22 Ocak 2010 Cuma


"CAN’LAR BUNLARA KANMAZ" 
MALLAR  DEMEK İSTERDİM

Ama diyemiyorum.
Neden mi?

Cezmi YURTSEVER.
Adanalı Tarihçimiz.
“Ermeni soykırım yalanlarını” ve “Masonlar” üzerine ses getiren araştırmaları ile dikkat çekti.


Gerek; http://www.cezmiyurtsever.com/ sitesinde gerekse düzenlediği sergilerle ve kitaplarıyla halkımızı aydınlatmaktadır.
İşte bu mücadele birilerinin dikkatini çekti ve Youtube de Cezmi Yurtsever adıyla Alevilere hakaret eden bir görüntüleme yayınlandı.
Bunlara alışkınız. Vatana millete faydalı olan aydınlarımız yıllardır birilerinin hedefi olmaktadır. Şimdi ise bunun başka bir versiyonuyla karşı karşıyayız.
Cezmi YURTSEVER’in tüm yazılarını okudum.
İçerisinde bir tane Alevileri kötüleyen kelime bulamazsınız.
Aksine Alevilerin saygın insanlar olduğunu söyleyen insandır.
Buna da gerek yok.
Hiç kimse böyle rezil bir videoyu isim vererek ve telefon vererek yayınlamaz.
Ama yorumlara baktığımda şok oldum.
Muhtemelen bu yorumları yapanlardan birkaçı videoyu yayınlayanlar.
Ama yinede buna inananların olduğu da kesin.
İşte bu nedenle; CAN’LAR BUNA KANMAZ MAL’LAR diyemiyorum.

Bu yazıyı yazarken youtubeden videonun kaldırıldığını gördüm.

Youtube biliyorsunuz Türkiye’den müdahale edilemiyor.Ancak ekleyen kişiler kaldıra bilirler.Yada mahkeme kararıyla komple Türkiye’den erişimi engellene bilir.
Bu gün CEZMİ YURTSEVER’e yapılanlar daha önce başka aydınlarımıza yapıldı,yarında yapılacak.
Bu rezil emperyalist uşaklara tepki vermeliyiz.
Her şeyden önce de bu rezil karalamalara kanmamalıyız.

Konu üzerine Cezmi YURTSEVER ile yaptığımız msn görüşmesi.
İşte gerçekler bunlar:



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."
Her yazıma üstteki; Mehmet AKİF ERSOY'un  güzel sözünü ekliyorum.
Ama ne yazık ki; SAHİP ÇIKANLARA SAHİP ÇIKMIYORUZ.
MİLLENNİUM CHALLENGE  HAİTİ’DE GERÇEKLEŞTİ.
SIRA KİMDE DERSİNİZ.


ABD HAİTİ'Yİ İŞGAL ETTİ
ABD'nin depremin vurduğu Haiti'ye askeri üs kurması ülkenin işgali olarak yorumlanırken, Fransa ve Venezuela Amerika'yı uyardı. Amerika bu işgalle Güney Amerika'daki kontrollerini arttırmayı hedefliyor.

Deprem felaketinin ardından Haiti'yi işgal eden ABD bölgede askeri üssünü de kurdu. Fransız Haber Ajansı AFP, ABD'nin başkent Port-au-Prince'in kuzeyinde bir askeri operasyon üssü kurmaya başladığını duyurdu. AFP, Amerikan askerlerinin, üslerini Port-au-Prince havaalanına yaklaşık bir kilometre uzaktaki bir elektrik santral tesisine kurduğunu bildiriyor. 

Amerikan ordusunun 82. hava indirme tümenine bağlı paraşüt birliklerinin üsse yerleştiğini duyuran AFP Amerikan donanmasına bağlı helikopterlerin asker taşımayı sürdürdüğünü haberleştirdi.
 

ABD'nin deprem bahanesiyle Haiti'ye asker yığması ve bu ülkeyi işgal etmesi karşısında Fransa da sesizliğini bozdu.

Fransa ABD'nin üstlendiği egemen role açıklık getirmesini ve Birleşmiş Milletler'in soruşturma başlatmasını istedi.

Fransa İşbirliği Bakanı Alain Joyandet'nin teşhisi ise Joyandet, ABD'nin Haiti'deki amacının Haiti halkına yardım etmek değil, ülkeyi işgal etmek olduğunu vurguladı.
 

ABD'nin Haiti'yi işgal etmesinin ardından Birleşmiş Milletler Haiti'de daha aktif bir rol üstlenmek için girişimlerini hızlandırdı.
 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Haiti'ye takviye barış gücü gönderme konusunu görüşüyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 3 bin 500 takviye personel gönderilmesi önerisinin Konsey üyeleri tarafından onaylanması bekleniyor.
 

Haiti'de 7 bini asker ve 2 bini polis olmak üzere yaklaşık 9 bin Birleşmiş Milletler görevlisi bulunuyor. Güvenlik Konseyinin takviye güç gönderme kararı alması halinde bu sayının 12 bin 500'e çıkması bekleniyor.
 

ABD Haiti'deki operasyonuyla Güney Amerika'nın kontrolünde önemli bir avantaj elde edecek. Haiti'deki Amerikan askeri varlığı, Latin Amerika'da ABD karşıtı oluşumlara karşı caydırıcı etki yapabilecek
Venezuela'dan ABD'ye sert çıkış: 'İşgale son ver'

Venezuela Eğitim Bakanı olan Navarro ise, "Biz ABD'nin bölgede yapmaya çalıştığı manevrayı açıkça kınıyoruz ve ABD halkından, yönetimlerini ülkenin ihtiyaç duyduğu dayanışma desteği ve ilgisi konusunda zorlamalarını istiyoruz" dedi.
 

Navarro, Washington'un Haiti'deki askeri varlığının, zaten korkunç felaketlerin maduru olan ülkedeki durumu daha da zorlaştıracağını belirtti.

Navarro, Haiti'deki trajediye uluslararası toplumun verdiği tepkiyi övmekle birlikte şunları ekledi: "Şu anda onların ihtiyacı olan tanklar, savaş uçakları, tüfekler değil, onlar bir yana deniz piyadeleri hiç değil. Haitililer hastaneye, kurtarma çalışmalarında görev alabilecek kişilere, doktor ve hemşireye, ve aynı zamanda yeniden inşa çalışmalarında yardıma ve ülkelerinin bağımsızlığı pahasına olmayacak özverili bir desteğe ihitiyaç duyuyor".
 

Kaynak: AA / Latina Presenta / Timeturk
 



MİLLENNİUM CHALLENGE NEDİR?
Amerikan ordusu tarihinin en kapsamlı tatbikatını gerçekleştirmektedir (24.07-15.08.2002 – Nevada/ABD). Tatbikata NATO’nun demirbaş ülkelerinden birçoğu katılmasına rağmen Türkiye davetliler listesinde yoktur. Tatbikatın adı ‘Millenium Challenge’, tatbikatın senaryosu ise daha ilginç;
‘Tatbikatın konusu ise; işgal edilmesi planlanan ülkede önce yıkıcı bir deprem meydana gelir, bu depremle eş zamanlı olarak uluslar arası bir mahkeme ülkenin sınırlarını ilgilendiren ve çıkarlarına ters bir karar alır. Burada konu daha da ilginçleşir ve ordu hedef ülkede darbe yapar ve yakınında bulunan ada ülkeyi ablukaya alır. Önemli ulaşım yollarında bulunan bu adanın ablukaya alınması ile birlikte ABD harekete geçer ve 96 saatte o ülkenin önemli şehirlerini işgal etmeye çalışır.
Bu senaryo açıklamaya gerek bırakmayacak derecede Türkiye'yi, o günden bu güne yaşananları hatırlatmakla birlikte bazı açıklamalarda bulunmakta fayda var. Öncelikle, şunu belirtmek gerekir ki tatbikatın gerçekleştirildiği dönemde, dünyada seferberlik emrini 96 saatte gerçekleştirebilen tek ordu TSK idi. Deprem olması ise Türk vatandaşlarına zaten tanıdık gelecektir. İster gerçek manasında olsun, isterse ekonomik bir depremi temsil etsin bu konu Türkiye ile birebir eşleşmektedir. Ayrıca tatbikatın yapıldığı California'da Kuzey Anadolu Fay Hattı'na eş bir fay hattı olduğu da akılda bulundurulmalıdır. Komşu ada ülkeye yapılan abluka operasyonu ve darbe yapılması ise bu tatbikatın Türkiye açısından en ilginç noktalarıdır.’
(Emin YILMAZ – BOP ve MILLENİUM CHALLENGE Tatbikatı , 08.04.2008 , http://www.stratejikboyut.com/haber/bop-ve-millenium-challenge-tatbikati--28124.html  -Aşağıda var.)
TBMM tarihi bir karar vermek üzeredir(25.02.2003). Tezkere meclisten geçerse, ABD ordusu Türkiye’nin güneyinden geçerek Irak’ı işgal edecektir. Bu tezkere ile ayrıca ABD ordusu güneyimizden geçip gitmeyecek belirlenen hat boyunca konuşlanacaktır. Tezkere reddedilir, ABD ise bu resti asla unutmayacaktır.
Amerika’nın yeni başkanı Obama Irak’tan çekilme takvimini açıklar. Yazılıp çizilenlere bakılırsa Amerikan postalı Irak’ı işgal ederken basamadığı Türk Topraklarına geri çekilirken basmak niyetindedir. (The Christian Science Monitor Dergisi) Siz buna işgal etmek de diyebilirsiniz.




"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."
GECE YARISI KANUNU YARGIDAN DÖNDÜ

'Askerlere sivil yargılama' oy birliğiyle iptal!

CHP'nin başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemelerini oy birliği ile iptal etti. Anayasa Mahkemesi, 5918 sayılı Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, askerlere "Anayasal düzene karşı suçlar", "terör" ve "çete" suçlarını işlemeleri halinde sivil yargı yolunu açan düzenlemelerini iptal etti.CHP, 5918 sayılı askerlere sivil yargı yolunu açan Kanun'un 7. maddesi ile değiştirilen "halinde" ibaresi ile geçici 1. maddedeki, 5271 sayılı Kanun'un 250. maddesinde yapılan değişiklik hükümlerinin uygulanmasıyla ilgili düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.
Anayasa Mahkemesinin internet sitesinde yer alan basın duyurusunda, Kanun'un 7. maddesiyle 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesinin (3) numaralı fıkrasının değiştirilen son tümcesinde yer alan "... halinde ..." sözcüğünün iptaline oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.
Kanun ile 5271 sayılı Kanun'un 250. maddesinin üçüncü fıkrasının son cümlesinde geçen "hali dahil" ibaresi "halinde" şeklinde değiştirilmişti. Değişiklikle, "... Savaş ve sıkıyönetim hali dahil askeri mahkemelerin görevlerine ilişkin hükümler saklıdır" hükmü, "... Savaş ve sıkıyönetim halinde askeri mahkemelerin görevlerine ilişkin hükümler saklıdır" olmuştu.
Basın duyurusunda, aynı maddedeki "... halinde ..." sözcüğünün önünde yer alan "... savaş ve sıkıyönetim ..." ibaresinin oy çokluğuyla iptaline karar verildiği bildirildi. Duyuruda, 2949 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un, "Anayasa Mahkemesinin, taleple bağlı kalmak kaydıyla başka gerekçe ile de Anayasa'ya aykırılık kararı verebileceğine" ilişkin 29. maddesinin ikinci fıkrası gereğince bu kararı aldığı kaydedildi.
İptal edilen bölümlerin yürürlüğünün oy çokluğuyla durdurulduğu ifade edilen basın duyurusunda, Kanun'un "Bu Kanun'la, 5271 sayılı Kanun'un 3. ve 250. maddesinde yapılan değişiklik hükümleri, yürürlüğe girdiği tarihte devam etmekte olan soruşturma ve kovuşturmalarda da uygulanır" şeklindeki geçici 1. maddesindeki "... ve 250'nci ..." ibaresinin iptal isteminin ise oy birliğiyle reddine karar verildiği belirtildi.




"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."