29 Ağustos 2009 Cumartesi



MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Bakan Taner Yıldız'ı, kanser dahil bir çok hastalığa neden olduğu öne sürülen tasarruflu ampuller konusunda açıklama yapmaya davetetti.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Hükümetin geçen yıl ücretsiz dağıtımı yapılarakkampanya açtığı ancak öte yandan kanser ve başkaca bir çok hastalığa neden olduğu öne sürülen tasarruflu ampullerle ilgili ortaya çıkan sorunu Meclis gündemine taşıdı.
DOĞRUYSA YANDIK!
Tankut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın cevaplandırması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, basında çıkan haberlere atıfta bulunarak "Bu lambaların yanlış kullanımı halinde kalp hastalıkları, diyabet, sinir sistemi bozukluğu, göğüs ve prostat kanserine neden olabileceği belirtilmektedir. Normal ampullerin yaydığı ışınların doğal olduğunu ancak tasarruf lambalarının yaydığı ışınların kanserojen etkisi olduğu ve bu lambaların içeriğinde bulunan civanın insan sağlığı için büyük tehlikeler barındırdığını ifade edilmektedir" dedi.
VE İŞTE SORULAR…
MHP Milletvekili Yılmaz Tankut şu soruları yönelterek açıklama istedi:
"Bakanlık olarak tasarruflu ampullerin zararlı etkileri hakkındaki iddialar konusunda bilginiz var mıdır? Bu zararlı etkiler hakkında hangi inceleme ve araştırmalar yapılmıştır? Bu konularda araştırma yapıldıysa sonuçları hakkında kamuoyu bilgilendirilmiş midir?
Bu ürünün kullanılması sonucu kanserojen etkiler ve diğer hastalıklar oluşmakta mıdır? Bu ampullerin kullanılması sonucu bu hastalıklara yakalanmış insanlar hakkında herhangi bir bilgi veya kayıt bulunmakta mıdır? Bu ampullerin kullanımı hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi ve kafalarda oluşan yoğun endişelerin giderilmesi için neler yapılması düşünülmektedir?"

Savunmasız Ülkenin parçalanması haktır. Sen savunursan eğer parçalanmayacaktır.

Hiç yorum yok: