11 Eylül 2010 Cumartesi

EVETÇİLER 
GÖZÜNÜZÜ AÇIN 
BU SON FIRSAT



Öcalan içeriden örgütü yönetiyor

BEBEK katilini idam cezasına çarptıran eski 2. No’lu DGM Başkanı Turgut Okyay, Öcalan’a İmralı’da sağlanan imtiyazlara ateş püskürdü: Onu boşuna yargılamışım. Şimdi, ’özel muamele’ye tabi tutulan Öcalan içeriden örgütü yönetiyor. 


Yakında af da edilir
2001’de, Anayasa’nın 81. maddesinde yapılan değişikliğe getirilen geçici maddeyle bebek katilinin affının engellendiğini belirten Okyay, “Ancak anayasayı istedikleri gibi değiştiriyorlar, bakarsınız bir değişiklik de Öcalan’ın affedilmesi için yapılır” dedi. 

Öcalan’ı boşuna yargılamışım
Abdullah Öcalan’ı idam cezasına çarptıran eski 2. No’lu DGM Başkanı Turgut Okyay, genel af tartışmalarıyla ilgili “Öcalan’ı boşuna yargılamışım. Şimdi içerden örgütü yönetiyor. Diğer hükümlülerden farkı yok, ama sürekli avukatlarıyla görüşüyor” dedi.  “Böyle giderse Öcalan’ın affedilmesi gündeme gelir” diyen Okyay, bunun için anayasa değişikliği yapılması gerektiğine dikkat çekti. Okyay, “Anayasayı istediği gibi değiştiriyorlar, bakarsınız bir anayasa değişikliği de bunun için yapılır” dedi. Anayasanın 87. maddesi TBMM’nin milletvekili sayısının beşte üç çoğunluğuyla genel ve özel af ilanına karar verilmesi hükmünü içeriyor. Ancak, 2001’de 87. maddesinin değiştirilmesi sırasında getirilen geçici maddeyle, Öcalan’ın affı engellenmişti. Söz konusu madde, “Anayasa’nın 87. maddesinde yapılan değişiklik, bu kanunun yürürlük tarihinden önce anayasanın 14. maddesindeki fiilleri işleyenler hakkında uygulanmaz” hükmünü öngörüyor. 14. madde, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozma ve demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırma fiillerini düzenliyor.

"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Hiç yorum yok: