21 Ağustos 2009 Cuma


20 milyon dolarlık tekzip
WASHINGTON’un, Devlet Başkanı Ahmedinecad’ı baskı altına alabilmek için sanal ortamda başlattığı siyasi - psikolojik savaşa Tahran aynı yöntemle cevap verecek. İran Meclisi, “ABD’nin tehdit ve komplolarıyla mücadele” için 20 milyon dolar ödenek ayırmayı planlıyor.
Türkiye başaramadı İRAN’ı kaosa sürükleyen provokasyonun mimarı olan ABD, bu oyunun provasını Türkiye’de yapmıştı. CIA ajanı Ross Wilson, büyükelçi görümünde Ankara’ya uçarken, çanakçılara dağıtmak için 400 milyon dolar getirmişti. Sanal savaşa karşı hazırlıksız yakalanan Türkiye, işbirlikçilerin ağır saldırılarına karşı koyamadı.
İran, ABD’yi kendi taktiği ile vuracak Washington, Ahmedinecad yönetimine boyun eğdirebilmek için siyasi - psikolojik baskılarını sanal ortamda devam ettirirken, Tahran da 20 milyon dolar ödenekle ABD’ye karşı savaş başlattı
İran ile ABD arasındaki soğuk savaş rüzgarları “sanal savaş” cephesinde de esiyor. İran Meclisi, “ABD’nin tehdit ve komplolarıyla mücadele” için 20 milyon dolar ödenek ayırmayı görüşecek. Bir grup milletvekilinin imzasıyla Meclise sunulan taslak, “ABD’nin sanal dünyada İran aleyhindeki yayınlarını engellemek, Washington ve Batılı yönetimlerin insan hakları ihlallerini ifşa etmek için bütçeden kaynak ayrılmasını” öngörüyor. Tahran yönetimi, ayrıca ABD’nin “yumuşak tehditlerine” karşı önlemler kapsamında Dışişleri Bakanlığı bünyesinde ve ilgili diğer bakanlıkların da katılımıyla özel bir komite oluşturmuş durumda.
Tehditlere karşı önlem İran, “ABD’nin kitle iletişim araçlarını kullanarak ve muhalif grupları destekleyerek yönetimine karşı faaliyette bulunmasını yumuşak tehdit” olarak değerlendiriyor. ABD Senatosunun İran’daki internet sansürüne karşı 50 milyon dolarlık özel bütçe taslağını görüştüğü basında yer almıştı. Bütçenin 20 milyon dolarının İranlı muhaliflerle yeni irtibat yollarının araştırılması, web sayfalarının engellenmesinin önlenmesi ve diğer iletişim sınırlamalarının kaldırılması için harcanması öngörülüyor.
Ahmedinecad aynı oyuna gelmedi Pentagon, muhalif ülkeleri çökertmek için psikolojik savaşı vazgeçilmez olarak görüyor. Basın -yayın organlarını finanse ederek yandaş haberler yaptıran ABD, Irak işgali esnasında Ankara ve Bağdat’ta da gizli planı devreye sokmuştu. 6 Ocak 2006’da, Amerikan Özel Operasyonlar Komutanlığı’nın programını gündeme getiren Yeniçağ, elçi görünümlü ajan Ross Wilson’un psikolojik savaşın kasası olduğunu, Ankara’ya uçarken çanakçılara dağıtmak için 400 milyon dolar getirdiğini deşifre etmişti. Türkiye ise psikolojik savaşa karşı koyamamıştı.

Hiç yorum yok: