14 Temmuz 2009 Salı

MAZLUM'U KORUMAK İÇİN DEĞİL; MAZLUM YARATMAK İÇİN VARLAR

BÖYLE BİR YAZAR KADRON VARSA

Ne demiştik böyle bir yazar kadron varsa:

“çevrene yeşil gözlüklerin arkasından turuncu turuncu bakar Ağrı dağını Ararat, Diyarbakır’ı BOP merkezi, Kıbrısı ABD’nin uçak gemisi, Türkiye Cumhuriyetini yedi eyalet, Asyalı değil Avrupalı görür, kendini de insan hakları masallarının güzelliğinde biraz Ermeni, biraz ayrılıkçı Kürt, biraz Rum kısacası karakteri küresel, kaptığı yeşil dolarlar kadar mutlu LİBOŞ hissedersin” demiştik.

İşte Diyarbakır’da asılan Mazlum-Der afişi ve buna tepkisiz kalan Akp hükümetinin kardeşliği, Türkiye Cumhuriyeti kuruluş felsefesi, kurucu unsurların ayrıştırılması görevini çeşitli ayak oyunlarıyla sürdürüyorlar.

Burada tek amaç var “Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk denir” felsefesini, sözüm ona insan hakları yalanlarıyla, ırksal, dinsel, faşist bir ayrışmaya sokmak. Yapılan birleştirmek değil, ayrıştırmak. Parçaları sömürmek, yönetmek, kışkırtmak ve yok etmek çok daha kolaydır çünkü. Ve bu sadece emperyalistlerin işine yarar.Mazlum-der adı altında ağızlarından insan halkı kavramını düşürmeyenlerin amacı Türk kimliği adı altında uluslaşmış tüm kurucu unsurları emperyalistlerin sömürüsüne açabilecek parçalara bölerek hazırlamaktır.Böyle basit oyunlarla; Kürdüyle,Türküyle ,Çerkeziyle,Alevisiyle ,Sünnisizle kenetlenmiş Türk Halkı daha dün emperyaliste dünyada ilk ve tek dersi verdi.Şimdi torunları dedelerin intikamını içimizden devşirdiği ayrılıkçı Kürtleri,yeşil ihaneti ve liboşları kullanarak böyle almaya çalışıyor.

Gülerim ben bu kardeşliğe.

Yine avucunuzu yalayacaksınız.

Bakın ayrılıkçı Kürt, yeşil ihanet Fettoş ve liboş kardeşliğinin bir örneği daha.

Alevi, Sünni, Çerkez, Kürt ve türküyle bir bütün; Türk Halkıma; saygılarımla.

ANDIMIZ KALDIRILSIN AFİŞLERİ

İlköğretim okullarında okutulan ‘Öğrenci Andı'nın kaldırılması için kampanya başlatan Mazlum-Der, hazırladığı ve içerisinde garip ifadeler bulunan afişleri Diyarbakır'daki billboardlara astırdı.

Çizimlerin yer aldığı mizahi dille yeniden yazılan ‘Öğrenci Andı’nda,‘Ne mutlu Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyim, Aleviyim... Diyene, sonra da dayak yiyene” denildi.

Mazlum- Der tarafından hazırlandı, Diyarbakır'da asıldı

İlköğretimde okutulan ‘Öğrenci andı'nın kaldırılması için daha önce imza kampanyası başlatan Mazlyum- Der, şimdi de bu amaçla hazırladığı afişleri billboardlara astırdı. ‘Andımız kaldırılsın kampanyası' başlığı ile hazırlanan afişte, ‘Öğrenci Andı' mizahi şekilde yeniden hazırlanarak çizimler eşliğinde afişe yerleştirildi. Hayat Bilgisi dersi ve ‘Andımız' başlığı ile afişte verilen andın metni şöyle yer aldı:

“Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyimi, Aleviyim... Desem de, ben çalışkanım ilkin, büyüyünce işsiz kalsam da. Büyüklerimi görmek, küçüklerimi dövmektir işim. İlk işim yurdumu ve milletimi ‘Üzüm'den çok sevmektir kesinlikle. Ülküm, takla atmak, yere düşmek ve ne olursa olsun taş ile yakalanmamaktır. Ey büyük Kürd, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi... Kaçtığın yoldan, gösterdiğin hedefe oturmadan yürüyeceğime ayran içerim. Varlığım Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi. Varlığına ceza olsun. "Ne mutlu kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyim, Aleviyim... Diyene, sonrada dayak yiyene.”

Afişin altında metninin mizahi olarak hazırlandığı belirtilerek, söz konuşu çalışmada amaçlanan olayın öğrenci andının kaldırılması olduğu uyarı yazısı yer aldı.

Vatan gazetesi