi MHP’nin söylemlerini sertleştirir ve buradan tek karlı çıkanda AKP olur. Olmuştur da.
İşte generallerin görevden alınması budur. AKP’nin CHP’ye bir hamlesidir.
CHP; Kılıçtaroğlu’nun bölgedeki etnik ve dinsel popülaritesini kullanarak halkı kazanmak istemiştir ve cevap AKP’den direk terör örgütünü mutlu edici şekilde gelmiştir.
Sanırım meramımı anlatabildim.
Yazımı sülalesinden CHP’li  ve her daim CHP’li olduğunu söyleyen  bir arkadaşın; dün  söylediklerinle noktalıyorum. Sanırım süreci gayet iyi anlatıyor.
“30 yıldır ilk kez kendimi CHP’li hissetmiyorum, kurt gibi uluyasım geliyor”
Saygılar.



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."