12 Mayıs 2009 Salı


Ermenileri kullanarak; Türkiye’yi Holokost benzeri “soykırım yalanı” ile köşeye sıkıştırmaya çalışan Siyonistler ABD’deki lobilerini sanki İsrail’den bağımsızmış gibi göstererek kumpasa almaya çalışıyor. ABD Yahudi lobileri ermeni soykırımı yalanına “vardır” derken Siyonistlerin merkezi “yoktur” diyerek dengeyi sağlıyor.
On yıllardır Türkiye kamuoyunu bu tip oyunlarla kandıranlar yine aynı yalanlarına devam ediyorlar.
Böylece Ermeniler yine kullanılıyor, Türkiye’deki Yahudi ve İngiliz madalyalıları, İsrail yandaşlarının eli güçleniyor, temiz kalpli Türk halkına da “Siyonist İsrail sizin dostunuzdur” yalan imajı veriliyor.
Unutulmamalıdır ki bu coğrafyanın en kanlı emperyalisti ve batı emperyalistlerin coğrafyamızdaki karargâhı İsrail’dir.
Ne güzel kumpas değil mi?
Yersen kardeşim.
Yeme…

KNESSET’TEN ERMENİ TASARISINA RET
İsrail Meclisi Knesset muhalefetteki sol görüşlü Meretz Partisi’nin parlamentoya sunduğu “Ermeni Soykırımı’nı tanımaya” ilişkin yasa tasarısını görüşmeyi red etti.
Meretz'in grup başkanı Haim Oron tarafından hazırlanan ve sunulan tasarı 1915 olaylarının Soykırım olarak tanınması amacıyla mecliste görüşülmesini amaçlıyordu. Tasarıyı İsrail Hükümeti adına yanıtlamakla görevlendirilen Çevre Bakanı Gilad Erdan hükümetin karşı görüşünü iletirken şu noktalara değindi: “1915 olayları duygu yoğunluğu yüksek hassas bir konu. Bu savaşta hayatını kaybedenleri anmak gereklidir. Ancak hükümetimizin görüşü bu tasarının siyasi tartışmalarla değil tarihçiler tarafından görüşülmesidir” dedi. İsrail’de bulunan Ermeni toplumu temsilcilerinin de izlediği oturum sırasında Erdan, “İsrail’in bu meselede taraf haline getirilmemesi” konusunda uyarıda bulundu. Tasarı hükümeti oluşturan Likud, Evimiz İsrail, İşçi Partisi ve muhalefetten Kadima partisinin oylarıyla red edildi.
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, daha önce İsrail’in, Türkiye ve Ermenistan’ın ölümlerin niteliğine ilişkin uyuşmazlıkları diyalog yoluyla çözmesi gerektiği yolundaki tavrını bir kez daha yinelemişti. Kudüs’ün, 1915 olaylarını “soykırım” olarak adlandırmanın Ermenistan ve Türkiye arasındaki sorunların çözümüne katkı sağlamayacağı görüşü vurgulanmıştı. İsrail’li liderlerin zaman zaman Soykırım Tasarısının ABD Senato’sundan geçmemesi için Türkiye adına Yahudi Lobilerine telkinde bulunduğu medyaya yansımıştı.
ABD’deki Yahudi lobisinin, Ermeni ve Yunan lobilerinin Kongre’de Türkiye çıkarlarına karşı yaptıkları baskılarla mücadelede yıllarca Türkiye’nin en büyük destekçisi olduğu biliniyor.