1 Ağustos 2011 Pazartesi

TÜRKİYE'Yİ DÖNÜŞTÜRME PLANI



Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve 3 kuvvet komutanı Amerika ve AKP'nin dayatmalarına karşı istifa etti. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının istifası; "Türkiye'nin dönüm noktası" olarak değerlendiriliyor. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarını Yüksek Askeri Şura öncesi istifa etmelerine neden olan planı Aydınlık gazetesi ortaya çıkardı. Aydınlık'a konuşan muvazzaf generaller; AKP'nin ABD merkezli ; "YAŞ ve Hükümet-TSK İlişkilerinin Yeniden Yapılandırılması" başlıklı planını anlattı. Plana göre, 1-
İşte o planın ayrıntıları...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının toplu şekilde istifa etmelerinin perde arkasını Aydınlık gazetesi ortaya  çıkardı.

Habere göre; son dönemde Türkiye'ye gelen Amerikalı yetkilerinin Türk Ordusuna baskı uyguladı. ABD merkezli bir Ordu planı AKP aracılığıyla TSK'ya dayatıldı. Planın adı da "YAŞ ve Hükümet-TSK İlişkilerinin Yeniden Yapılandırılması"...

5 maddelik planla Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli general sayısı 301'den 110'a çekilmek isteniyor.
ABD'NİN 2011 TSK PLANI:
GENERAL VE ÜST SUBAY SAYISI 2/3 ORANINDA AZALTILACAK


TSK ile ilgili kanun ve mevzuatlara göre sayıları 301 ile sınırlı olan general kadrosu, azaltılan asker sayısına paralel olarak 3/2 oranında azaltılacak. Bu sayı ile 110 general kadrosu kaldırılacak. Diğer subay ve astsubay sayıları da yeniden belirlenecek. Şu anda TSK bünyesinde 46 bin subay, 100 bin astsubay ve 70 bin uzman erbaş bulunuyor.



Planda, asker sayısının azaltılması da yer alıyor. 

ASKER SAYISI 250 BİNE İNECEK


Asker sayısı azaltılacak. İç güvenlik hizmetleri ile sınır koruma görevinin TSK'dan alınarak İçişleri Bakanlığı'na devredilecek ve profesyonel ordu çalışması da birlikte yürütülecek. TSK'nın 730 bin olan  askeri personel sayısı 250 bine indirilecek.

Ergenekon ve Balyoz teritplerine ilişkilendirilen subay ve generallerin emekli edilmesi ya da açığa alınması da planın maddelerinden biri.

17 GENERAL EMEKLİ EDİLECEK, 171 SUBAY AÇIĞA ALINACAK


Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Islak İmza gibi tertiplere adları karıştırılan 17 muvazzaf general ve amiral emekli edilecek. 171 subay ve  astsubay ise davalar sonuçlanıncaya kadar açığa alınacak. Açığa alınacak askerlerin maaşlarında 3/2 oranında azaltmaya gidecek.


Terfi bekleyen generaller emekli edilecek yerlerine ise atama yapılmayacak. 

İSTİSNAİ GENERAL KADROLARI BOŞALTILACAK

Önemli görevler ve temdit zorunluluğu nedeniyle ihdas edilen ve 40 civarındaki "istisnai" general kadroları boşaltılacak. Boşaltılan kadrolara atama yapılmayacak.


Genelkurmay Başkanlığı'nın pasifize edilmesinin önemli adımlarından biri  ise, "Genelkurmay'ın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması" olacak...

GENELKURMAY MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA BAĞLANACAK


Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması konusundaki ilk somut talep 2011 YAŞ toplantısında gündeme gelecek.



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."