9 Ağustos 2009 Pazar

RUS SALATASI BİRLEŞİK CUMHURİYETLER SALATASI OLDUĞUNDA BAŞLADI BU İŞLER

Çevir kazı yanmasın. Bu yazıdan sonra aklıma gelen ilk şey. Yada dansöz bile bu kadar kıvıramaz. Burada bahsedilen Gladyodur.Gladyo’da ABD’nin Süper Nato’sudur.Her ülkede değişik isimlerle anılır ve Türkiye’de de adı Kontrgerilladır.Rus Komünizmine karşı ABD çıkarlarını savunan bir gizli yapılanmadır ve her ülkede deşifre olmuştur.Sayın Ecevit’in bahsettiği budur ve Ecevit’in bu örgütle mücadele ettiği de bilinir.Yeni bir şey değildir.Rusya (dolayısıyla Komünizm) dağıldı ve Rus salatası bağımsız Cumhuriyetler salatasına dönüştü.İşte burada ABD kazı çevirdi.Rusya yoksa,komünizm tehlikesi yoktur,o zaman ABD çıkarları önündeki ikinci engellin ortadan kaldırılması gerekir dedi ve güçlü Ulus devletleri hedef aldı.Irak Ulusal devletinde petrol vardı ilk ondan başladı.Diğer saldırılarında ekonomik zemin hazırlamak ve biraz daha kolay bir hedefle ısınmaktı amacı.Irak’ı kanlı bir şekilde lime lime ayırdı ve istediği kolay yutulur,hazmı kolay lokmalara böldü.ABD’nin başındaki Siyonist şeytanın çocuklarının hedefi Irak’la sınırlı değil tabi ki.Tek kutup kaldıkları dünyada istediği zulmü yapmaya başladılar.

İran’a nükleer bomba yapıyor suçlamasıyla saldırma tehditleri savurmaya başladılar. Afganistan’a iç Asya’ya girebilmek için saldırdılar. Türkiye’de hiçbir şey yapmalarına gerek kalmadı. Akp bunarlın yerine her şeyi yaptı. Tüm talepleri fazlasıyla yerine getirdi. Amaç ulus devleti parçalamak, eyalet derebeylikler, Ilımlı İslam adı altında Amerikanvari sefil, gevşek bir yapı, ulusal bütünleyici tarihinden yoksun, yerel yetkileri arttırılmış, ırksal derebeycikler yaratmak. Bu bağlamda dikkat edilirse ABD-AKP-PKK aynı şeyleri söylüyor. Maalesef son zamanlar da bunlara emperyalistle mücadele ediyor gibi görünen KESK gibi sol sendikalarda katıldılar. Saros beslemesi STK’lar zaten biliniyordu.

Kısacası Rus salatası ne zaman Birleşik Cumhuriyetler salatası olduysa, Kontrgerillanın(gladio) adı da onunla mücadele eden Ergenekon oldu. Şimdi gladio kendisi ile mücadele edenleri (milletin gözünün içine baka baka ABD’ci olmakla suçlayarak) kendi yaptığı tüm suçlardan sorumlu tutuyor. İsimler değişse de hedefler aynı. Sağlam; Ulus devlet yapısının bozulması ve hazmı kolay küçük derebeylik eyaletleri oluşturmak. Burada en kolay kullanılacak kesim ise Kürt kökenli Türk vatandaşlarımız. Hak, hukuk, insan hakkı yalanlarıyla bütününden ayrıştırılıp yok edilecek bir kesim.

ECEVİT, ERGENEKON'U 1997'DE DEŞİFRE ETMİŞ AMA

Ergenekon soruşturmasıyla ilgili her geçen gün farklı dikkat çekici bilgiler gün yüzüne çıkıyor. Bunlardan biri de gazeteci Can Dündar'ın, 1997'de Ergenekon örgütünü ele alan bir program. Programa konuk olan eski Başbakanlardan rahmetli Bülent Ecevit, bu yapılanmanın adını 1977 yılında açıkladıklarını belirterek, o yıllarda emniyetin birçok eksikliğinden dolayı bu olayların üzerine gidemediğini söylüyor.

Can Dündar'ın programına katılanlardan biri de yazar Erol Mütercimler. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Mütercimler, iki yıl önce yayınlanan "Ergenekon-Devlet İçinde Devlet" adlı kitapta örgüte ilişkin ilginç iddialar ortaya atmıştı. Kitapta, Deniz Emekli Subay Mütercimler, Ergenekon'u şöyle anlatıyor: "Ergenekon, herkesin üzerinde bir örgüttür. 27 Mayıs ardından CIA ve Pentagon tarafından kurduruldu. Örgüte hizmet eden insanlar, vatana ihanet olsun diye değil, 'Biz vatanı kurtarıyoruz' düşüncesiyle hareket ederler."

Dündar'ın programında, 15 yıl boyunca söz konusu örgüt üzerine araştırmalar yaptığını anlatan Mütercimler, ilk kez bu örgütün adını öğrendiğinde şok olduğunu belirtiyor. Bunu ilk kez Emekli Tümgeneral Memduh Ünlütürk'ten duyduğunu dile getiren Mütercimler, "Ünlütürk Paşa, kendisinin de Ergenekon'un içinde olduğunu söyledi ve dedi ki 'Ergenekon Genelkurmay'ın da hükümetlerin de bürokrasinin de herkesin üstünde bir örgüttür. Yasayla falan kurulmuş bir örgüt değildir.' Bunun içinde subaylar var, emniyetçiler var, profesörler var, gazeteciler var, işadamları var, sıradan insanlar var. Bugün çeteler dediğimiz bu küçük birimler var ya, işte bu birimler Ergenekon'un içinde birer bölüm, birer parça." diye konuşuyor.

Bülent Ecevit'in yaptığı araştırmalarda, bu Ergenekonun ne olduğunu gördüğünü ifade eden Mütercimler, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Turgut Özal, Cumhurbaşkanı, bir suikast girişimi yaşandı. Cumhuriyet tarihinde tanıdığımız en gözü kara, daha doğru bir deyimle en deli cesareti olan Cumhurbaşkanlarından biriydi. Bu yadsınamaz bir gerçek. Kendisine yapılan suikastı araştırdığında ne dedi 'Bir örgüte geldim çattım.' İşte bu örgütün adı Ergenekon."

Can Dündar'ın 1997'de Ergenekon örgütünü ele alan programında rahmetli Bülent Ecevit ise "Biz bunu 1977'de açıklamıştık. Tabi gladyo adıyla değil, Kontrgerilla adıyla değil, resmi adıyla açıklamıştık." diyor. Benzer uygulamaların değişik ölçü ve biçimlerde başka NATO ülkelerinde de olduğunun anlaşıldığını ifade eden Ecevit, "O yıllarda emniyetin birçok eksikliği bulunduğu için bu olayların üzerine çok etkili bir şekilde yürünemiyordu. Bazı görev verdiğim kimseler de bu olayların üstüne bir noktadan sonra yürümediler veya yürüyemediler." şeklinde konuşuyor. (CİHAN)

Hiç yorum yok: