21 Ağustos 2009 Cuma


Zaman gazetesin; Teoman Alili’nin sınır dışı edilmek istenme komplosu haberini ziller takmış bir şekilde veriyor.
Teoman Alili Türkiye doğumludur.
Teoman Alili Türkiye eğitimlidir.
Sadece bu iki özelliği bile Teoman Alili’yi kanunen Türk vatandaşı yapar.
Ayrıca Teoman Alili sizin hiç birinizin olmadığı kadar VATANSEVER dir.
ATATÜRKÇÜ dür.
Ulusalcı AYDIN dır.
ULUSAL KANAL YÖNETİCİSİ ALİLİ SINIR DIŞI EDİLECEK (zaman) Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ulusal Kanal yöneticilerinden Teoman Alili'nin kaçak olduğu için sınır dışı edileceği öğrenildi. Makedon asıllı olan Alili, 11 Ağustos 2009'da İstanbul Emniyeti Yabancılar Şubesi Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmış ve Bayrampaşa'daki evinde arama yapılmıştı.
Alili'nin Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Doğu Perinçek ve Erol Manisalı gibi şahıslarla ilişkisi olduğu gerekçesiyle Ergenekon savcılarının talimatıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (TEM) gönderilmişti. Alili, TEM'deki işlemlerinin tamamlanmasından sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada Ergenekon soruşturması kapsamında savcı Zekeriya Öz'e ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Ancak Türkiye'de kaçak bulunduğu gerekçesiyle adliye çıkışı polis ekipleri tarafından tekrar İstanbul Emniyeti Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre Makedon uyruklu olan Alili, İçişleri Bakanlığı'nda süren işlemlerin tamamlanmasından sonra sınır dışı edilecek. Alili, halen İstanbul Emniyeti Kumkapı Yabancılar Şubesi misafirhanesinde tutuluyor.
Arnavut düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle bir Arnavut vatandaş tarafından ihbar edilen Alili'nin Türkiye'de kaçak olarak yaşadığı ve ülkesi Arnavutluk'ta da asker kaçağı olduğu tespit edilmişti. Alili'nin annesinin de Türkiye'de kaçak yaşadığı iddia ediliyor.
Ergenekon 1. iddianamesinde Teoman Alili'nin Ergenekon tutuklu sanıklarından İşçi Partisi Başkanı Doğu Perinçek'le yazışmaları yer alıyordu. İddianamede Alili'nin Perinçek'in emirlerini yerine getirdiği görülüyor. İSTANBUL –ZAMAN
Bakınız Buda www.internetajans.com gibi kaliteli bir sitenin haberi sunuş şekli.
TEOMAN ALİLİ SINIR DIŞI MI EDİLİYOR?
Ulusal Kanal dan duyduğum bir habere göre Teoman Alili’nin sınır dışı edilmesi hazırlıkları yapılıyormuş.
Teoman Alili,11 Ağustos Salı günü önce vatandaşlık ile ilgili bir sorun olduğu,iki saat içinde görevine döneceği sözü ile Yabacılar şubesi polislerince gözaltına alınıyor.Daha ne oldu demeye kalmadan Ergenekon savcısının talimatı ile Terörle Mücadele şubesine götürülüp Ergenekon davası ile ilgili olarak sorgulandıktan sonra 15 Ağustos C.tesi günü mahkemeye bile sevkine gerek olmaksızın serbest bırakılıyor. Biz, Teoman Alili’ni görevinin başına dönmesini beklerken onun,tatil günü olduğundan işlemlerin tamamlanmadığı gerekçesi ile tekrar yabancılar şubesine götürüldüğünü yani gözaltının devam ettiğini öğreniyoruz. Ancak daha sonra işin aslı ortaya çıkıyor. Ulusal Kanal’ın haberine göre Teoman Alili’yi polis sınırdışı etmeye hazırlanıyor. KİMDİR TEOMAN ALİLİ? Öncelikle bir medya mensubu,gazeteci. Ulusal Kanal Haber Müdürü ve Haber Masası programının yapımcı ve sunucusu. Yani herkesin yakından tanıdığı birisi. İşin daha ayrıntısını bana bu gün gelen bir iletiden öğreniyorum. Teoman Alili,Türkiye’de doğmuş,Türkiye’de okumuş Türk asıllı bir vatandaşımız. Ailesi Makedonyalı ama Türk. Türkiye’de doğması yasalarımıza göre otomatik olarak Türk vatandaşı olma hakkını veriyor. Üstelik vatandaşlık içinde kendisinin resmi başvurusu var. Ama Teoman Alili,Türk vatandaşı olmadığı ve Türkiye’de kaçak bulunduğu gerekçesi ile sınır dışı edilmek isteniyor. ŞİMDİ NEYE HAYRET ETTİĞME GELİYORUM. Ortada açıkça yasa dışı bir durum var. Peki buna neden basın,basın kuruluşları gerekli tepkiyi vermiyor? Ona sahip çıkmıyor? Yarın size kim sahip çıkacak? Basını tarıyorum.Bir sürü ıvır zıvır haber var ama bir gazetecinin sınırdışı edilmek istenmesi haber değeri taşımıyor. Yazarlara bakıyorum.Herkes büyük büyük laflar ediyor ama Teoman Alili’den tık yok. Teoman Alili’nin gözaltına alındığı günün ertesi Ulusal Kanal basın açıklamasında medya’dan sadece Banu Avar ve birkaç yurtsever aydın var. Diğerleri nerede? Hepsi üç maymunu oynuyor:Görmedi,duymadı,bilmiyor ! Hepsi sır olmuş. E postalarıma bakıyorum.Kimse bu duruma hayret etmiyor.Gene bir yığın haber yorum var ama Teoman Alili’den tek haber yok. Bu duruma tepki gösteren,dayanışma düşüncesi ileten yok. İŞTE BEN BUNA HAYRET EDİYORUM SEVGİLİ DOSTLAR. HAYRET Kİ NE HAYRET !
Aradaki farkı görebildiniz mi?Sevgili Türk Halkı.
Uyanın artık.

Hiç yorum yok: