9 Temmuz 2009 Perşembe

HAYATINIZ YALAN VE ENTRİKA

ABD EKRANLARINDA ŞOK: ÜLKENİN TEK ŞANSI YENİ BİR SALDIRI!

ABD'de şok doğuran bu sözler, Neocon tehlikesini ve '11 Eylül'ün ardında kim var?' sorusunu yeniden gündeme taşıdı.

Amerika'nın en çok izlenen ve en tartışılan kanallarından biri olan, genellikle muhafazakâr ve bazen de aşırı sağcı görüşlerin yer aldığı FOX TV, sadık izleyicilerini bile şaşırtan bir konuşmaya sahne oldu.

Meksika sınırında yaşanan uyuşturucu kartelleri probleminin tartışıldığı ve göçmenler aleyhine ağır ifadelerin ard arda dile getirildiği programda, Obama hükümetinin yeterince sert olmadığını savunan sunucu Glenn Beck'in, "yukarıdakilerin yaptıkları yanlışları fark edeceğini düşünüyor musunuz" sorusuna, CIA'deki "Usame Bin Ladin Masası"nın ilk sorumlusu Michael Scheuer şu cevabı verdi:

"ABD olarak tek şansımız, Usame Bin Ladin'in Amerika'da büyük bir silahı mevzilendirmesi ve patlatması. Çünkü bu aşağıdan yukarı doğru olması gereken bir baskıyı gerektiriyor. Çünkü politikacılar koltuklarını, medyanın ve Avrupalıların yaptığı övgüleri önemsiyor. Durum saçma. Amerikalıları hükümetten kendilerini etkili, sürekli ve gereken şiddeti kullanarak korumaya zorlayacak bir saldırıyı sadece Osama gerçekleştirir. "

CIA'nin Usame Bin Ladin masasının kurucusu ve eski sorumlusu Michael Scheuer'in bu şok sözleri karşısında program sunucusu Glenn Beck ise onaylar şekilde kafasını sallayarak cevap veriyor: "İşte bu yüzden, onun (Ladin) yerinde olsam, şu sırada yapacağım son şey bu olurdu.

Scheuer'in, "ABD'nin son şansı terörist saldırı" anlamındaki sözleri, Amerika'da büyük bir tartışma başlattı. Gerek diğer TV kanallarında gerekse internet ortamında çok sert bir şekilde eleştirilen sözler, "Amerikan neoconlarının ABD için Ladin'den daha tehlikeli" olduğu şeklinde değerlendirildi.

22 yıl boyunca CIA'da üst düzey görev yapan bir devlet görevlisinin ağzından çıkan bu sözler, ülkede 11 Eylül saldırılarının arkasında kim var sorusunu ve yıllardır dile getirilen komplo teorilerini de yeniden gündeme getirdi.

Mossad’a yakınlığı bilinen Debka sitesine göre CIA, El Kaide’nin Türkiye’den kaçıracağı uçakla ABD ve İsrail hedeflerini vuracağını öğrenip Ankara’yı uyardı

11 Eylül’de New York’taki Dünya Ticaret Merkezi gökdelenlerine yönelik saldırılarla gündeme Usame Bin Ladin liderliğindeki El Kaide örgütü üyesi 20 militanın uçak kaçırma tarzında eylemler gerçekleştirmek için Türkiye başta olmak üzere bazı batılı ülkelere sızdığı iddia edildi. Gizli servislerin, Ankara’yı özellikle Tel Aviv ve ABD yönünde uçan uçaklara yönelik eylemler konusunda uyardığı ileri sürüldü. Türkiye’ye temmuzda sızdılar İsrail istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen internet sitesi DEBKA’nın haberine göre Amerikan ve Alman gizli servisleri, Pakistan ve Cezayir’de uçak kaçırma ve uçakları havada imha etme eğitimi alan 15 ila 20 militanın Türkiye, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Mısır’a gizlice giriş yaptığını saptadı. Habere göre temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelere sızan teröristlerin izini sürmeye çalışan Alman ve Amerikan anti-terör kuruluşları, başta Ankara olmak üzere ilgili ülkeleri uyardı. Bu çerçevede, ilgili ülkelere özellikle simgesel anlamı olan özel günlerde dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu. Saldırıların yapılma ihtimalinin kuvvetli olduğu tarihleri de veren site, yerel yetkililerin 4 temmuz, 7 temmuz; Britanya’daki ulaşım sistemine yapılan ve 52 kişinin öldüğü saldırıların dördüncü yıldönümünde ve 8-9 temmuzda İtalya’nın L’Aquila kentinde yapılmakta olan G8 zirvesi sırasında ya da ABD Başkanı Barack Obama’nın Rus liderlerle Moskova’da buluşması sırasında olabileceğini kaydetti. Uyarıda, teröristlerin yolcu uçağı kaçırıp havada patlatmayı planladığı yolunda istihbarı bilgiler bulunduğu da belirtildi. Uyarı kırmızı alarm seviyesinde DEBKA’nın terörle mücadele kaynaklarından aldığı rapor 4 temmuz cumartesi günü sitede kırmızı alarm seviyesinde verilirken, muhtemel saldırının Türkiye’deki bir havaalanından kaçırılacak Türk Havayollarına ait bir uçağın ABD’deki veya Tel Aviv’deki bir noktayı hedef alabileceği belirtildi. Özel güvenlik önlemlerinin bu rotaların her iki noktasında da alındığı iddia edildi. Site alarm seviyesini hâlâ koruyor. Site, 4 Temmuzdan itibaren Türk havaalanlarında güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığını ve alarm durumunun halen sürdüğünü de iddia etti. THY: Alarm durumu yok Türk Hava Yolları ve Emniyet Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili iddiaları yalanladı. Taraf’ın sorularını yanıtlayan THY Basın Danışmanı Ali Genç, THY Genel Müdürlüğü’ne El Kaide militanlarının saldırı hazırlığında olduğu iddialarıyla ilgili ne yazılı ne de sözlü bir ihbar geldiğini söyledi. Genç, havalimanında herhangi bir alarm durumunun da söz konusu olmadığını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü de, yabancı servislerce kendilerine herhangi bir ihbar veya uyarının yapılmadığını bildirdi.