19 Mayıs 2011 Perşembe

YUNANİSTAN ADALARIMIZI İŞGAL EDİYOR









Yunan Askerleri Türk adalarını işgal etti
Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'in gündeme getirdiği ve "Didim açıklarındaki Bulamaç ve Eşek adaları 2004 yılında Yunanlılar tarafından işgal edildi ve hükümet buna sessiz kaldı" sözleri ardından oluşturulan Dp heyeti adaları gitmek üzere tekneyle açıldı. İstanbul 1'inci Bölge Dp Parti Milletvekili Adayı emekli albay Ümit Yalım, "Bu adalar yaklaşık 500 yıldır Türkler'in hakimiyetinde. Birçok uluslararası haritada Türkiye'ye ait gösterildiği ve 6 mil olarak kabul ettiğimiz karasuları sınırı içinde olduğu halde adalar Yunanlıların askeri işgali altında bulunuyor" dedi. Eşek Adası'na giden Dp'lileri taşıyan teknenin adaya yanaşmasına Yunan askerleri izin vermedi.

Aydın'ın Didim İlçesi'nde bu sabah erken saatlerde bir araya gelen Dp İstanbul 1'inci Bölge adayı emekli albay 52 yaşındaki Ümit Yalım ile Dp İlçe Başkanı Günay Tikkin, kaptan Mustafa Şentürk ile Fener Burnu'ndan bindikleri Poseidon isimli 10 metrelik tekneyle saat 07. 30'da açıldı. Dp'liler Didim'e 5. 9 mil uzaklıktaki Bulamaç (Farmakonisi) ile 9 mil uzaklıktaki Eşek (Agossini) adalarına hareket ettiler. Şentürk yönetimindeki tekne ilk olarak Eşek adasına doğru yol aldı. 
Fener Burnu'ndan ayrılmadan önce açıklamada bulunan Yalım, Dp lideri Zeybek'in İzmir ve Bayburt mitinglerinde gündeme getirdiği Bulamaç ve Eşek adalarının Türkiye'ye ait olduğunu göstermek amacıyla adalara çıkmak üzere denize açıldıklarını söyledi. Yalım, şöyle konuştu: "Bu adalar yaklaşık 500 yıldır Türkler'in hakimiyetinde olan adalar. 1549 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde Türk egemenliğine giren adaların, 1939 ve 1943 tarihli İngiliz haritalarında Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olduğu görülebilir. Birçok uluslararası haritada Türkiye'ye ait gösterildiğive 6 mil olarak kabul ettiğimiz karasuları sınırı içinde olduğu halde adalar Yunanlıların askeri işgali altında bulunuyor. 2004 yılından bu yana bu iki adada Yunan askerinin, vatandaşlarının işgali ve yapılaşmaların olduğunu öğrendik. Yunan askeri birliklerinin de bulunduğu bu iki adaya bugün giderek pasaportsuz çıkacağız. Eğer başaramazsak pasaportlarımızla çıkıp adada inceleme yapmak istiyoruz. Amacımız bu iki adadaki Yunan askeri birliklerinin, vatandaşlarının bir an önce adayı terk etmesini sağlamak. "

Yalım, Zeybek'in sözlerinden sonra Dışişleri Bakanlığı'nın internet sayfasında 2 saat yayınlandıktan sonra kaldırılan yazıda, bu iki adaya "adacık" denilmesinin büyük üzüntü verdiğini belirterek, 'Bulamaç adası İstanbul'daki Büyük ada, Eşek adası ise ondan iki misli büyüktür. Adacık denilerek adaların durumunun küçük gösterilmeye çalışılması üzücüdürö diye konuştu.

3 MİLDEN FAZLA YAKLAŞILAMIYOR

"BALIKÇILAR YILLARCA ACI ÇEKTİ"

Bölgede 22 yıldan bu yana kaptanlık yaptığını belirten Mustafa Şentürk de, iki hafta öncesine kadar bu iki adayı Yunan adası olarak bildiklerini söyledi. Üzerindeki ve etrafındaki askeri birlikler, binalar ve Yunan bayraklarının bu düşünceyi pekiştirdiğini kaydeden Şentürk, "Bugüne kadar neden sahip çıkmadığımızı anlayabilmiş değilim. Adaların bizim olduğunu öğrenince ben de gönüllü olarak gidip karaya çıkmaya karar verdim. Çünkü bu iki ada ile Didim arasında Bodrumlu ve Didimli balıkçılar yıllarca büyük acı çekti, Yunan botları tarafından taciz edildi, binlerce liralık ağları denizin dibine gitti" diye konuştu.

Bu arada Bulamaç adası üzerine Yunanlılar tarafından yapılan kilise, yere çizilmiş büyük bir Yunan bayrağı, elektrik üretmek için kurulan rüzgar enerji santralı ve askeri birliklerin binaları Didim sahilinden de görülüyor. 'Poseidon' isimli teknede kaptan ve iki Dp'linin dışında iki de gazeteci bulunuyor.

ADAYA ÇIKAMADILAR

Dp'liler Eşek Adası'ne beş metre kadar yaklaştıkları sırada, kadaki Yunan askerleri tarafından uyarıldı. Adaya çıkmak isteyen Dp'lilere Yunan askerleri Samos adasından giriş yapabileceklerini, ondan sonra adayı ziyaret edebileceklerini söyledi. Yunan askerleri teknenin adaya bağlanmasına da izin vermedi. Dp'lileri taşıyan teknenin Bulamaç adasına geçeceği bildirildi.


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

YUNANİSTAN KÜÇÜK ADA'YI İŞGAL ETTİ



Yunan Genelkurmayı olayı yalanladı. Ancak Yunanistan'ın dibimizdeki adaya karakol ve gözetleme kulesi kurduğu ortaya çıktı

Yunanistan, sessiz sedasız Türkiye'nin hemen dibindeki, Antalya'nın Kaş ilçesinden gözle görülen ve kimseye ait olmayan Kara Ada'ya sahip çıktı. Geçen hafta Proto Thema gazetesinde yayınlanan habere göre, Yunanistan 12 Adalar bölgesindeki küçük adalara savaş gemileriyle bin kadar komando sevk etti. O adacıklardan biri de Yunanlıların 'ro' dediği Kara Ada... Bu haber üzerine Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı haberi yalanladı, “Gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Yunan Genelkurmayı'nın açıklaması gerçeği yansıtmıyor çünkü Yunanistan'ın, Türkiye'nin hemen dibindeki o adacığa asker yığdığı hatta karakol ve gözetleme kulesi bile kurduğu görülüyor. Adanın etrafında da bir Yunan hücumbotu devriye geziyor. Kara Ada, Türkiye'nin burnunun dibinde, Antalya'nın Kaş ilçesinden gözle görünen Meis adasının 3 mil batısında bulunuyor. Yüzölçümü bir kilometre kare... Burası “aidiyeti belli olmayan ada”, yani İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yapılan Paris Antlaşması'na göre kimseye ait değil ve yerleşim de yasak.

Kardak krizi

1996'da bir Türk gemisi Kardak Kayalıkları'nda karaya oturunca Türkiye ve Yunanistan olayın kendi karasularında olduğunu iddia etmişti. Türk ve Yunan kurtarma ekipleri arasındaki anlaşmazlık krize yol açmıştı. Türk SAT komandoları adaya Türk bayrağı dikince iki ülke savaşın eşiğine gelmişti. (kanal-D haber)


SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."