2 Eylül 2010 Perşembe

 İŞTE PKK İLE YAPILAN GÖRÜŞMELERİN BELGESİ

PKK ile AKP arasında görüşmeler olduğu iddiasına yönelik tartışma devam ediyor. Başbakan iddiaları dile getirenleri "şerefsiz" suçlamasıyla yanıtlarken görüşmelere ilişkin ilginç bir belge ortaya çıktı.

Avukat Vural Ergül'ün ortaya çıkardığı belge, KCK iddianamesinin 768-771 bulunuyor. Bu sayfalarda KCK ile Adalet Bakanlığı arasında Abdullah Öcalan'ın tutukluluk koşulları üzerine görüşmeler yapıldığı iddia ediliyor.
Savcılık iddianamenin 771 sayfasında "Bu görüşmeden KCK/TM sorumluları ile cezaevine giden avukatları arasında, PKK terör örgütü elebaşının saçının kesilmesi, verilen hücre cezaları ve örgüt ile ilgili olarak Adalet Bakanı ile toplantı yapılması konusunda grup kararı aldıkları, yapılan toplantıda Bakanın örgüt elebaşısı Abdullah ÖCALAN'ın saçının kesilmesinden haberi olmadığı, okuduğu görüşme notlarında bunun bir keyfi uygulama olduğu sonucuna vardığını, sorumluları hakkında gereğini yapacağını söylediğini, cezaevinde örgüt elebaşası Abdullah ÖCALAN'ın kaldığı odaya bir tane televizyon istediklerini, ayrıca örgüt elebaşısı Abdullah ÖCALAN'a verilen hücre cezalarının gereksiz olduğu yönünde Bakana baskı yaptıklarını, bu konuların KCK/TM yapılanmasınca örgütsel propaganda çerçevesinde değerlendirmek için neler yapacaklarını, PKK-HPG ve PJAK'ın sözde tecrit koşulları ve sağlık durumu hakkında ayrıntılı ve tehditkar bir açıklama yapılması gerektiğini ve KCK/TM mensuplarının vereceği kararların örgüt elebaşısı Abdullah ÖCALAN'a iletileceği anlaşılmaktadır." değerlendirmesini yaptı.
Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy tarafından iddianamede yer verilen tespite göre KCK ile Adalet Bakanı arasında görüşmeler olduğu iddia ediliyor.
Oda TV-28.8.2010 haberi

Not:

belge okunamıyorsa üzerine tıklayınız yada kopyalayıp word'e yapıştırınız.


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."