13 Kasım 2011 Pazar

MİSYONER PAPAZ OKULUNA FETTULLAH'TAN 2 000 000 DOLAR BAĞIŞ

AŞAĞIDAKİ OLAY DOSTLUK ÖTESİ
MÜSLÜMAN GÖRÜNÜMLÜ PAPAZ YETİŞTİREN MİSYONER OKULUNA FETTULLAH PAPAZLARI BİLE ŞAŞIRTAN BİR BAĞIŞTA BULUNDU.
2 000 0000 $.
PAPAZLAR ŞOKTA.
MÜSLÜMAN BİR CEMAATTEN BÖYLE BÜYÜK BİR BAĞIŞIN İLK DEFA OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR.
VAN'DA MÜSLÜMANLAR DONARKEN, AKP DİLENCİ GİBİ EL AÇMIŞKEN FETTULLAH PAPAZLARA YAPTIĞI 2 000 0000 $ LIK BU BAĞIŞ İBRETLİKTİR. MÜSLÜMANLARDAN TOPLANAN BAĞIŞLARLA MÜSLÜMANLARA PAPAZ YETİŞTİRİLİYOR.
SONRA BUNA BAKIN ANLAYIN:
 FETTULLAHIN BAĞIŞ YAPTIĞI YERDEN:)) 2 RESİM http://www.hartsem.edu/pages/about-us/Praxis/aug06.pdf


İMAM ABDULLAH ANTEPLİ,FETHULLAH GÜLEN HAYRANI ÇIKTI.
ABD Temsilciler Meclisi’nin açılış duasını yapan Türk İmam Abdullah Antepli, Fethullah Gülen hayranı çıktı.
Ermeni "soykırım" tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde oylanmasından bir gün önce Kongre’de ilginç bir gelişme yaşanmış, Temsilciler Meclisi’nin açılış duasını, bir Türk imam yapmıştı.
Kuzey Carolina’daki Duke Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Abdullah Antepli, açılış törenindeki duada, Kongre üyelerinden din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ülkelerine en iyi şekilde hizmet etmelerini istemişti.
Abdullah Antepli, aynı zamanda Amerika’daki üniversitelerde görev yapan az sayıdaki Müslüman din adamlarından biri. Antepli, üniversitede ders vermenin yanı sıra, Müslüman öğrenci ve öğretim görevlilerine dini danışmanlık da yapıyor.
Amerikan’ın sesi radyosuna yaptığı açıklamada Temsilciler Meclisi'ni dua okuyarak açmanın, kendisi için çok büyük bir onur olduğunu söyleyen Abdullah Antepli Duke Üniversitesi'nde ders veriyor.
Abdullah Antepli, Amerikan’ın sesi radyosuna bir açıklamada Müslümanların Amerikan toplumunda hak ettikleri yeri kazanması için yaptıkları çalışmaların devam edeceğini söylemişti.
Fethullah Gülen Hayranı
Amerika'daki üniversitelerde görev yapan az sayıdaki Müslüman din adamından biri olan Abdullah Antepli’nin faceebook sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında çok ilginç bilgiler var.
Abdullah Antepli, Fethullah Gülen hayranı. Antepli’nin hayran olduğu diğer ünlü isimler; Necip Fazıl Kısakürek, Abdülhamit Han ve Greg Mortenson.
Greg Mortenson, “Genç Okurlar İçin Üç Fincan Çay” adlı kitabıyla tanınıyor.
Abdullah Antepli’nin hayran olduğu ünlülerden birisi de ünlü müzisyen Yusuf İslam.
Türkçeyi en iyi öğrenen öğrencileri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen Uluslarası Türkçe Olimpiyatları Abdullah Antepli’nin hayranı olduğu kuruluşlar arasında.

