9 Ağustos 2009 Pazar

KUVEYT gazetesi El Ceride, Sorosçuların olay çıkardığı dönemde İsrail’in de Tahran’ı vurmak için ABD’den izin istediğini ancak alamadığını yazdı.
İşbirlikçilerden itiraf geldi!
OLAYLAR sonrası yakalanıp tutuklanan ve dün duruşmaya çıkarılan işbirlikçi ajanlar da İngiltere ve Fransa adına çalıştıkları itirafında bulundu.
İran’da yönetimi değiştirmek isteyen Sorosçu devşirmelerin protesto gösterileri günlerce sürmüştü.
Yahudi kumpasçılığı
İran’da cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Batı destekli işbirlikçilerin çıkardığı kargaşayı fırsat bilen İsrail’in ülkeyi vurmak için ABD’den izin istediği iddia edildi
Kuveyt’te yayımlanan El Ceride gazetesi, şok bir iddiada bulundu. Gazete, İsrail’in, cumhurbaşkanlığı seçimin ardından yaşanan iç karışıklıklar sırasında İran’ı vurmak istediğini yazdı. İddiasını, Kudüs’te yerleşik bir Amerikalı yetkiliye dayandıran gazetenin haberine göre, İsrail Amerika’dan, İran’ın nükleer tesisleri yanı sıra, bazı askeri tesislerini vurmak için “yeşil ışık” istedi. Talep, iddiaya göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından ABD Başkanı Barack Obama’ya iletildi; talebin altında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in de imzası yer aldı.
Operasyon ertelendi Aynı kaynak, Obama yönetiminin İsrail’in bu talebine karşı çıktığını belirtti. Adı verilmeyen söz konusu diplomatik kaynak, İsrail’in bu niyetinde “çok ciddi” olduğunu ve İran’ı sert bir şekilde vurmayı planladığını öne sürdü. Ancak, ABD yönetimi, itirazıyla İsrail’i hayal kırıklığına uğrattı ve operasyon ertelendi.
İran’ı karıştıran Batı’nın ajanları suçlarını itiraf etti
“Mir Hüseyin Musevi liderliğindeki ‘reformcu’larla irtibat halindeydik. Topladığımız bilgileri İngiliz ve Fransız diplomatlara aktardık”
İran’da cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Amerika ve Avrupa’nın kışkırtmasıyla çıkan olaylarda rolü oldukları gerekçesiyle tutuklananların yargılanmasına devam edildi. Tahran’da dün yapılan duruşmada İngiltere’nin Tahran Büyükelçiliğinde görevli Hüseyin Ressam, Fransa’nın Tahran Büyükelçiliğinde görevli İranlı Nazek Afşar ile Fransız akademisyen Clotilde Reiss hazır bulundu.
Bilgileri aktardık Casusluk suçundan yargılanan sanıklardan Ressam, mahkemedeki ifadesinde Mir Hüseyin Musevi’nin seçim komisyonu ve diğer reformcularla irtibat halinde olduğunu söyledi. Seçim sonuçlarına itiraz için yapılan gösterilere katılanları himaye ettiklerini belirten Ressam, İngiliz diplomatların da gösterileri takip ettiğini kaydetti. İngiliz Büyükelçiliği’nde beş yıldır çalıştığını ve görevinin İran hakkında bilgi toplayarak İngiltere’ye iletmek olduğunu anlatan Ressam, yaklaşık 130 kişiyle farklı zaman ve yerlerde görüştüğünü ve edindiği bilgileri İngiliz diplomatlara aktardığını söyledi. Ressam, İngiliz diplomatları, İran’daki bazı kişilerle de görüştürdüğünü belirtti. Fransız akademisyen Reiss de ifadesinde, Tahran’da yapılan izinsiz gösterilere katıldığını, çektiği fotoğrafları gönderdiğini itiraf etti.
yeniçağ gazetesi

Hiç yorum yok: