3 Haziran 2009 Çarşamba

AKP MAYINA BASTI.AYAĞINI KALDIRAMIYOR

Hiç kimse konuşmasın komutanım.

Konuşanlar konuşmuş, talimatlar verilmiş.

Ne konuşursan konuş nafile.

Aslında yasa tasarısından çoktan vazgeçti. Bu gün Meclistv’yi izleyenler, gerek katılımdan, gerekse sorulara verilen cevaplardan bunu görebilirlerdi.

AKP mayına bastı ve şimdi ayağını kaldıramıyor.

Başbakan Erdoğan dün AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bana beş-altı tabur verseler mayını bir mevsimde temizler, teslim ederim" diyen emekli Albay Kemal Güner´e sert yanıt verdi.

Diyarbakır´daki 7. Kolordu İstihkâm Tabur Komutanı emekli Albay Kemal Güner´e "Emekli olmuşsun otur kenarda" diyen Erdoğan´a cevap hemen geldi. Suriye sınırına 1956´da ilk mayını yerleştiren Güner, "Başbakan rütbemi iyi öğrenememiş, albay rütbesiyle emekli oldum" diyerek, şöyle konuştu: ´Vatanı için görev yapan herkesin bu ülkede emekli olduktan sonra da konuşmaya hakkı vardır. Başbakan ulemaya danışmayı sever, bu işin de uleması benim. Mayını döşeyen de haritayı hazırlayan da bizleriz, bize danışması gerekirdi. Biz döşenen her mayının krokisini muntazam bir şekilde tuttuk. Bu haritalar Genel Kurmay ve 7. Kolordu´da mevcuttur. Bu krokilere göre mayınlar gelişen teknoloji ile uzmanlar tarafından rahatlıkla temizlenir. Söz konusu toprakların çok verimli. 56-58 yılları arasında bütün sınıra 7. Kolordu 1. ve 2. istihkam taburu mayın döşedi. Ben Cizre-Nusaybin arasında görev yaptım. İlk mayını toprağa ben yerleştirdim, araziyi karış karış bilirim. Sınıra paralel olarak 3´er sıra halinde iki adım aralıkla mayın döşemesi yaptık. Bu sıraların arkasında 20 metre güvenlik alanı bıraktık ve daha sonra da tel örgü ile mayınlı bölgeyi ayırdık. Aslında 216 bin dönüm alanın yarısı mayınsız güvenlik bölgesidir.