antigazete.com


HAYIRLI OLSUN!
FETHULLAH GÜLEN CEMAATİNDEN PAPAZ OKULUNA 2 MİLYON DOLARLIK BAĞIŞ!
Sonunda bu da oldu! İlk kez Müslüman bir cemaatten, Hristiyan misyonerler yetiştiren bir okula tarihi değerde bir para yardımı yapıldı. Dinlerarası diyalogun bir parçası mı bu bağış? Yoksa başka sebepler mi var? İşte çok ilginç haberin ayrıntıları!
13.11.06 12:07
TURKISH AMERICAN JOURNAL'IN HABERİ
Hartford Seminary'e (Papaz Okulu) müslüman bir cemaatten Modern İslam üzerine araştırma yapılması için $2 milyon dolarlık bir para bağışı yapıldı.
Hartford Seminary halkla ilişkiler müdürü David S. Barrett yaptığı açıklamada,  "Hartford Seminary tarihinde ilk defa müslüman bir cemaatten bu kadar büyük bir bağış" aldıklarını söyledi.  Alınan en büyük bağış ise 1997'de $6 milyon dolardı.
Perşembe günü Papaz Okulu (Seminary) tarafından basına yapılan açıklamada bu bağış; Fethullah Gülen cemaati adına Ali Bayram tarafından yapıldı. Ali Bayram "Bu para İslamın yanlış anlaşılmasını önlemek amacı ile Modern İslam Kürsü'sü kurulması için verildiğini" söyledi.
$2 Milyon Dolarlık bağış; İslami kurallara göre toplanan paralardan elde edildiğini yani kumar, alkollü içki  ve sigara satışından elde edilmediğine dikkat çekildi.
Yeni kurulacak Modern Islam Kürsü'sü: McDonald Merkezinde faaliyet gösteren Hartford Seminary Papaz Okulunun İslam ve Hiristiyan-Müslüman İlişkileri Bölümü altında araştırma yapacaktır.
Seminary Papaz Okulu uzun yıllardan beri Gülen cemaati ile çalışmaktadır. Bu cemaat İslam adına şiddeti red etmekte ve bu cemaatin çok sayıda öğrencileri ve din adamları buradaki Papaz Okuluna gelip araştırma yapmaktadırlar. Gülen'nin takipçileri İslam'dan taviz vermeksizin modernizmi, diyaloğu, hoşgörüyü ve demokrasiyi savunmaktadırlar.
Hartford Seminary Papaz Okulu başkanı Heidi Hadsell'de "alınan $2 milyon dolarlık bağış;  Modern İslam üzerine araştırma, eğitim yapmak ve elde edilen sonuçları günümüz dünyasına ilan etmektir" dedi.
---------------------------------------
Dr. Ali Bayram Kimdir?
Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyelerinden.
 --------------------------------------------------------------
Hartford Seminary tarihine kısa bir bakış:
Hartford Seminary 1833 yılında Amerika'nın Connecticut eyaletinde kuruldu, Kuzey Amerika'daki 230 Hıristiyan misyoner okullarından en eskisidir.
Bir zamanlar Papaz yetiştiren bu misyoner okulu 1970'li yıllardan beri Hıristiyan-Müslüman diyaloğuna yönelmiş durumda. Fakültede sadece rahipler değil cezaevlerinde istihdam edilmek üzere imamlar da yetiştiriliyor. Hartford Seminary misyonerlik  faaliyetlerinden yöntem değişikliğine 1970'li yıllarda başlamış. Klasik anlayışı terk ederek Müslümanlar ile diyalog arayışına girişilmiş. Ve sonuçta fakültede İslami eğitimin de verilmesine karar verilmiş. İmam'lık sertifikası almak isteyen öğrenciler, iki ayrı bölümden oluşan bir ders programına tabi tutuluyor. İlk bölüm akademik ders programı. Müslüman hocalardan ilgili konularda eğitim alıyorlar. İkinci bölümde ise uygulama yapılıyor. Çeşitli cemaatlere mensup hocalar fakülteye davet edilerek öğrencilere konferans verdiriliyor. Bu konuda Amerika'daki Müslümanların en büyük kuruluşu olan Islamic Society of North America (ISNA) ile işbirliğine gidilmiş.  Bu yıl ISNA'nın başına Hartford Seminary öğretim üyesi bayan Ingrıd Matson getirilmiştir.
Ingrıd Matson, Harford Seminary yayın organı The Muslim World dergisinin editorü ve aynı zamanda ABD ve İsrail çifte vatandaşı sayın Ibrahim Abu-Rabi ile bu dergiyı çıkarmaktadırlar.
The Muslim World 1911'de yayın hayatına giren bir misyoner dergisidir. Dünyada hızla yayılan İslam'ı durdurmak, müslümanları hiristiyanlaştırmak ve Osmanlı'ının batıya yayılmasını önlemek için yapılan araştırmaları desteklemek ve yayınlamaktı
HABERİN ORİJİNAL LİNKİ
BU DA MİSYONER OKULUNUN KENDİ İNTERNET SİTESİNDEKİ AÇIKLAMASI


DANSÖZLER DEVREDE:
“MİSYONER PAPAZ OKULU İSLAMİYETİN YANLIŞ TANINMASINI ENGELLEYECEK” MİŞ.
HER AÇIKLAMADA BATIYORLAR.

ABD PAPAZ OKULUNA İSLAM KÜRSÜSÜ
Papaz okuluna İslamiyetin yanlış tanınmasını engellemek amacıyla kurulacak İslam Kürsüsü için verilen 2 milyon dolar, 'misyoner okuluna bağış' olarak yorumlandı.

İslamiyet'in imajının Batı nezninde kurtarılması için yapılan hayır girişimi, "Misyoner okuluna yardım" olarak lanse edildi.

Konuyla ilgili verilen habelerde: "Misyonerlere Gülen'den Bağış" vurgusunun yapılması dikkat çekti.

ABD'de yayınlanan bir gazetenin haberine dayandırılan bilgilere göre, Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen 'in, ABD'deki misyoner okulu Hartford Seminary'ye ''Modern İslam'' üzerine araştırma yapması için 2 milyon dolar bağışta bulunduğu ileri sürüldü ve Söz konusu miktar, okul tarihinde Müslüman bir cemaatten alınan en yüksek miktardaki bağış olarak kayıtlara geçti.

ABD'deki Turkish-American Journal'de yer alan bilgilere dayandırılan haberlere göre, söz konusu bağışı Gülen cemaati adına Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Ali Bayram yaptı. Hartford Seminary Halkla İlişkiler Müdürü David S. Barrett yaptığı açıklamada, Hartford Seminary tarihinde ilk defa Müslüman bir cemaatten bu kadar büyük bir bağış aldıklarını söyledi.

Turkish-American Journal'de yer alan bilgiler, misyoner okulunun aldığı en büyük bağışın 1997'de 6 milyon dolar olduğunu ortaya koyarken Gülen'in bağışını yapan Bayram, ''Bu para İslamın yanlış anlaşılmasını önlemek amacı ile Modern İslam Kürsüsü kurulması için verildi'' gerekçesini gösterdi. 2 milyon dolarlık bağışın İslami kurallara göre toplanan paralardan elde edildiğine, yani kumar, alkollü içki ve sigara satışından edinilmediğine dikkat çekildi.

Turkish-American Journal'de, söz konusu bağışla kurulacak ''Modern İslam Kürsüsü'' nün, McDonald Merkezi'nde faaliyet gösteren Hartford Seminary Papaz Okulu'nun İslam ve Hıristiyan-Müslüman İlişkileri Bölümü altında araştırma yapacağı bilgisi yer alırken şu değerlendirmelere de yer verildi: ''Seminary Papaz Okulu uzun yıllardan beri Gülen cemaati ile çalışmaktadır. Bu cemaat İslam adına şiddeti reddetmekte ve bu cemaatin çok sayıda öğrencisi ve din adamı buradaki Papaz Okulu'na gelip araştırma yapmaktadır. Gülen'in takipçileri İslamdan taviz vermeksizin modernizmi, diyaloğu, hoşgörüyü ve demokrasiyi savunmaktadırlar.''
Haber7
Not:
1-97 de 6 milyon dolar almış.Yani 2 milyon dolar en büyük bağış değilmiş.
2-Misyoner papaz okuluyla Fettullahın uzun yıllar birlikte çalışıyormuş.


BU BAĞIŞ İLK DEĞİL.
FAKAT DİĞERİ YALANLANDI.
BUNUN FARKI İSE:
 SAVUNULUYOR OLUŞU

FETHULLAH GÜLEN CEMAATİNİN 2 MİLYON DOLAR BAĞIŞLADIĞI PAPAZ OKUL
İşte Papaz Okulu gerçeği!!! İslam’a hakaret eden Misyonerlere, Gülen Cemaati 2 Milyon Doları niye verdi?
 ABD’de 1833′den beri Kiliselere papaz yetiştiren ve Müslümanları Hristiyanlaştırma projesine hizmet eden Misyoner Okuluna Fethullah Gülen Cemaati’nin 2 milyon Dolar bağış yapması büyük yankı yarattı. Medya Faresi’nden sonra bu haber büyük gazetelerde de m
Turkish-American Journal’ın haberi.
Türk medyasında 14 Kasım 2006′da Gülen Cemaatinden “Papaz Okuluna 2 Milyon Dolar Bağış” adlı haberler çıktıktan sonra Hartford Seminary bu bağış ile ilgili oluşan tepkiler üzerine Papaz okulu web sitesindeki ilgili haber makaslanarak yeni versiyonu yayınlandı. 14 Kasım 2006 ‘dan önceki haber ve 14 Kasım 2006′dan sonraki haberin orijinali;
Gülen Cemaati adına Dr Ali Bayram’ın Hartford Seminary’e yaptığı para bağışı anlaşması imza töreni ve ilgili yapılan basın açıklamasında 14 Kasım 2006′daki versiyonda silinen ifadeler şunlardır. Bir misal Şöyleki:
Hartford Seminary’s Macdonald Center for the Study of Islam and Christian-Muslim Relations, through co-director Ibrahim Abu-Rabi’, has worked with the Gülen community since 1999 and participated in the discussions leading to the $2-million gift. “I am appreciative of Ibrahim’s support and the Seminary owes him thanks for his effort,” Hadsell said.
“Hardford Seminary MacDonald Merkezi İslam-Hiristiyan İlişkileri Bölümü Müdürlerinden İbrahim Abu-Rabi’inin Gülen Cemaati ile 1999 yılından beri çalıştığını ve yapılan 2 milyon dolarlık para bağışı için gösterdiği gayretten dolayı Hartford Seminary adına kendisine minnettar olduğumuzu arz ederim” Hadsell.
Gazetelerde çıkan haberlerden sonra Papaz Okulu Hartford Seminary yönetimi bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamanın bir kısmının Türkçe tercümesi;
Hartford Seminary Başkanının yaptığı basın açıklamasında Diyanet İşelerinden sorumlu Devlet Bakanı Sayın Mehmet Aydın ilede bağlantılı olarak beraber çalıştıklşarını söyledi. Şöyleki;
We are proud to host many Turkish students and scholars who have been studying Islam and Christian-Muslim relations at Hartford Seminary. In addition, the Seminary has a partnership with Turkey’s Ministry of Religious Affairs. The Minister, Mehmet Aydin, and other ministry officials recently visited Hartford Seminary, and we are finalizing a student exchange through which the ministry will endorse students from Turkey to come to the Seminary to study interfaith dialogue.
Türk öğrencilerininin ve bilim adamlarının İslam_Hiristiyan İlişkileri Bölümünde yaptıkları çalışmalardan ötürü memnuniyetimizi arz ederiz. Diyanet İşelerinden sorumlu Devlet Bakanı Sayın Mehmet Aydın ile ve diğer bakanlık görevlileri Hartford Seminary’i resmi olarak ziyaret etmişler ve yapılan ziyaret neticesinde Hartford seminary’e Türkiye’den öğrenci değişimi programı için bakanlık ile yapılan anlaşma neticesi hazırlıklar bitim aşamasına gelmiştir. Türkiye’den buraya gelecek öğrenciler dinlerarası diyalog üzerine eğitim alacaklardır.
Papaz Okulu başkanı Heidi Hadsell yaptığı basın açıklamsının son kısmında Drç Alı Bayramın yapacağı para bağışı hakkında basında yapılan haberler den dolayı Drç alı Bayram maalesef yanlış anlaşılmıştır.Aramızda varılan anlaşma neticesinde 2 milyon dolar bize bağışlanacağı taahhüt edilmiş ve aramızda bir anlaşma imzalanmıştır.
Birkaç gün sonra Türkiye’ye gelip bu konu hakkında daha detaylı görüşme yapmak dileği ile.
Heidi Hadsell
Statement by Hartford Seminary President
November 13, 2006
PEKİ PAPAZ OKULU HARTFORD SEMINARY ve THE MOSLEM/MUSLIM WORLD DERGİSİ NEYE HİZMET EDİYOR?
Gulen Cemaati tarafından Papaz okulu Hartford Seminary’e 2 Milyon Dolar para bağışı haberi basında yayınlanmasından çok önce Hartford seminary hakkında araştırma yapmıştık.
Araştırma gurubumuz farklı etnik ve dinlerden oluşan araştırmacılardan oluşmaktadır. Papaz okulu Hartford Seminary hakkındaki araştırma dosyası iki bölümden oluşmaktadır. Birinci kısmı bu okulun Kuruluşu, misyonu ve yayın organı The Moslem World (Müslüman Dünyası) dergisi hakkındadır. İkinci bölümü ise Bu kuruluşun bugünkü misyonu ve ona destek veren kişi ve kuruluşlar hakkındadır. Birinci kısmı aşağıda sunuyoruz.
Hartford Seminary ve Yayın organı The Moslem World Dergisi Hakkında Bir Değerlendirme
Hartford Seminary (Papaz ve Misyoner Okulu) 1833′te kiliselere papaz yetiştirilmek üzere kurulan bir misyoner kuruluşudur. 1900′lü yılların başında Hartford School Missions (Hartford Misyoner Okulu) misyonerlik hizmeti vermiştir. Bugün Hartford Seminary Foundation olarak adlandırılmakta olan bu kuruluş papaz yetiştirmenin yanında kilisenin toplumdaki yeri ve rolü, İslam, Hiristiyan -Müslüman ilişkileri üzerinde araştırmalar yapmaktadır. Hartford Seminary The Muslim World adlı bir dergi yayınlamaktadır. Bu derginin editörü; İbrahim M. Abu-Rabi’dir yardımcısı ise Kuzey Amerika Müslüman Toplumu (ISNA) kuruluşunun Başkanı İngrid Mattson’dir. Bu dergi 1911′de yayına başlayan The Moslem World’un yeni adıdır.
Bu derginin yayınlanmasında neler amaçlanmıştı?
Dergi Hiristiyan misyonerlerin; İslamı ve Müslümanları hıristiyanlaştırma konusunda eğitilmesi için araştırma yapmaktı. Bu derginin esas amaçlarından biride Osmanlılar tarafından Avrupa’da hızla yayılan İslamın nasıl durdurulacağı üzerinde idi. Bunun yanında menfi propagandalar ile İslam aleyhinde negatif bir imaj meydana getirmekti. Bu konu hakkında The Moslem World dergisınde yayınlanmış makalelerden bazı misaller şöyle sıralanabilir:
Editör’ün Notu adlı bölümde “Dünya genelinde Müslümanları maddi ve manevi olarak Hiristiyanlığa yönlendirmek, Hiristiyanlığın önündeki İslam engelini kaldırmak ve Müslümanları Hiristiyanlaştırmaktır. Pratik olarak Müslümanların İslama sevgi ve muhabbetlerini azaltıp dinlerinden uzaklaştırarak manen yaralayıp Müslümanları, İsa’yı kurtarıcı olarak arzu edecek kıvama getirmektir.” (Cilt. 1, No. 1, Ocak 1911, Sayfa: 3)
“İstanbul (Costantinapol) İslamın Merkezidir” adlı bir başka makalede ise “Bugün Türkiye’deki Müslümanlar Hiristiyanların Tanrısına ve İsa’nın mesih olduğuna inanmaktadırlar. Genelde Türk köylüleri arapça bilmediğinden Kur’an hakkında kulaktan dolma bilgilere sahip cahil insanlardır. Bu kişiler ilmi bir eğitime sahip olmadıklarından dolayı kolaylıkla Hiristiyanlaştırılabilirler.” (Cilt. 1, No. 3, Haziran 1911, Sayfa: 231) Bu dergide, İslamı ve Müslümanlığı yıpratıcı yayınlarının yanında Peygamber efendimize (A.S.M.) hakaret içeren makaleler de yayınlanmıştır.
Şöyleki; “Muhammedi’lere Misyonerlikle Tesir Etmek” adlı yayınlanan bir makalede “İslam uzlaşma dinidir. Bu dinin kurucusuna karşı menfi hisleri uyandırarak yani onun din duygusunu kendi politik hırsı için kullandığını ve doğruluğu savunmasının nedeni ise; ahlaksız, cinsel arzu ve isteklerine ulaşmak için yaptığını nazara verip bu şekilde Muhammedin sevgisini Müslümanların kalbinden çıkararak başarılı olunabilecektir.”(Vol. III, No.1, Ocak 1, Sayfa:5)
Bu son alıntıda da açıkça görüleceği gibi son günlerde Papa XVI. Benedict’in yeniden dillendirdiği İmparator II. Manuel’in Hz. Muhammed ve İslam hakkındaki hakaret içeren sözleri ile parallelik arz etmektedir. The Muslim World dergisinin tarihi misyonu yukarıdaki alıntılardan da anlaşılacağı üzere, Hartford Seminary; İslam’ı yozlaştırmak ve Müslümanların imanını tahrip edici yayınlara devam etmektedir. Genellikle taklidi imana sahip müslümanlar arasında etkili olmaya çalışmaktadır. Hartford Seminary “Ilımlı İslam” adı altında İslam’ı yeniden yorumlayan kişileri yetiştirmektedir. Hartford Seminary bir çok İslam ülkesinden gelen müslüman öğrencileri sözde İslam konusunda eğitmektedir. Ne gariptir ki Türkiye’den de bazı Müslüman cemaatler bu okula maddi destek vererek öğrenci de sağlamaktadırlar.
İslam ve Hz. Muhammed (A.S.M) hakkında hakaret dolu yayınlar yapmış olan bu misyoner kuruluş şimdi de Müslümanlara İslam hakkında sözde eğitim vermektedir. Arzu eden kişiler yukarıda sözü edilen makaleleri herhangi bir üniversiteden (özellikle ABD’de) temin ederek The Moslem/Muslim World dergisinin misyonu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirler. Müslümanların bu ve bunun gibi bazı organizasyon ve dini cemaatler tarafından İslam’ın tahrip ve dejenere edilmesi tehikesine karşı uyanık olmaları zaruridir.


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."